Andreu Fuster s’aferra amb dents i ungles a la defensa del títol i derrota Xisco Truyols

66c00abc-d2bd-4e0d-831b-e72de3dfed7cAndreu Fuster continua demostrant que el seu triomf a la Xàmpions de l’any passat no va ser flor d’un dia. El Llumer de Ca les Biatrius no va tenir sort en el sorteig de vuitens, que l’aparellà amb Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll encetà l’eliminatòria amb tres bingos en quatre tirades i va deixar clar que no posaria les coses fàcils a Fuster. Tanmateix, amb la pausa i la serenor que el caracteritzen, el Llumer es posà a l’alçada de Truyols amb un NEULARES que igualava el matx. Quatre tirades després es col·locava per davant a la partida amb GUIAREN. Tot i que amb tirades curtes Truyols mirà de trobar el forat per endurse’n per la mínima el primer duel. L’eliminatòria quedava oberta. I hi continuava amb sengles bingos repartits entre ambdós jugadors a l’inici de la partida de tornada. Tanmateix, dos scrabbles consecutius a mitjan partida deixaven l’eliminatòria decantada del costat d’Andreu Fuster, a qui ja només li caldria administrar sàviament l’avantatge en el que restava de matx. A la fi, prop de 100 punts d’avantatge i el Llumer de Ca les Biatrius que ja és entre els vuit jugadors que es disputaran un lloc a les semifinals.

L’altre gran duel d’aquests vuitens enfrontava Antoni Riera i Joan Llodrà. La Ploma de la Verònica s’endugué el primer matx per prop de 70 punts de marge, gràcies a un REBAIXE quasi centenari al final de la partida. L’eliminatòria es decantava de part seva, tot i que romania oberta de cara a la tornada. De fet, tres bingos en les quatre primeres tirades situaven Llodrà amb més de 100 punts d’avantatge. No va ser fins a mitjan partida que Riera inicià la contraremuntada amb la sort d’una X sextuplicada i dos bingos quasi consecutius. A la fi, matx i eliminatòria per a Riera davant el Conseller Republicà, que no va donar mai el seu braç a tòrcer.

La trobada oficial d’aquesta eliminatòria va tenir lloc a l’espai A la Fresca de s’Illot, amb la participació de mitja dotzena de parelles.

La resta de partides de la part alta del quadre es decantaren a favor de Mateu Xurí davant Pere Grimalt; Maribel Servera davant Maria Magdalena Matamalas i Roger Cosso davant Carles Díez; Bel Llull davant el jugador revelació Xavi Castelló; i Esperança Martí davant Antoni Alzamora, amb una partida perhom i triomf final de la Mestra Canyera davant el Joier Tranquil. Menció a part mereix l’eliminatòria entre Mateu Mas i Miquela Grimalt. El Fill del Batle Mas demostra partida a partida la millora en les seves prestacions i s’imposà al matx d’anada amb un còmput total de més de quatre-cents punts. Tanmateix, la Missera Ambientalista resolgué còmodament l’eliminatòria a la segona partida, amb tres bingos i 575 espectulars punts.

Al quadre baix, hi hagué un bon grapat d’eliminatòries sucoses i prou igualades. Guillem Melis i Maria Antònia Llodrà guanyaren una partida perhom, amb triomf final de la Senyora dels Rius. El mateix va ocórrer en un dels duels d’altura d’aquesta part del quadre: Lina Riera hagué de remuntar davant un Joan Gelabert que a poc a poc recupera sensacions, després de la gran ManaCup que ha jugat enguany. Idèntica situació, però a la inversa, visqueren Carles Llull i Margalida Rosselló. La de Ca’n Terès demostrà també que ja és una jugadora temible i decantà una de les dues partides de la seva part, tot i que el Dissenyador Llonguet s’endugué l’eliminatòria.

Sebastià Llodrà davant Francesc Vernet; Aina Garcia davant Cati Sureda i Maria Gayà davant Francesc Riera guanyaren còmodament les seves eliminatòries.

Pel que fa a les classificacions parcials, Roger Cosso continua amb una mitjana estratosfèrica de 3,5 bingos per partida, amb un total de 14, al capdavant d’aquesta classificació. El segueixen Mateu Xurí, amb 13, i Antoni Riera, Xisco Truyols i Andreu Fuster, amb 12. Cal destacar que un total de 16 jugadors duen una mitja de dos o més scrabbles per partida.

Remarcable és l’encimbellament de Maria Gayà a la primera posició de la classificació de millor partida amb 632 punts assolits davant el debutant Francesc Riera, que continua lluitant per assolir per primera vegada els 200 punts. També són remarcables les entrades de Miquela Grimalt (575), ara quarta; i Aina Garcia, 568, 5a. Ja hi ha 12 jugadors que almenys en una ocasió en aquesta Xàmpions han superat els 500 punts.

La classificació de millor jugada continua liderada per Margalida Rosselló, gràcies al seu TRAÇARÀ de 120 punts. Entre les centenàries assolides aquesta eliminatòria hi ha també la de Carles Llull (ESTRENEU, 104), Bel Llull (SENYORIA, 100) i Miquela Grimalt (FATÍDICS, 100), per completar una nòmina de 7 jugadors centenaris durant la competició.

Finalment, la mil·lenària (1.025) partida entre Roger Cosso i Cati Sureda continua liderant la classificació de millor partida conjunta. Han escalat posicions de bon de veres partidasses com la d’Aina Garcia i Cati Sureda (985), Maribel Servera i Maria Magdalena Matamalas (975) i Mateu Xurí i Pere Grimalt (969).

Tot i que encara resten dues eliminatòries per resoldre, el sorteig per a la ronda següent tendrà lloc avui horabaixa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s