27-S, a Can Lliro, final de la Xàmpions d’Estiu: Gran Nina de Manacor Vs La Ploma de la Verònica

El bar Tony’s de s’Illot va acollir la setmana passada la trobada corresponent a la cinquena ronda d’aquesta quarta edició de la Xàmpions d’Estiu. Va ser una reunió de baixa intensitat, amb poc més de mitja dotzena de parelles disputant les seves partides.

Tanmateix, sí que s’hi resolgueren les eliminatòries de semifinals. Per una banda, Maribel Servera vencé les dues partides amb relativa comoditat a Tomeu Riera. El Sinatra Macianer no pogué fer res davant l’empenta competitiva de la Gran Nina de Manacor, que jugarà la seva tercera final consecutiva d’aquesta competició.

Un desenvolupament semblant tengué l’enfrontament entre Antoni Riera i Xisco Truyols. L’Educador de Can Reüll, autèntica revelació de la temporada, caigué en les dues partides davant la Ploma de la Verònica, que també arriba a la tercera final de la Xàmpions, tot i que en les dues presències anteriors caigué derrotat (davant Bel Andreu i també, precisament, davant Maribel Servera). La segona de les partides disputades per Riera i Truyols va ser gairebé mil·lenària i és la quarta millor d’aquesta edició (991), just per davant de la de Tomeu Riera i Maribel Servera, la cinquena, amb tres puntets menys.

La Ploma de la Verònica, a més, va sumar un nònuple de 140 punts, amb FREÀTICS, segona millor jugada de la competició.

Cal destacar que tant Riera com Servera superaren els 500 punts en les dues partides de les seves eliminatòries.

En d’altres partides disputades en aquesta ronda, del tot remarcable és la doble victòria de Joan Pascual davant Lina Riera. L’Arquitecte de les Lletres va rubricar la millor partida d’aquesta Xàmpions, amb uns estratosfèrics 657 punts.

Cal remarcar també que ja hi ha vuit jugadors del quadre baix que han acabat la seva participació en aquesta Xàmpions. Francesc Vernet s’imposà a la retornada Marta Servera en el duel per 37a posició.

Bernat Amer sortí triomfant del duel conjugal davant Rosa Barrientos per dirimir la 41a posició. I Elena Barceló acaba finalment en 43a posició en derrotar la també debutant Sebastiana Mascaró. L’Hereva del Telèfon Porteny ha debutat amb bon peu, guanyant quatre de les sis partides que ha disputat i superant els 300 punts per partida. La Mestra Vidalera també ha tastat el gust de la victòria, però sense arribar als 250 punts de mitjana.

La darrera parella que ha tancat competició ha estat la formada per Miquel Servera i Cristina Duran. El Glosador Llanterner ha guanyat 5 de les vuit partides que ha disputat i ha fregat els 300 punts per partida. Per part seva, la Becària Alcoveriana ha guanyat una de les partides que ha disputat i ha fregat els 200 punts per partida.

Final

La gran final d’aquesta Xàmpions es disputarà dijous dia 27 de setembre a partir de les 19h al Cafè Can Lliro. A banda de les partides que han de disputar els finalistes Maribel Servera i Antoni Riera, la resta de jugadors que encara tenguin partides pendents podran aprofitar per resoldre les seves eliminatòries. Els finalistes jugaran una partida abans de sopar. Després de l’àpat i oberta a tots els interessats, es disputarà la segona partida, que determinarà qui és el campió d’enguany.

També durant la vetlada s’obrirà el termini d’inscripció per a la cinquena edició de la ManaCup. Durant un mes, el club maldarà per assolir un rècord inèdit per a la nostra competició insígnia. Seixanta jugadors, dividits en tres grups de 20  en una primera fase, i segons els resultats obtinguts, repartits en cinc grups de 12 en la segona fase. És per això que convidam tots els nostres jugadors actuals a convidar amistats i coneixences a afegir-se al nostre club i així arribar a una xifra que triplicaria la de la primera edició, precisament el mateix any que arribarem a un lustre de vida i que organitzarem per primera vegada el Mundial de Scrabble en Català a Manacor.

La ManaCup 2017-2018 s’iniciarà dia 27 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s