Maribel Servera encara no ha trobat la sabata de son peu

wpid-wp-1447800501839.jpeg
Tot i un inici igualat, Maria Gayà acabà sucumbint a la major força mental de Maribel Servera.

L’endarrer només és un. En quantes partides seguides un jugador pot aconseguir més de 500 punts? Aquesta, per ara, és la situació que manté la líder de la ManaCup 2015-2016. Maribel Servera no sols es manté invicta en el campionat, sinó que en cap de les quatre partides que ha disputat fins ara no ha baixat de la mítica xifra de la D romana. Tot això, i molt més ho podeu veure en les CLASSIFICACIONS i en el CALENDARI DE COMPETICIÓ actualitzats.

Servera ha jugat aquesta setmana contra dos aspirants a ser top 400. Però ni Pere Grimalt ni Maria Gayà han estat capaços d’aturar aquest terratrèmol dels taulers. La Gran Nina de Manacor, per ara, és invencible.

DSC00464

Dissabte passat fins a vint-i-vuit jugadors comparegueren a Can Lliro per disputar les dues jornades corresponents a la segona trobada de ManaCup d’aquesta temporada. L’encontre resolgué un total de vint-i-cinc partides.

DSC00468

A l’excel·lent inici de campionat de la líder Maribel Servera cal afegir-hi la remuntada del campió vigent, Joan Pascual, després del sotrac inicial davant el debutant Guillem Pallicer. Pascual ha volgut marcar territori i ja és segon classificat, per bé que amb una partida més disputada. No obstant això, el campió es veié amb dificultats per superar Mònica Cardona, que sempre es mostra en forma a l’inici de cada temporada.

Qui tampoc no afluixa és Antoni Riera. El campió de la Duplicada d’Estiu es manté invicte amb quatre partides jugades, tot i que amb una mitjana de punts sensiblement inferior a la de Maribel Servera i amb un diferencial també inferior al de Joan Pascual. Riera derrotà en una partida d’alta puntuació el portaveu del clan Coveter, Guillem Pallicer, que mostra molt bones maneres en aquest inici de campionat.

DSC00463

Però la sorpresa de la jornada la va donar Margalida Bonnín. La periodista petrera va infligir la primera derrota del campionat a Mateu Matas. El glosador viler no es va poder sobreposar a un mal joc i perdé per gairebé cent punts de diferència davant la petrera, que festeja amb el top 400 sense arribar a casar-s’hi.

Una altra de les sorpreses va ser la baixada de rendiment de Bel Andreu. La filòloga havia tengut un inici esplendorós de campionat però dissabte a Can Lliro perdé les seves dues partides: una contra Roger Cosso, amb un inici molt digne de competició, i l’altra contra el segon millor debutant, Andreu Fuster, que no va poder fer res davant Mateu Xurí i va patir així la seva primera derrota.

Andreu Fuster és el segon millor debutant perquè el primer, sense dubtes i ja enfilat a la sisena posició, és el Bomber Coveter. Toni Casas va derrotar tota una top 400 com Antònia Riera. En la millor partida del campionat fins ara (476-396), Casas s’imposà a la Tempesta de Petra amb solvència i demostrà que és un valor segur en aquesta ManaCup. Riera, a més, també va caure derrotada de forma sorpresiva davant Marta Vilardell, la qual, en un excel·lent estat de forma, ja ha aconseguit més scrabbles en tres partides enguany, que en les 19 de l’any passat.

DSC00462

També mereixen menció Magdalena Morell i Joan Llodrà. La Piconadora porrerenca s’ha recuperat de l’esglai inicial amb tres victòries consecutives que l’enfilen al topten de la classificació, per bé que no li són prou per esdevenir encara top 400. Qui sí que ho ja hi ha arribat és Joan Llodrà, que comparteix aquest honor, amb els cinc primers classificats: Maribel Servera (top 500), Joan Pascual, Antoni Riera, Mateu Matas i Pere Grimalt. Llodrà, llastat per les dues primeres derrotes, amb una mitjana superior als 400 punts, només pot ser onzè, un fet que demostra l’alta competitivitat d’aquest campionat.

Destacable també és el paper de Sebastià Llodrà. El mestre manacorí sol tenir bons inicis de temporada i aquesta vegada no ha estat una excepció. Tres partides, tres victòries. Es tracta, juntament amb Maribel Servera i Antoni Riera, dels únics jugadors encara invictes a la competició.

Menció a part mereix l’extraordinària partida de Cati Sureda davant Lina Riera. Sureda, una debutant molt irregular, és, per ara, capaç del millor i del pitjor. Una partida de 551 punts i cinc scrabbles davant Riera que contrasta amb la darrera partida de la trobada de dissabte, que va acabar sent anul·lada de mutu acord entre Andreu Pasqual i ella mateixa.

Remarcables també són les prestacions aportades fins ara per la debutant Xisca Camps (amb dues victòries en quatre partides) i per Pere Riera, Andreu Pasqual i Patri Vitri, que estrenaren el seu marcador de victòries.

Ara mateix, disputades ja més de cinquanta partides d’aquest campionat, queden encara quatre jugadors que no coneixen la victòria.

Classificacions parcials

Maribel Servera continua liderant la classificació amb més scrabbles, on sorprèn la presència en la segona posició de la debutant Cati Sureda, amb una notable aportació de deu bingos en quatre partides.

En la classificació de millor partida jugada fins ara, Servera també és la dominadora, però aquí empatada a uns 597 estratosfèrics punts amb Mateu Matas, Xurí. En aquest apartat cal remarcar que ja hi ha vuit jugadors que han superat alguna vegada la barrera dels 500 punts i vuit més que han traspassat la dels 400. Cati Sureda, és també la sorprenent tercera classificada amb la ja esmentada partida de 551 punts davant Lina Riera.

Mateu Xurí lidera la classificació de millor jugada del campionat, secundat per dos debutants: Guillem Pallicer i Roger Cosso. Cal dir, però, que, fins ara, només Xurí ha estat capaç de traspassar la barrera dels cent punts en una sola jugada.

Finalment, notable pas endavant en les puntuacions de partides conjuntes. A aquestes tendres alçades de campionat, totes les deu partides millors ja superen els vuit-cents punts conjunts, i hi són remarcables les partides d’Antònia Riera-Toni Casas (872), Antoni Riera – Guillem Pallicer (867) i Maria Gayà – Maribel Servera (860).

DSC00466

Un parèntesi

El pròxim 28 de novembre tocaria disputar-se la tercera trobada de ManaCup, però la coincidència de data amb el I Campionat Mundial de Scrabble Duplicat fa que la nostra competició estrella quedi ajornada fins a la trobada següent, que ja serà dins el desembre. Això vol dir que els nou jugadors que encara no han disputat les quatre partides preceptives durant aquest mes de competició, ara tenen quatre setmanes per rescabalar-les i posar-se al dia. Continuarem informant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s