Magdalena Morell recupera el lideratge i es disputarà la ManaCup amb Mateu Matas, Joan Pascual i Maribel Servera

P1170091El cap de setmana prometia emocions fortes i les expectatives no varen ser defraudades. Divendres els dos grans dominadors de la competició, Magdalena Morell i Mateu Matas disputaven una partida determinant per a la resolució final del campionat. Una victòria del glosador deixaria gairebé sentenciada la ManaCup a favor seu, un triomf de la professora porrerenca deixaria la competició més oberta que mai i li donaria opcions de triomf final a ella mateixa i de rebot a Maribel Servera, que ha trobat la regularitat en el tram final del campionat, i a Joan Pascual, el tapat de la competició que, venint des de darrere, és ara l’únic que ha perdut les mateixes partides que Mateu Xurí. El resultat final de l’enfrontament entre Mateu Matas i Magdalena Morell va ser una victòria àmplia per a la porrerenca, que recupera el lideratge de la competició. Per part seva, Antònia Riera i Joan Pascual jugaven també una partida d’alt voltatge que a la fi va tombar de la part de l’arquitecte manacorí.

El cap de setmana va ser molt actiu i es disputaren catorze partides que van consolidant cadascú a la zona de la taula que li pertoca i que confirmen, cada vegada més, que els jugadors més inexperts agafen forma i coneixement i que seran una seriosa amenaça per als dominadors del campionat a la pròxima edició de la ManaCup.

Tot pot passar en les partides que queden. Ara mateix hi ha quatre jugadors amb opcions de triomf absolut: Mateu Matas, Joan Pascual, Magdalena Morell i Maribel Servera. Analitzem una mica els calendaris de cadascun. Tot i que el gran dominador del campionat ha estat Mateu Matas, el jugador viler és ara mateix el que té més a perdre. Xurí té cinc partides pendents, amb Antònia Gelabert i Marta Vilardell sembla que sortiria amb avantatge. Pere Grimalt i Sebastià Llodrà són jugadors de la part mitjana alta de la taula. I Antònia Riera té serioses opcions de podi. Segons com, Xurí es podria permetre perdre alguna partida. Però és que Joan Pascual, amb les mateixes derrotes que ell té un calendari a priori més senzill, amb menys partides pendents i davant rivals de la zona mitjana baixa de la taula (Antònia Gelabert, Margalida Bonnín i Bel Andreu). Magdalena Morell és la jugadora dels quatre capdavanters amb un millor diferencial i amb menys partides per disputar, això vol dir que si guanyava els enfrontaments que li queden amb Joana Gelabert i Sebastià Llodrà, i Xurí i Pascual perdessin una partida cada un, molt segurament la campiona seria ella. Però si es donàs tota aquesta casuística i ella perdés una de les dues partides, aleshores entrarien les opcions serioses de Maribel Servera, que ha de jugar amb dos jugadors de la part baixa, Andreu Pasqual i Pere Riera, però que disputarà la darrera jornada davant Antoni Riera, que es jugarà les darreres opcions de podi en aquesta partida.

P1170095Per davall el BigFour, Antònia Riera i Antoni Riera poden exercir d’àrbitres en el campionat, alhora que lluitaran per ficar el cap en el podi si hi ha cap descuit inesperat dels quatre primers.

Pel que fa a la resta de classificacions, l’emoció és màxima en la classificació del jugador que ha fet més scrabbles. La lideren ara, empatats a 35 i amb les mateixes partides disputades, Maribel Servera i Antoni Riera (2,18 per partida). Tercera és Magdalena Morell, amb 33 (1,94 per partida) i quart Mateu Matas amb 31 (2,38 per partida), encara que amb només 13 partides disputades.

La resta de classificacions no han sofert canvis significatius. Aquesta setmana no hi ha hagut cap partida de CUSCA. Molt segurament es convocarà una nova trobada per aquest mateix dissabte que ve.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s