Espectacular inici de la 6a ManaCup, amb 54 jugadors

Ha començat la sisena edició de la ManaCup, amb la participació enguany de 54 jugadors. La competició és divideix en dues fases. La primera, configurada en nou grups de sis jugadors, suposarà la disputa de 135 partides, 5 per a cada jugador. La segona conformarà dos grups de 27 jugadors, i s’hi disputaran un total de 676 partides. Cal dir, no obstant això, que les partides jugades a la primera fase comptaran ja per a la segona, de manera que els rivals que ja hagin jugat no ho hauran de tornar a fer.

Dels 54 jugadors n’hi ha 11 de debutants, i 3 que tornen a competir després d’un temps de no fer-ho. A tots, benvinguts i bentornats!

Repassem en aquesta primera crònica com van les partides i les classificacions.

Grup 1

Amb dues victòries lidera aquest grup Maria Gayà. La Castellera de l’Abecedari ja ha marcat més de 500 punts en dues partides i amb PIXARES va fer una centenària. La segueix a la taula M. M. Matamalas. La Dentista de Son Gener haurà de batallar fort per classificar-se, ara amb una derrota i una victòria davant el debutant Miquel Oliver. El Delineant Lletrut s’ha estrenat amb bon peu i cerca arribar per primera vegada als 200 punts. El grup està pendent del debut encara de tres jugadors, entre els quals el seu cap de sèrie Mateu Xurí, que defensa títol.

Grup 2

Igualtat al capdavant entre Antoni Riera i Bel Andreu, ambdós amb dues victòries. La Filòloga del Molí s’ha mostrat fins ara incommensurable i du una mitjana de 500 punts per partida. Ha debutat en aquest grup Joan Cabalgante, que ja ha arribat als 200 punts. Només resta en aquest grup una jugadora per debutar, Margalida Bonnín, que mirarà de posar-se al dia entre bolquer i bolquer. Enhorabona!. De moment, Francesc Vernet, que s’imposà a Guillem Melis, seria el tercer jugador del grup per ara, i jugaria la segona fase al Grup 1.

Grup 3

Joan Llodrà i Miquela Grimalt comparteixen lideratge en aquest grup. L’Exregidor Republicà frega els 500 ppp, mentre que la Missera Ambientalista de Son Macià continua sumant fiabilitat a cada dia que passa. De fet, seva va ser la victòria davant Esperança Martí. La Mestra Canyera té una gran mitjana de punts (442) i no pareix que hagi de passar pena per classificar-se en un grup on també juga Mateu Mas, que cerca el primer triomf de la temporada després de tres partides. No han debutat en aquest grup encara ni Rosa Barrientos ni Jordi Caldentey.

Grup 4

Intractable Joan Pascual amb un ple de 3 victòries en 3 partides. L’Arquitecte de les Lletres, un dels quatre grans del club, supera els 500 punts per partida. El segueixen Pasqual Sánchez i Antoni Bauçà que superen per diferencial Joana Maria Pasqual. Sebastiana Mascaró cerca el seu primer triomf, mentre que encara no ha debutat Vincent Truan.

Grup 5

Aquí sens dubte el gran dominador, de forma sorprenent, és Jaume Vives. La Penya Forta de Son Servera ha començat com un tir la competició i suma quatre victòries en quatre partides, amb una estratosfèrica mitjana de 455 ppp. Només Maribel Servera, que encara no ha debutat, podrà impedir que Vives passi invicte a la segona fase. Pere Grimalt és segon, amb dues victòries, i Guida Llabrés, també amb dues, és tercera. La È dins el Sac també ha disputat ja quatre partides, pendent igualment del debut de la Gran Nina de Manacor, que és la cap de sèrie d’aquest grup, en el qual també figuren Maria Antònia Nadal i Serafí Lliteres. El President de la Paraula ha encetat la seva participació i cerca arribar per primera vegada als 200 punts.

Grup 6

És l’únic grup de la competició on ja han jugat els sis components. I de moment, igualtat absoluta. Encapçala la taula Jorra Santiago. La Guitarra Filològica ha tornat a la competició després d’un petit parèntesi i ho ha fet ja derrotant Sebastià Llodrà. El Mestre Regidor cerca encara la seva primera victòria. Lina Riera és segona, invicta, amb dues victòries, i una sorprenent Maria Antònia Llodrà és ara mateix tercera i es classificaria per al grup 1. La Senyora dels Rius també es va imposar al Mestre Regidor. Més que notable ha estat el debut en aquest grup de Kica Mas, que ja ha firmat una partida de 278 punts. Hi haurà bledes de les fortes per determinar quins tres jugadors passen al grup 1 de la segona fase.

