Final cardíaca per a Andreu Fuster!

Una final que va fer afició. Mateu Xurí i Andreu Fuster es disputaven el títol de la 5a Xàmpions d’Estiu al bar Xarop. Una partida abans de sopar, una partida després. Les xifres d’ambdós matxs deixaren ben clar que en els dos casos hi havia una càrrega tàctica fora mida. Fuster dominà amb de forma ajustada la primera partida. Bingo inicial amb ASSECARÉ, amb el reforç d’un RESAREM a mitjan partida que semblava donar l’avantatge al Llumer de ca les Biatrius. Una NY ben multiplicada li donava més de quaranta punts d’avantatge passat l’equador del matx, que es desenvolupava tancadet… El final de la partida va ser de tàctica pura. Xurí, 51 punts en quatre tirades. Fuster, 71, però deixant un forat per al bingo final i arrissada del Matador del Tauler. EMBRIDE, 72 punts que li permetien la remuntada i deixaven un marge de 14 punts favorables per a Xurí. Tot obert per a una segona partida que faria història.

Tots dos començaren amb sengles scrabbles: CASTRAT i SUBORNAU. A la tercera tirada Xurí prenia avantatge a la partida i a la final amb REVOLARÀ, però Fuster, dues tirades després, li responia amb un preciós ENCAMISE que refrendava amb un ELIMINARÉ que el situava per davant en el marcador, àdhuc després del torn de Xurí. 310-279. El Llumer tenia ara la X al faristol i semblava que tot es posava de cara per a ell. Però jugà un XES que va ser impugnat amb contundència pel Matador, que tornava igualar la final 310-306 i semblava aproximar-se al campionat. Fuster multiplicà la X (40) i Xurí es cuidà de fer el mateix amb la H (52) i la Z (38). Deu jugades perhom i el Matador semblava tenir-ho tot de cara: 353-396, més els 14 punts de l’anada.

En el desè torn Fuster havia anunciat que jugava fort: ME, 3 punts, tot preparant un scrabble que arribà a l’onzena: DANESES. 427-426. Però Xurí tenia una pedra a la sabata i no se la podia descordar. El glosador hagué de jugar les darreres tirades amb la L·L geminada al faristol, sabent que no la podria col·locar, si no era per una errada de Fuster, que aquesta vegada no va badar. A la fi, 460-428. 32 punts de marge, més que suficients perquè Andreu Fuster es proclamàs campió del seu primer gran, succeint Maribel Servera com a tricampiona consecutiva d’aquesta competició.

Durant la vetlada de la gran final es disputaren al bar Xarop altres partides de la Xàmpions d’Estiu i també es lliuraren els guardons de la ManaCup 2018-2019, donats pels restaurants Can Vinyes, Plaer Vegetarià, Can Lliro, Dues Cadires, Xarop, Il Bistrot i Bari.

Altres classificacions i estadístiques

Pel que fa a les estadístiques de la resta del campionat, Joan Pascual va resultar ser el jugador amb més scrabbles, un total de 34 en 10 matxs, gairebé 3,5 per partida, espectacular. El seguiren Mateu Xurí (32) i Antoni Riera (31). Cal remarcar que 15 dels 32 participants han assolit una mitjana superior als 2 scrabbles per partida.

Esperança Martí, amb una partidassa de 664 punts, va ser la millor en aquest apartat. Un total de set jugadors han signat partides sis-centenàries, amb mèrit especial per a la debutant Mar Bel. Fins a 13 jugadors més arribaren als 500 punts, aquí són destacables, sense dubte, Pere Grimalt Riera, Marta Servera i Bernat Amer.

Mar Bel, amb un REPENSEM nònuple de 158 punts ha estat la que ha fet la millor jugada del campionat, seguida en aquest cas per Antoni Riera (BASTADES, 149) i Lina Riera (CONTROLA, 140).

Tres centenàries s’han signat durant aquest campionat. La millor, 1058, la jugaren Xisco Truyols i Pere Grimalt Riera (569-489) a favor de l’Educador de Ca’n Reüll. Lina Riera i Mateu Xurí, en una semifinal també ajustadíssima, en sumaren 1046. Mentre que el mateix Xurí i Joan Pascual en feren 1.034 als quarts de final. No ve de nou que el Matador arribàs exhaust a la finalíssima.

Cal remarcar que 18 dels 33 participants han assolit una mitjana superior als 400 punts per partida, un fet que demostra, una vegada més, que el nivell del club no s’atura de créixer.

75 jugadors mobilitzats en una temporada

Cal remarcar que amb aquesta competició acaba la cinquena temporada del nostre club. Tenint en compte les posicions obtingudes en cadascun dels campionats, el millor jugador d’enguany ha estat Mateu Xurí. En segona posició ha quedat Antoni Riera i tercera ha estat Maribel Servera. Sense dubte, el més destacat d’aquesta darrera actualització han estat els 14 llocs que ha pujat Andreu Fuster gràcies a la seva victòria a la Xàmpions. Francesc Vernet, Joana Maria Pasqual, Pere Grimalt Vert i Bernat Amer també han experimentat ascensos substancials. En qualsevol cas, el gran mèrit és de tot el nostre club, que ha aconseguit mobilitzar 75 persones durant la seva cinquena temporada entre les cinc competicions que s’organitzen sota el seu paraigua. Serà difícil que superem aquesta xifra, però ho intentarem!

Pel que fa al palmarès de podis, Maribel Servera és la jugadora que més campionats ha aconseguit fins ara, amb un total de 6. Seguida d’Antoni Riera i Joan Pascual amb 5. Destacable l’ascens de Lina Riera fins a la setena posició amb el seu podi a la Xàmpions d’Estiu, i d’Andreu Fuster, que entra amb força a la 16a gràcies a la seva èpica victòria a la Xàmpions davant Mateu Xurí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s