Carles Cassanyes s’endú invicte el I Campionat de Scrabble Ciutat de Manacor

DSCN0702Denou participants, sis rondes, quaranta-vuit partides en un dia. Aquest és el balanç del I Campionat de Scrabble Ciutat de Manacor disputat ahir al Molí d’en Beió, seu de l’Escola de Mallorquí. Carles Cassanyes, del Club Scrabble Sabadell, i únic jugador continental desplaçat a Mallorca per disputar aquesta competició, va resultar el guanyador final sense perdre ni una sola partida en tot el campionat. Cassanyes, número 1 en el Rasccat, el rànquing de la FISC, i número vuit en el Barruf, el rànquing de la Unió Faristolaire, va fer valer la seva experiència per imposar-se amb solvència i elegància als jugadors mallorquins. Molt regular durant el campionat, va aconseguir una mitjana de 455 punts per partida i va haver de treure el millor de dins ell per superar en partides ajustades els germans Antoni i Lina Riera. Cassanyes, a més, va ser el jugador que va aconseguir més scrabbles de la competició, amb un total de setze, gairebé tres per partida. No obstant això, qui s’endugué el guardó en aquest apartat va ser Joan Pascual, tercer classificat amb més scrabbles, atès que els premis no eren acumulables.

El segon lloc va ser per a Antoni Riera, el qual després de perdre en penúltima ronda amb Carles Cassanyes es jugà la segona posició amb la seva germana Lina, que finalment obtingué la tercera posició, gràcies a una participació molt regular.

Una altra de les sorpreses de la jornada la va donar Joana Gelabert. La jugadora manacorina només va poder guanyar una partida, però va aconseguir un nònuple espectacular que li va reportar el guardó de millor jugada del campionat amb un “aprengui” que després del recompte i la multiplicació li va permetre sumar 158 punts.

Les rondes matinals varen ser molt concorregudes i es varen arribar a jugar fins a nou partides simultànies amb un total de denou participants. Alguns dels favorits com Mateu Matas o Maribel Servera només pogueren prendre part a les rondes del matí. No obstant això, Mateu Xurí, el matador del tauler del Club Scrabble Manacor, encara va tenir temps de fer una partida amb sis scrabbles i uns estratosfèrics 624 punts. A més, aquesta partida, disputada amb Margalida Bonnín, va ser la millor del campionat i va fregar els mil punts, 959, per ser exactes.

A banda de 13 jugadors del Club Scrabble Manacor, també prengueren part a la competició quatre jugadores del Club Scrabble Porreres, el mateix Carles Cassanyes, vingut des del Club Scrabble Sabadell, i Maria Moll, guanyadora del campionat de Porreres de l’any passat i que en el campionat manacorí obtingué una meritòria quarta plaça.

Els participants dinaren en companyonia al restaurant Ca Ses Primetes i reprengueren les partides l’horabaixa, en un ambient de concentració i competitivitat màxima que contrastava amb el trull matiner. A la cloenda, Guillem Melis, president de l’Associació d’Amics de l’Escola de Mallorquí, va ser l’encarregat de lliurar els premis. En primer lloc es va repartir un detall d’agraïment a tots els participants que arribaren fins a la ronda final. I després el guardons dels guanyadors, donats per Can Garanya, la Institució Pública Antoni Maria Alcover, l’Escola de Mallorquí, Bicis Verdes, Teatre de Manacor, Can Lliro, Càrniques Sunyer, Bar Xarop, Forn de Can Munar, la llibreria Móndellibres i Vins Miquel Gelabert.

ClassificacióDocument2

Classificacions parcials

Jugador

Altres dades curioses:

Millor partida conjunta: Mateu Matas 624 – Margalida Bonnín 335. Puntuació total 959
Partida més ajustada: Lina Riera 340 – Magdalena Morell 333. 7 punts de diferència
Partida amb més diferència: Mateu Matas – Margalida Bonnín. 289 punts de diferència
Màxima puntuació en una derrota: Joan Pascual, 397 punts, davant els 446 d’Antoni Riera.
Millor inici de partida: Joana Aina Roig (86 punts per toquessis)
Millor tancament de partida: Mateu Matas (87 punts per aguantin + 18 punts d’arrissada. Totals: 105)
Millor jugada sense scrabble: Maria Moll (72 punts per mol·luscs)
Jugador amb més scrabbles en una partida: Mateu Matas, 6

Un pensament sobre “Carles Cassanyes s’endú invicte el I Campionat de Scrabble Ciutat de Manacor

  1. Excel·lent crònica per als qui no vam poder ser-hi. Enhorabona a l’organització, als guardonats i a tots els jugadors. Segur que us ho vau passar molt bé!

    M'agrada

Deixa un comentari