Roger Cosso, únic jugador top500 després de les tres primeres rondes de la Xàmpions d’Estiu

El pa amb oli amb sípia agombolat per la fresca i la serena de l’estiu del Pla de Mallorca va servir per acompanyar un bon grapat d’eliminatòries d’aquesta tercera ronda de la Xàmpions d’Estiu, que es va disputar al marc incomparable de Maria de la Salut.

Sens dubte els dos enfrontaments més interessants dels vuitens de final d’aquesta Xàmpions d’Estiu eren els que enfrontaven Roger Cosso amb Carles Llull i Tomeu Riera amb Andreu Fuster. Tanmateix, però, el Dissenyador Llonguet, en travessar Xorrigo sembla perdre molt del seu potencial i no va poder fer res davant el magnífic estat de forma del Pastisser de Sarrià, únic jugador d’aquesta Xàmpions que, després de sis partides, es manté en el top500. En l’altre duel estel·lar, Tomeu Riera aprofità bé els bons faristols davant Andreu Fuster. El Sinatra Macianer ja és clarament un dels jugadors més temibles del circuit i ho va fer tenir ver davant el Llumer de Ca les Biatrius. També prometia l’Antoni Casas – Joan Pascual, atès que en fase prèvia el Bomber Coveter havia derrotat l’Arquitecte de les Lletres a les dues partides. Ara però, Pascual tragué el geni competitiu i s’enfila als quarts.

Els altres enfrontaments de quart de final depararen partides igualades en el Lina Riera – Victòria Sancho (primera partida guanyada per un punt per Lady NY) i en el Mateu Xurí – Antoni Alzamora (segona partida també per al Matador, però davant uns notables 450 punts del Joier Tranquil).

El sorteig de quarts ha disposat uns bellíssims enfrontaments: Maribel Servera – Lina Riera (Lady NY té la mitjana més baixa dels vuit classificats i així i tot frega els 450 punts. La Gran Nina de Manacor roman encara imbatuda en aquesta Xàmpions. Mateu Xurí – Xisco Truyols (duel apassionant entre l’actual campió de la ManaCup i el flamant guanyador de la darrera Duplicada d’Estiu. Tots dos han perdut una partida i tenen la mateixa mitjana de punts: 475. Més igualtat impossible). Tomeu Riera – Roger Cosso (el Sinatra Macianer és líder en la classificació suïssa, imbatut i amb una mitjana de 468 ppp. El Pastisser de Sarrià, per part seva, té una mitjana de 521, tot i haver perdut una de les sis partides). Joan Pascual – Antoni Riera (l’Arquitecte, repescat després de la primera ronda i amb mitjana superior als 450; la Ploma de la Verònica és un dels tres jugadors imbatuts i amb una mitjana que frega els 470, botiran espires).

Al segon quadre, és del tot remarcable la victòria de Miquela Grimalt davant Joana Gelabert. La Miserra Ambientalista Macianera va superar per primera vegada els 500 punts, una xifra que també superà Antoni Bauçà i que li serví per remuntar una eliminatòria que se li havia complicat davant Jaume Vives.

Del tot espectacular va ser la victòria de Joan Gelabert davant Pasqual Sánchez. El Dimoni de l’ATIB fregà els 500 punts en una partida estratosfèrica que va fer tremolar el cel de Son Serra.

I ben remarcable va ser finalment també en aquest quadre la doble victòria d’Esperança Martí davant Joan Llodrà. El Regidor Republicà hagué de claudicar davant la canya insostenible de la Mestra Canyera.

En el quadre baix, Cati Sureda fregà els 500 punts en una de les partides davant Francesc Vernet i Patri Vitri, tota elegància, derrotà Jaume Rigo i continua imbatuda en les quatre partides que ha disputat fins ara. Margalida Rosselló s’imposà a la retornada Marta Servera amb una doble victòria que superà cada vegada els 400 punts.

En el darrer quadre, Sebastiana Mascaró superava per primera vegada els 300 punts davant la debutant Cristina Duran. La Mestra Vidalera guanuyà els dos matxs i ja espera rival per a la seva darrera ronda.

A les classificacions parcials, Roger Cosso lidera la de més scrabbles amb uns estratosfèrics 19, que vénen a ser més de 3 per partida, seguit de Maribel Servera amb 18, i de Xisco Truyols i Antoni Casas amb 17. Un total de 17 jugadors tenen una mitjana de dos o més scrabbles per partida.

Xisco Truyols, amb una de 635 punts, és qui ha jugat la millor partida fins ara, i cal remarcar que hi ha 19 jugadors que han superat almenys una vegada els 500 punts en alguna de les partides.

Fins a 14 jugadors han aconseguit alguna centenària fins ara. Destacables són els 137 punts que li donà el rar DEBEL·LÀS a Roger Cosso; i els 131 de SANARIES de Miquela Grimalt.

Joan Pascual i Antoni Casas, amb un marcador conjunt de 946 punts, i Mateu Xurí i Antoni Alzamora, amb 931, situen les seves partides com a 6a i 7a respectivament de les disputades fins ara.

Cal remarcar que d’aquesta tercera ronda resten encara per disputar un total de quatre eliminatòries, que confiam que es resolguin en els pròxims dies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s