Mateu Xurí sua de valent per acostar-se una mica més al lideratge

Jornada amb només deu partides disputades la que es va jugar a la llibreria Móndellibres en sessió d’horabaixa. Només tretze jugadors hi acudiren. L’alt índex d’activitats festives i sens dubte també la participació en el II Campionat Ciutat de Manacor, que tendrà lloc dissabte que ve, varen poder ser factor que fessin minvar la participació.

D’entre totes les partides , una d’enorme transcendència: jugaven Mateu Xurí i Lina Riera. Partida igualadíssima on la professora manacorina va dur la iniciativa fins a un “juri” que, sense scrabble, li atorgava 53. Punts. La reacció de Xurí va ser immediata amb un bingo de 70 per abonares. La tensió entre els dos jugadors era màxima. 371-383 a favor de Riera. Un arriscadíssim “esvoram”(1) atorgà scrabble, arrissada i victòria final a Xurí amb un marcador que no feia justícia al que es va veure damunt el tauler.

Per part seva, Antoni Riera saldà sense problemes el seu compromís amb Nina Furgol. El líder Joan Pascual no va jugar dissabte. Així, la classificació a dalt de tot s’estreny fins a límits angoixants. Pascual continua com a líder, amb 187 punts de diferencial més que Riera. En tercera posició, però amb millor diferencial que el primer i el segon hi ha Mateu Xurí, igualat a derrotes amb Pascual i Riera, però amb una victòria menys, atès que ha jugat una partida menys. Quarta, i esperant un error dels tres primers per poder optar al podi, hi ha Maribel Servera, que dissabte va derrotar Montserrat Nadal amb una partida de quatre scrabbles que va fregar els 600 punts.

Bel Andreu a poc a poc va agafant el seu millor estat de forma, es manté flirtejant amb el top400 i dissabte derrotà Aina Garcia i Victòria Sancho, un fet que la situa a les portes del top10 a la classificació.

Destacable és també la victòria de Joana Maria Pasqual davant Nina Furgol. Pasqual va jugar la seva millor partida del campionat, amb 298 punts.

Pel que fa a les classificacions parcials, poques novetats. La més important, segurament, és el setge a què sotmet Maribel Servera el líder de la classificació amb més scrabbles, Antoni Riera. De moment, la Ploma de la Verònica aguanta com a líder amb un total de 69 bingos, però just darrere, amb un menys, hi ha la Gran Nina de Manacor, que té, com hem dit, una partida menys disputada que Riera i, per tant, podria enfilar-se fàcilment al primer lloc de la taula.

No hi hagué jugades centenàries. La que més s’hi acostà, l'”esvoram” de Mateu Xurí, amb 91 valuosíssims punts.

No hi hagué tampoc partides de 900 punts.

(1) Per als més curiosos, “esvorar-se” és un verb intransitiu pronominal que significa “un vestit, una cortina, etc., desfer-se, desfilar-se, de la vora”. Per exemple: “Els pantalons se t’esvoren“.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s