Grup 7

Inici potent a la competició de Miquel Morey. El Justicier Mariando lidera la taula d’aquest grup amb dos triomfs, igualat amb Cati Sureda. El cap de sèrie del grup ha de remuntar des de darrere. Roger Cosso, el Pastisser de Sarrià, vinclà el genoll davant el debutant Xavi Castelló. El Matemàtic de la Terra Ferma ja té una mitjana superior als 300 ppp i no donarà el braç a tòrcer en aquesta fase classificatòria. Encara ha de debutar en aquest grup Antònia Riera Salom. La Tempesta de Petra haurà de remar de bon de veres per superar les victòries inicials de Morey, Sureda, Cosso i Castelló. Els acompanya en el grup Marosa Cons, que tot i haver obtingut una mitjana superior als 350 ppp, encara no ha pogut guanyar cap partida.

Grup 8

Un altre grup on les coses s’han embullat més del que hom podia pensar en un principi. Lidera la taula amb dues victòries i una derrota Joan Gelabert. El Dimoni de l’Atib s’imposà en partida èpica a Aina Garcia, i també a Tomeu Riera, els dos principals aspirants a classificar-se en aquest grup. En canvi, tombà el coll Gelabert davant un impressionant Carles Díez que sumà 475 punts. El Fill de na Ludi conserva intactes totes les opcions, tot i les dues derrotes que ha sumat davant els favorits. No han debutat encara en competició ni Marta Servera ni Mar Bel.

Grup 9

Aquí la gran sorpresa és Jaume Rigo. L’Amo del CUM supera els 400 ppp i va derrotar Aina Vicens amb una partida de 500 punts clavats. Precisament la Computadora Felanitxera és la segona classificada, ja amb dues victòries, una de les quals de mèrit davant Xisco Truyols. L’Educador de Can Reüll, amb un parcial d’1-2 està contra les cordes i haurà de guanyar les dues partides que li resten per disputar per mantenir les opcions de ser al grup 1.

Classificacions parcials

Quatre jugadors lideren el rècord d’Scrabbles: Joan Pascual, Xisco Truyols, Jorra Santiago i Jaume Rigo n’han aconseguit 9 cadascú, per bé que Pascual i Truyols ho han fet amb només tres partides disputades.

Davant Jaume Rigo, Xisco Truyols assolí els 574 punts, que és per ara la millor partida individual d’aquesta competició nostra. El segueixen Jaume Vives, amb 549, i Bel Andreu amb 548.

També Xisco Truyols amb un nònuple ESPURNAR de bella factura lidera la taula de les millors jugades: 140 punts aconseguí. Pasqual Sánchez el segueix amb un ESQUIARAN  de 110, i Maria Gayà amb un PIXARES de 109. Són els tres únics jugadors que han sumat centenàries fins ara. Molt remarcable és la quarta, de Guida Llabrés, un exòtic NYAQUI, de 98.

Encara no tenim cap partida mil·lenària, però les cinc primeres de la classificació de Millor Partida Conjunta ja són nou-centenàries. Xisco Truyols – Jaume Rigo lideren amb 944. Els segueixen Joan Gelabert – Carles Díez (937), Aina Garcia – Joan Gelabert (927), Joan Pascual – Antoni Bauçà (909) i Roger Cosso – Cati Sureda (906).

Alarma procrastinadora

Si consideram que els jugadors que han disputat tres o quatre partides són els que han complit, podem dir que ara mateix, dels 54 competidors, n’hi ha 18 que van al dia. Amb una i dues partides disputades vénen els PROCRASTINADORS: UN TOTAL DE 24. Els qui encara no han disputat, i que duen un endarreriment de calendari de 4 partides són els GRANS PROCRASTINADORS, un total de 12.

Cal que aquestes 12 persones posin fil a l’agulla, i també les que han de jugar amb elles. Resta només una trobada oficial abans de començar la segona fase. Dia 27 de novembre les 5 partides de la primera fase han d’estar disputades.

Aquests dies no ha de ser d’estranyar que ja hi hagi jugadors que tenguin les cinc partides disputades.

I Torneig emParaular

A tres rondes i en sessió matinal, es disputà també, organitzat per l’Ajuntament de Manacor, el I Torneig emParaular. En resultà campió, invicte, Joan Pascual, seguit d’Aina Garcia i Antoni Riera.

Sabadell

Una delegació del nostre club, amb Aina Garcia, Lina Riera i Tomeu Riera, acudiren al Campionat de Sabadell, on foren magníficament acollits. I no sols això, sinó que Aina Garcia tornà amb premi, atès que aconseguí classificar-se a la tercera posició. És el segon podi consecutiu de la Màster Sènior, que també fou tercera al torneig Emparaular. Lina Riera fou novena, i Tomeu Riera, 19è, en un campionat que guanyà el gran Miquel Sesé.

Barruf

També aquests dies s’ha actualitzat el rànquing del Barruf, amb campionats com el d’Eivissa, Sabadell, Emparaular i la nostra Xàmpions d’Estiu computats. Antoni Riera, hi ha perdut dues posicions, i ara és sisè. Entra a la categoria de Gran Mestre, Joan Pascual. Aina Garcia guanya cinc posicions després de la seva gran actuació a Sabadell i ara és la 18a jugadora del món. Cal destacar que dels 169 jugadors actius que hi ha actualment, 68 són del CS Manacor. Que continuï la festa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s