La tricampiona Maribel Servera i el defensor del títol Andreu Fuster es jugaran la final de la Xàmpions 2020

Després d’una accidentada tercera ronda plena de sorpreses i girs inesperats, la quarta ronda, que comença a aclarir les coses de bon de veres, ha fet que, en general, es complissin els pronòstics.

La trobada oficial va tenir lloc al restaurant Ca’n Bernat de sa Parra, a Porto Cristo, amb la disputa de mitja dotzena del total de 16 eliminatòries que calia resoldre abans d’afrontar la ronda final.

Maribel Servera i Roger Cosso es disputaren un lloc a la final en matinal dominical. A la primera partida, poca història hi hagué. El Pastisser de Sarrià, només pogué clavar un bingo, per bé que en arrissada, en tota la partida. Mentrestant, la Gran Nina, amb un BESESSIS (102) i un ACTUARÉ (99) a mitjan partida, marcà unes diferències que serien insalvables a la partida i també a l’eliminatòria. Tanmateix, la trobada dels dos cracs donà encara espai perquè es pogués jugar la millor partida fins ara del campionat. Dos bingos inicials en les tres primeres tirades deixaren clar que ambdós jugadors estaven disposats a donar espectacle. I així va ser. A la fi, Roger Cosso s’imposava a la segona partida per 531 a 497, una mil·lenària que lidera a partir d’ara la classificació de partides conjuntes. A més, el Pastisser de Sarrià clavà un ENXAMPI de 128 punts que ha esdevingut la segona millor jugada del campionat fins ara.

Menys història tengué l’altra semifinal. Andreu Fuster, una altra vegada, i sense fer renou, com és habitual en ell, s’ha plantat a la final. Davant Esperança Martí, sobri i pulcre, el Llumer de ca les Biatrius clavava quatre bingos en els sis primers torns del matx d’anada, que s’acabà amb un coll de 200 punts d’avantatge per a Fuster. A la segona partida, més igualada, Fuster tornà a deixar clar que l’eliminatòria era per a ell, amb tres bingos en les quatre tirades inicials. A la fi, 100 punts més d’avantatge i final per al Llumer. La Mestra Canyera, que entrà en substitució de Bernat Amer, ha fet un gran campionat i es disputarà el tercer lloc del podi amb Roger Cosso, que va derrotar Antoni Riera a quarts de final.

Molt remarcable és l’eliminatòria entre Mateu Xurí i Miquela Grimalt. El Matador del Tauler hagué de sumar 500 punts a cada partida per derrotar la Missera Ambientalista, que en va fer cada vegada més de 400. Partides nou-centenàries que situen Xurí en la disputa pel 5è i 6è lloc davant Antoni Riera i consoliden Miquela Grimalt com una temible top400.

Grans partides també les que disputaren Nena Matamalas i Xisco Truyols. L’Educador de ca’n Reüll registrà 3 scrabbles a cada matx, cinc-centenaris tots dos, i es consolida com a líder a la classificació de més scrabbles, amb una esfereïdora mitjana de 3,63 per partida.

Bona també va ser l’eliminatòria entre Carles Llull i Sebastià Llodrà, amb quatre bingos i partida nou-centenària. Victòria parcial en el primer matx per al Dissenyador Llonguet, i triomf del Mestre Regidor en el segon, per bé que insuficient per remuntar l’eliminatòria.

Remarcable és també l’arribada del debutant Francesc Riera als 200 punts davant Francesc Vernet. A poc a poc, el Beió Espigat troba les sensacions necessàries per agafar el gust al joc.

Classificacions parcials

Cal dir que a hores d’ara només resta un jugador que hagi guanyat les vuit partides disputades fins ara. Es tracta d’Andreu Fuster, que defensarà el títol davant Maribel Servera, tricampiona en aquesta competició, i que arriba a la final amb un parcial de 7-1, el mateix que té Antoni Riera. Cal dir també que 22 jugadors presenten una mitjana superior als 400 punts per partida, més de dues terceres parts de tots els qui prenen part a la competició. Només un ha aconseguit fins ara mantenir-se per sobre dels 500: Xisco Truyols amb 517ppp.

Serà molt disputada la classificació de Més Scrabbles. La lidera amb 29 Xisco Truyols, i el segueix, amb dos menys, Roger Cosso. Andreu Fuster, Miquela Grimalt i Sebastià Llodrà els secunden amb 23. Sens dubte, és tot un indicatiu que el primer membre del Big Four, Mateu Xurí, no aparegui fins a la sisena posició en aquesta classificació.  17 jugadors aconsegueixen sumar més de 2 bingos per matx.

Poques novetats a la classificació de Millor Partida, però cal remarcar que ja són 22 els jugadors que almenys una vegada han arribat a 500 punts en un matx. I d’aquests, 4 han superat els 600.

Continuen creixent les centenàries. Aquesta quinzena Roger Cosso ha incorporat ENXAMPI (128) en aquesta llista, on també hi entra l’ATRAQUIS (121) de Joan Gelabert davant Guillem Melis. La classificació, però, continua liderada per DESTENYIT (131) de Lina Riera.

Finalment, és altament valorable la quantitat de partides nou-centenàries que s’han jugat en aquesta quarta ronda. Això fa que per entrar entre les millors 20 conjuntes, hom hagi de superar la xifra comuna dels 900 punts. Aquesta taula és liderada ara per Maribel Servera – Roger Cosso (1.028). Mateu Xurí – Miquela Grimalt (985) són setens. I Pere Grimalt – Joan Llodrà (984), vuitens.

En un lloc de Manacor i en una data encara pendents de determinar, tendrà lloc la darrera trobada d’aquesta Xàmpions que mira de lluitar contra les adversitats coronavíriques, i sembla que ho aconseguirà. Continuarem informant.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s