Xisco Truyols s’endú el duel de les X davant Mateu Xurí

Idíl·lica trobada de quarts de final al llogaret rural de Son Macià. Els escrablaires manacorins, amb dos macianers a les seves files, estrenaren la plaça nova. Una vintena de jugadors arribaren fins a Son Macià dilluns passat. Els quatre partits de quarts de final per determinar qui quedava per disputar aquesta quarta edició de la Xàmpions d’Estiu es decidiren dilluns a Son Macià. La vetlada macianera, que es desenvolupà a la terrassa magnificament preparada i servida per la gent de la Pastisseria de Son Macià, acabà amb poolparty i gintònic.

La gran sorpresa, si encara podem qualificar de sorpresa tot el que fa Xisco Truyols, va ser la victòria de l’Educador de Can Reüll davant Mateu Xurí. Una primera partida amb més de 100 punts d’avantatge per a Truyols va fer que el Matador del Tauler hagués d’apel·lar una vegada més a l’Espíritu de Juanito. Xurí plantejà una segona partida a tot o res, amb vies obertes a cada racó del tauler. Guanyà, i ho va fer per prop de 80 punts, insuficients, però, per remuntar l’eliminatòria.

L’altra eliminatòria que es resolgué als punts va ser la que disputaren Roger Cosso i Tomeu Riera. El primer matx caigué del costat del Pastisser de Sarrià, quinze punts de diferència. El Sinatra Macianer, però, va mostrar-se intractable a la segona partida i fica així el coll a les semifinals de la Xàmpions una vegada més.

Les altres dues eliminatòries es resolgueren per 2-0, però amb partides conjuntes de qualificació interessant. Maribel Servera i Lina Riera jugaren la segona millor partida conjunta d’aquest campionat, 1.002 punts. També superaren els 900, i de llarg, Antoni Riera i Joan Pascual, en una de les seves partides. La Gran Nina de Manacor i la Ploma de la Verònica, que signà 9 bingos en les dues partides davant l’Arquitecte de les Lletres, són els altres dos semifinalistes, al costat de Xisco Truyols i Tomeu Riera.

En els altres quadres prou remarcables són les dues partides de més de 500 punts d’Andreu Fuster davant Maria Josep Carrasco; o l’eliminatòria ajustadíssima que disputaren Antoni Alzamora i Antoni Casas, i que caigué del costat del Joier Tranquil.

Menció a part mereix Aina Garcia, que va signar la millor partida disputada fins ara en aquesta Xàmpions, amb 643 punts, i que conjunta amb el seu rival Joan Gelabert en fa 1.032.

Mercè Rojals sumà dos triomfs davant Mateu Marcè i superant cada vegada els 400 punts, fet que palesa la millora progressiva de la Professora Actriu, mentre que Joan Llodrà suava més del compte per superar una batalladora Joana Gelabert, que ha tornat per quedar.

Patri Vitri patí la primera derrota d’aquesta Xàmpions davant Cati Sureda en un duel estel·lar al quadre baix. Tanmateix, la Traductora d’Argent acabà superant l’eliminatòria.

També Francesc Vernet superava els 400 punts en les seves dues partides davant Andreu Pasqual. El Jubilat del Swing acaba la temporada en plena forma.

I finalment Cristina Duran i Sebastià Sansó estrenaven el seu marcador de victòries en repartir-se un triomf cada un en la seva eliminatòria de debutants. El Retratista dels Rètols fregà els 300 punts en una de les seves partides, mentre que Duran s’enduia l’eliminatòria.

Classificacions parcials

Pel que fa a les classificacions parcials, novetats a la de jugador amb més scrabbles, ara liderada per Antoni Riera, amb una mitjana superior als tres bingos per partida. El segueixen Maribel Servera amb un menys, i Roger Cosso i Andreu Fuster amb dos menys.

La classificació de millor partida la lidera ara Aina Garcia, amb els 643 aconseguits davant Joan Gelabert.

Poques novetats pel que fa a les millors jugades. Però sí que n’hi hagué a la llista de millor partida conjunta: dues mil·lenàries dins aquesta ronda. Els 1.032 de l’Aina Garcia – Joan Gelabert, i els 1.002 del Maribel Servera – Lina Riera.

Una ronda procrastinadora

Aquesta quarta ronda ha estat molt procrastinadora i en el moment d’escriure aquesta crònica hi havia encara deu parelles que no havien resolt les seves eliminatòries. Cal recordar que si no es resolen aquestes partides no es podrà continuar amb la disputa de la sisena ronda, atès que hi hauria jugadors amb procrastinacions que afecten dues rondes. Cal, idò, posar-se les piles!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s