Joan Pascual, campió de la primera edició de la ManaCup

P1170224La derrota de Mateu Matas entre setmana davant un pletòric Sebastià Llodrà, obria les portes a la gran sorpresa de la competició. Joan Pascual anava superant partides pendents i deixava per a dissabte només la seva darrera partida, davant Bel Andreu. L’arquitecte manacorí ha vengut sempre des de darrere i, de fet, no ha liderat la classificació en cap de les actualitzacions que s’han anat fent fins que ha arribat la darrera jornada, en què s’ha enfilat al capdamunt de la taula. Pascual ha resultat guanyador de la primera edició de la ManaCup amb només dues derrotes (davant Maribel Servera i Maria Gayà) i amb una mitjana inferior als quatre-cents punts (cal dir que si les coses acaben més o menys com estan la mitjana per partida del campió és la sisena d’entre tots els jugadors). Un dels secrets de la victòria final de Pascual ha estat la seva capacitat defensiva, amb una mitjana de 287 punts encaixats per partida, només superada per la de Magdalena Morell (285), que acabarà el campionat en segona posició, si no hi ha un daltabaix surrealista. Si a més guaitam a la classificació de millor partida jugada, Joan Pascual no apareix fins a la vuitena posició, amb 485 punts, un altre fet que demostra l’alta regularitat del campió, que sense fer grans escarafalls, ha sabut anar guanyant partida a partida fins a proclamar-se amb tota justícia el més regular de la temporada.

P1170220Dissabte passat, al bar Xarop, va tenir lloc una trobada extraordinària, no prevista al calendari inicial, amb l’objectiu de continuar avançant en la competició i poder tancar-la de forma completa i definitiva abans d’arribar al mes de juliol. De fet, ara mateix queden pendents encara vint-i-tres partides, tot i que ja hi ha quatre jugadors que han complert l’objectiu de disputar les denou jornades: Joan Pascual, Magdalena Morell, Lina Riera i Joana Gelabert.

P1170215Tot i que el campió ja està decidit, queden encara moltes qüestions per tancar. En primer lloc el podi. Magdalena Morell és ja la virtualment la segona classificada. Només la’n podria desbancar Mateu Matas (si guanyàs cadascuna de les tres partides que li queden per més de 300 punts de diferència, fet gairebé impossible). El diferencial de Maribel Servera, que també només té tres derrotes, i a qui només queda una partida pendent, encara és més lluny del de la jugadora porrerenca.

Sí que hi haurà estirades, i de les fortes, per dilucidar qui s’emportarà el tercer lloc de la classificació. A priori sembla que hauria de ser per a Mateu Matas, que té les mateixes derrotes que Maribel Servera, però amb un diferencial millor. Cal recordar, però, que a Xurí li queden tres partides per disputar: Antònia Gelabert, jugadora de la part baixa de la classificació; Marta Vilardell, jugadora de la zona mitjana i que amb bones fitxes pot posar en situació incòmoda qualsevol rival; i la sempre competitiva però irregular Antònia Riera, que exercirà d’àrbirtre en aquesta disputa, alhora que es disputarà la possibilitat de ser quarta a la classificació final. Una derrota de Xurí deixaria en safata el tercer lloc a Maribel Servera, la qual, tanmateix, hauria de guanyar l’única partida que li queda per disputar a Antoni Riera, que amb una derrota de Xurí i una victòria davant Andreu Pasqual (jugador de la part baixa) i Servera, s’enfilaria fins al tercer lloc del podi.

Durant aquesta darrera trobada s’ha produït un altre fet destacable: Montserrat Nadal, que fins ara era l’únic jugador sense cap victòria, s’ha imposat a Pere Riera i per tant ja podem dir que tots els jugadors de la ManaCup acabaran el campionat amb almenys un triomf.

Pel que fa a les classificacions parcials, novetat important a la de millor jugada, on Maria Gayà s’ha incorporat amb força amb una nova jugada centenària que la col·loca en el tercer lloc, amb 120 punts, només per darrere Mateu Matas i Antònia Riera. Gayà precisament va fer aquesta jugada davant Antònia Riera, amb un “planyiré” centenari. Qui s’hagué de plànyer, en aquest cas, va ser la jugadora petrera.

En la classificació de jugadors amb més scrabbles la disputa és aferrissada. Opten a guanyar-la quatre jugadors. La lidera ara mateix amb 40 bingos Maribel Servera (2,22 per partida), seguida de Mateu Matas, amb 38 (2,37 per partida), Antònia Riera, també amb 38 (2,23) per partida, i Antoni Riera, amb 37 (2,17 per partida). També amb 37 però sense cap partida més per disputar, hi ha Magdalena Morell, que ja no podrà guanyar en aquest apartat de la competició, però sí que ho podria fer en el de millor partida, que de moment lidera amb 597 punts.

La primera temporada de vida del Club Scrabble Manacor està a punt d’acabar i ho fa amb diferents fites a l’horitzó: la disputa de les 23 partides necessàries per cloure la ManaCup en els pròxims quinze dies; la disputa de partides de CUSCA per arrodonir també aquesta competició; la celebració del sopar-gala final de temporada a principi de juliol a Can Lliro, amb lliurament de premis a tots els guanyadors; la preparació del I Campionat de Scrabble Santa Praxedis de Petra, que tendrà lloc el 26 de juliol; i finalment la preparació de la segona temporada, amb la incorporació de nous jugadors, alguns canvis en la concepció de la ManaCup i la creació de noves jornades competitives i altres sorpreses.

Acabam aquest post amb l’enhorabona de part de tot el club  a Joan Pascual, guanyador de la I ManaCup del Club Scrabble Manacor.

2 pensaments sobre “Joan Pascual, campió de la primera edició de la ManaCup

  1. Des Barcelona , felicitats, als guanyadors, i us vull felicitar també per haber fundat, el Manacor.
    Quan vingui a l’illa, per ara força difícil, us vindré a conèixer ,
    Salut i escarrassos!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s