Pere Grimalt Riera s’estrena en Xàmpions amb una mil·lenària

Sens dubte el format de Xàmpions d’Estiu és un dels més espectaculars de tots els que aplicam en les nostres competicions. El sorteig pur, l’adrenalina de l’eliminatòria, la possibilitat de remuntar aporten un plus que no tenen altres competicions de llarga durada com la ManaCup o intenses com el Ciutat de Manacor.

Un dels aparellaments que més expectatives va generar era el que enfrontava Xisco Truyols amb el debutant en Xàmpions Pere Grimalt Riera. L’Educador de Can Reüll, ja avesat a sovintejar en els podis, hagué de suar sang per desfer-se de l’Erudit de Sos Ferrers. Grimalt tengué contra les cordes Truyols, que s’hagué de sucar el cervell per defensar el resultat de la partida d’anada. Només un resultat mil·lenari el salvà davant cinc portentosos bingos de l’Erudit.

També cedí en una de les partides Maribel Servera. La Gran Nina, ressacosa d’avatars molt amables a la vida, perdé una de les dues trobades, però s’imposà gràcies a la cinc-centenària de la partida d’anada davant un batallador Joan Gelabert.

Una de les sorpreses ha estat la derrota a la partida de tornada de Tomeu Riera davant Jaume Rigo. L’Amo del Cum arrissà elegantment davant el Sinatra Macianer, que tanmateix passà ronda gràcies a la renda de la primera partida.

Una situació similar, però amb l’ordre invers visqueren Joan Llodrà i Llorenç Carreres. L’Alaiorenc de la Cultura s’imposà en una partida de perfil baix, però l’Exregidor Republicà pogué remuntar gràcies a la seva major experiència.

Entre les estadístiques més rellevant, sens dubte, cal destacar els set bingos en una sola partida de Mateu Xurí davant la debutant Mar Bel. El Matador del Tauler lidera la classificació de Més Scrabbles amb 10, els mateixos que Lina Riera i Tomeu Riera, per bé que tant Lady Ny com el Sinatra Macianer ja han jugat les seves partides de segona ronda.

També Xurí és el qui lidera la classificació de la Millor Partida, atès que és l’únic que ha fet una sis-centenària. Destacable en tercera posició (569 punts) el debutant Pere Grimalt Riera.

La Millor Jugada, amb un nònuple de 149 punts per BASTADES, l’ha feta Antoni Riera davant Jaume Vives. La Ploma de la Verònica s’imposà per un 2-0 a la Penya Forta de Son Servera.

Altres dues centenàries s’han anotat fins ara: un TEIXIDES de 110, a càrrec de Joan Llodrà, i un PANSEIX de 106, per part de Xisco Truyols.

La millor partida conjunta ha estat la ja esmentada entre Xisco Truyols i Pere Grimalt Riera, amb una mil·lenària de 1.058 punts. Cinc nou-centenàries més acompanyen aquest rànquing, que de ben segur millorarà.

La trobada oficial va tenir lloc fa quinzes dies al restaurant Flamingo de Porto Cristo, amb una assistència regular de quatre o cinc parelles. Avui vespre, just d’aquí a una estona, tendrà lloc una espectacular trobada a Son Macià, amb l’assistència de prop de 10 parelles, entre les quals destaquen els duels entre Joan Llodrà i Maribel Servera o Antoni Riera i Mateu Xurí.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s