Xavi Castelló dona la campanada a la Xàmpions i deixa fora de la lluita pel títol la flamant campiona de la ManaCup

Ja ho diuen, Scrabble és Scrabble. No hi ha rival petit. En l’Scrabble no hi ha res impossible. Lina Riera venia de fer una temporada gairebé immaculada i després de dominar amb mà de ferro la 6a ManaCup se’n va acabar proclamant campiona de forma totalment merescuda, amb un 76% per cent de victòries i només nou partides pendents de disputar.

La sort en el sorteig de primera ronda de Xàmpions la volgué emparellar amb Xavi Castelló, que participa per primera vegada en les nostres competicions, i s’ha demostrat fins ara com un jugador perillós i imprevisible. La Calculadora de la Terra Alta no tenia res a perdre i es presentà a Son Macià amb la desimboltura i la gosadia dels novells. Després d’una partida d’anada amb diferencial important per a Castelló (450-317), Lady NY apel·là a l’heroica, i s’hi va acostar, però no va aconseguir remuntar un parcial superior als cent punts.

La trobada oficial va tenir lloc a Son Macià i s’hi resolgueren prop de la meitat de les eliminatòries de la primera ronda. Alguns jugadors feren servir mascareta, i tothom es rentà les mans abans de cada partida. En acabar, un sopar esplèndid servit per l’amable gent del Forn de Son Macià serví per tancar la vetlada, la primera dels escrablaires manacorins després del confinament.

Un altre duel d’altura el disputaren Joan Llodrà i Aina Garcia. Un EMPAQUE no jugat a la partida de tornada hauria pogut tombar l’eliminatòria del costat de la Màster Sènior. Llodrà continua endavant, malgrat haver jugat dues partides roqueres i aspres. Tot compta.

De perfil més elevat va ser el duel que enfrontà Maribel Servera i Tomeu Riera. Tot i que una centenària del Sinatra Viatger a la partida d’anada deixà l’eliminatòria oberta, la Gran Nina tragué el geni a la tornada, i s’imposà en partida mil·lenària, fins ara la segona millor del campionat.

Pel que fa a la resta de classificacions, cal destacar l’encetada fulgurant de Roger Cosso. El Pastisser de Sarrià ha començat la competició amb una mitjana de 4 bingos per partida i es perfila com un vertader outsider de la competició. Recordem que l’any passat només el va apartar de la final el recordat duel de cunyats.

Xisco Truyols, amb set scrabbles segueix Cosso en aquesta taula. Amb sis, Antoni Riera, Mateu Xurí i Maribel Servera, mantenen la fiabilitat de 3 bingos per matx.

En l’apartat de millor partida, Antoni Riera és líder amb un còmput de 615 punts en una sola partida, davant Maria Antònia Llodrà. Fins a set jugadors més ja han traspassat la frontera dels 500 punts en una partida.

Pel que fa a les millors jugades, lidera Margalida Rosselló, amb un espectacular TRAÇARÀ de 120 punts, que li va permetre derrotar a la partida d’anada Maria Magdalena Matamalas. Tanmateix, la Dentista de Son Gener es va poder refer del glop agre i amb partida de 490 s’imposà a la tornada i a l’eliminatòria.

La millor partida conjunta l’han disputada fins ara Roger Cosso i Cati Sureda, amb uns preciosos 1.025 punts. A més dels ja esmentats Tomeu Riera – Maribel Servera,  Sebastià Llodrà i Bel Llull (975) i Antoni Riera i Maria Antònia Llodrà (923) són els jugadors que han fet partides conjuntes de més de 900 punts.

Cal destacar també en aquesta primera ronda el debut de Francesc Riera. El Beió Exiliat va disputar les seves partides d’estrena amb Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll va mostrar els secrets del nostre joc a Riera, que ja es va acostar als 200 punts a les dues partides que va disputar.

Així mateix informam que els jugadors Rosa Barrientos i Bernat Amer no han pogut començar la competició i han estat substituïts respectivament per Antoni Alzamora i Esperança Martí, que resoldran ben aviat les seves dues partides pendents.

Avui mateix, a les 20:45 i al restaurant Dues Cadires tendrà lloc el sorteig de la segona ronda.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s