Esperança Martí i Roger Cosso destrossen el mite del big four

Durant anys, el món del tennis ha estat dominat per quatre jugadors de talla excepcional: Roger Federer, Rafel Nadal, Novak Djokovic i Andy Murray. Entre tots quatre se n’han duit la gran majoria de Grands Slams durant més d’una dècada. D’ençà que l’scrabble de competició s’implantà a Mallorca fa una mica més d’un lustre, les competicions han estat dominades també per quatre jugadors: Joan Pascual, Mateu Xurí, Maribel Servera i Antoni Riera.

Del 2014 fins ara s’han disputat 40 competicions. En vint-i-tres ocasions ha guanyat un d’aquests quatre jugadors. De 120 podis disponibles, ells quatre n’han copats també més de la meitat, un total de 63.

Ara, però, ja ha sortit qui els contesti. En aquesta sisena edició de la Xàmpions, més apassionant i amb més sorpreses que mai, es configuraren uns quarts de final que feien augurar unes semifinals amb la presència de Xurí, Servera i Riera (Pascual enguany no hi ha pres part per dolces raons). A la fi, però, Antoni Riera va ser el primer a caure davant Roger Cosso, en dues partides memorables del Pastisser de Sarrià, que clavà vuit bingos a la Ploma de la Verònica per deixar-lo a la cuneta.

I ahir que és fresc, la Esperança Martí s’imposava en el primer matx davant Mateu Xurí per un escàs marge de trenta punts, demostrant que tenia moltes coses a dir a l’eliminatòria. En el segon matx, la Mestra Canyera va treure la piconadora per destrossar el marcador i l’eliminatòria a favor seu.

Sí que es compliren els pronòstics en les eliminatòries entre Bel Llull i Maribel Servera i Andreu Fuster i Miquela Grimalt. La Gran Nina continua demostrant que és la Reina de Copes (ha guanyat tres vegades la competició), i el Llumer de Ca les Biatrius s’imposà en partides de perfil baix a l’Ambientalista Macianera, per continuar en la defensa del títol que l’any passat aconseguí en una final ajustadíssima davant Mateu Xurí.

Pluja de bingos

A banda dels vuit scrabbles que enflocà Roger Cosso a Antoni Riera, en els quadres de baix s’ha donat en aquesta eliminatòria una allau de bingos mai vista. Enormement destacables són els 7 que aconseguí en una sola partida Xisco Truyols davant Xavi Castelló. L’Educador de Ca’n Reüll s’acostà als 700 punts en una partida d’scrabbles sense aturall, que completà a la segona amb quatre més. Però no ha estat ell tot sol. Sebastià Llodrà en clavava 8 en dues partides a Aina Garcia. Lina Riera i Carles Llull en feien sis perhom en les dues partides de l’eliminatòria que s’endugué el Dissenyador Llonguet. Maria Antònia Llodrà enjoncava cinc gira-sols estratosfèrics a un Tomeu Riera que se sabé defensar amb dents i ungles a la primera partida, que s’endugué pel faristol. Guillem Melis i Margalida Rosselló feren sengles partides de més de cinc-cents punts, amb quatre scrabbles per al Fuster de la Verònica i tres per a la de Ca’n Terès.

Classificacions parcials

Moltes novetats a les classificacions parcials, per tant, en aquesta eliminatòria. Tot i l’espectacular mitjana de 3,67scrabbles per partida, Roger Cosso no és líder en aquest aspecte. Xisco Truyols el supera, amb un total de 23 bingos, 3,83 per partida. Cosso és segon amb 22 i Sebastià Llodrà tercer amb 17. Un total de 14 jugadors tenen una mitjana superior als dos scrabbles per matx.

Com és natural, Xisco Truyols, amb 678 punts davant Xavi Castelló, és el nou líder en la classificació de millor partida, seguit de Maria Gayà amb 632 i Antoni Riera amb 615. A banda d’ells, altres 13 jugadors han superat els 500 punts almenys en una partida.

A la classificació de la millor jugada també hi ha canvis. Lina Riera la lidera ara amb un DESTENYIT que li reportà 132 punts. La segueixen Margalida Rosselló amb TRAÇARÀ (120) i Tomeu Riera amb INJECTIN (112). Un total d’onze jugadors han fet almenys una vegada una jugada centenària en les sis partides que han jugat.

Destacables, i molt, són el grupet de partides mil·lenàries que s’han d’afegir a la classificació de millor partida conjunta, encara liderada pels 1.025 punts que feren Roger Cosso i Cati Sureda. Carles Llull i Lina Riera són segons, amb 1.004, i tercers són Tomeu Riera i Maria Antònia Llodrà, amb 1.002. La quarta mil·lenària, amb 1.001 punts, és de Maribel Servera i Tomeu Riera. A aquestes quatre partides se n’hi han d’afegir 10 de nou-centenàries. Tota una fita.

Finalment, cal destacar que ara mateix queden només dos jugadors amb 6 victòries en 6 partides: Maribel Servera i Andreu Fuster, i cinc que només han perdut una partida. Remarcable també és que la millor mitjana de punts per partida és de Xisco Truyols, amb uns espectaculars 516 punts per matx. L’acompanyen 18 jugadors més que superen els 400 punts per partida. Som un club gran, i creixem.

La trobada d’aquesta ronda va tenir lloc a la plaça de Maria de la Salut, on es disputaren un bon grapat de partides oficials i algunes d’amistoses, amb posterior sopar amb el mític pa amb oli amb sípia de Cas Xigaler, que ens acull esplèndidament cada any per assaborir la fresca de la plaça i el gust mariner del pla de Mallorca, mitjançant sempre la intercessió generosa i amfitriona de Miquel Morey, el gran Justicier Mariando. Precisament, abans de sopar, Morey va ser l’encarregat de fer el sorteig de la penúltima ronda de la Xàmpions, els emparellaments de la qual s’adjunten també en aquest post.

WhatsApp Image 2020-08-04 at 14.32.00

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s