Bel Andreu, Xisco Truyols i Antoni Riera, primers líders de la ManaCup

La ManaCup més participada de la història

Va ser dissabte passat. I  va ser espectacular. Més de trenta jugadors acudiren a la primera cita d’aquesta edició cinquena de la ManaCup, l’edició que coincidirà en el temps amb el Mundial que està a punt de disputar-se a la nostra vila.

En total, a hores d’ara, ja són 34 dels 52 inscrits els qui han encetat la seva singladura a la competició insígnia del Club Scrabble Manacor. Els assistents pogueren arreplegar el seu quadernet de competició i resoldre els dubtes amb la instal·lació de l’app del club, enguany amb notables millores gràcies a la feina incansable del nostre company Antoni Llull del Club Scrabble Palma.

Com és sabut, els jugadors estan repartits entres grups de 17 o 18 membres. El grup més feiner és l’1, on només resten tres jugadors per debutar. Comanda aquest grup amb ple de victòries Bel Andreu. La Filòloga del Molí es va imposar amb contundència a Mercè Rojals i Margalida Bonnín i frega el top450.

El grup 2 és liderat per Xisco Truyols, instal·lat en el top500 amb ple de victòries davant Maria Antònia Nadal i Patri Vitri. La Traductora d’Argent posà Truyols en serioses dificultats, però tanmateix l’Educador de Can Reüll tragué faves d’olla i imposà la seva major fiabilitat al final de la partida.

Finalment, el grup 3 té com a líder Antoni Riera, també amb top500 de mitjana i que derrotà primer el debutant Mateu Mas, que superà els 200 punts en la seva primera partida; i Miquela Grimalt a la segona partida.

Altament rellevant és la victòria de la debutant Maria Antònia Llodrà davant Antoni Alzamora. La Senyora dels Rius, en la seva segona partida oficial, superà els 400 punts i derrotà el Joier Tranquil en la primera gran sorpresa del campionat.

També debutà amb triomf Pau Riera, que s’imposà amb una xifra lleugerament inferior als tres-cents punts a Guillem Melis. El Glosador Selvatgí demostrà que s’incorpora al club amb ganes de donar guerra i és el millor rookie d’aquesta ManaCup després de les dues primeres rondes.

Un total de 15 dels 34 jugadors que s’han estrenat ja a la competició d’enguany són top400, molt a prop, idò, dels 50% de top400 que s’ha marcat el club com a objectiu per a final de temporada.

La classificació de rècord d’scrabbles la lidera un triumvirat format per Antoni Riera, Cati Sureda i Pasqual Sánchez, amb set cada un, a raó de 3,5 per partida. Sureda va acorar quatre bingos a Joana Maria Pasqual. Els mateixos que Antoni Riera a Mateu Mas, i que Pasqual Sánchez a la mateixa Cati Sureda.

Cinc pentacentenàries s’han jugat en aquestes dues primeres rondes, però sens dubte les que destaquen més són la de Xisco Truyols (570) i la de Pasqual Sánchez (550). I no és casualitat, gens ni mica, que la classificació de millor jugada també sigui liderada per l’Educador de Can Reüll, amb una suggerent ESCOTADA, que li reportà 140 punts. No menys eròtica fou el SEXASSIN (124p) de Pasqual Sánchez. Bel Andreu (RENEIXES, 104p), Maribel Servera (PELLUQUES, 104p), Mateu Xurí (RENYARIES, 104p) i Esperança Martí (SENYALÀS, 103p), signaren les altres centenàries de la jornada.

Altament remarcable és la nou-centenària que disputaren Mateu Marcé i Maria Antònia Nadal. El Fènix i la Reneboda de l’Apòstol no són jugadors del top400, però tots dos s’hi camparen ben xalests, aquesta vegada, en aquestes xifres. La millor partida conjunta la disputaren Xisco Truyols i Patri Vitri, una nou-centenària de 975 punts.

Acaba la Xàmpions

Aquesta setmana passada, tot coincidint amb l’inici de la ManaCup, hem donat per conclosa l’edició d’enguany de la Xàmpions d’Estiu. Com ja saben els nostres jugadors, n’ha resultat campiona per tercera vegada consecutiva Maribel Servera, després d’una emocionantíssima final amb Antoni Riera, que es va decidir per tan sols dos punts de diferència.

El tercer ha estat Xisco Truyols, que aconseguia així el seu tercer podi de la temporada després de derrotar Tomeu Riera a la final de consolació.

A les classificacions parcials, Antoni Riera, amb 37 bingos en 12 partides i una mitjana superior als tres scrabbles per partida, ha aconseguit acabar el primer en la classificació de rècord d’scrabbles. Just per darrere, Maribel Servera i Andreu Fuster n’han aconseguit un menys, i Roger Cosso ha resultat quart en aquesta classificació, amb dos menys que la Ploma de la Verònica.

La millor partida individual l’ha jugada Joan Pascual, amb uns estratosfèrics 657 punts. L’han seguit Aina Garcia amb 643 i Xisco Truyols amb 635. 24 jugadors han passat dels 500 punts almenys en una ocasió.

La millor jugada ha estat un nònuple de 185 punt per AJUNTARÉ, aconseguit per Pasqual Sánchez. L’han seguit amb 140, Xisco Truyols (ESCOTARÉ) i Antoni Riera (FREÀTICS). Amb 137, un espectacular DEBEL·LIS de Roger Cosso, ha quedat en quarta posició. 18 jugadors han aconseguit fer almenys una centenària.

A la classificació de millor partida conjunta han acabat en primera posició Aina Garcia i Joan Gelabert, amb una mil·lenària de 1.032, seguits per una altra mil·lenària de 1.002 punts jugada per Maribel Servera i Lina Riera. També Lina Riera, però aquesta vegada amb Joan Pascual ha jugat la tercera millor partida conjunta, amb 995 punts. Totes les 24 millors partides són nou-centenàries.

Si haguéssim aplicat el sistema suís, el primer classificat, amb una sola derrota i un millor diferencial hauria estat Antoni Riera, seguit de Maribel Servera, amb les mateixes victòries i d’Aina Garcia, amb una victoria menys. La meitat dels jugadors que han acabat la competició han assolit la categoria de top400, un fet inèdit fins ara. Cal recordar que la primera competició de la nostra història, ara fa quatre anys, va acabar amb cinc jugadors top400 dels 20 que hi participaven, un fet que demostra la millora del nivel del nostre club.

No tot han estat millores: per primera vegada un grup molt nombrós de jugadors no han resolt les partides que tenien pendents, un total de 18. Malavejarem per trobar la manera perquè un màxim de jugadors pugui acabar les seves partides.

ATP actualitzat

També tancam la temporada 2017-2018 amb el rànquing ATP actualitzat. Ha acabat en primera posició Antoni Riera, seguit de Maribel Servera, que ha remuntat dues posicions, i Mateu Xurí, que acaba tercer. Tomeu Riera, Joan Pascual, Lina Riera, Joan Llodrà, Carles Llull i Aina Garcia completen el top10 de la temporada.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s