Andreu Fuster revalida el títol de la Xàmpions d’Estiu

Ho ha tornat a fer. Andreu Fuster arribava a la final de la Xàmpions d’Estiu sense perdre ni una sola partida en les quatres eliminatòries anteriors. L’any passat l’hi esperava Mateu Xurí. Enguany la seva amfitriona era Maribel Servera. Però el Llumer de Ca les Biatrius està fet de la fusta dels campions. Amb la fredor de Joan Pascual, l’estratègia de Mateu Xurí i la competitivitat de Maribel Servera, Fuster s’ha erigit per segon any consecutiu com a campió del torneig del KO, segurament un dels més difícils d’assolir.

Les partides de la final foren de perfil baix, roqueres. A la primera, després de dos canvis inicials perhom, la Gran Nina encetava amb dos bingos i un zero a les tres primeres jugades. Fuster, fort davant la pressió de les grans finals, responia amb dos bingos més i un PEÓ de 13 punts. Igualtat màxima. La partida semblava tornar a començar. Sis tirades consecutives sense passar dels 30 punts varen ser un llast massa feixuc per a Maribel Servera, que veia com després d’un canvi de fitxes anunciador d’una jugada potent, Fuster clavava el tercer scrabble que el situava amb gairebé cent punts de marge al marcador. Poc pogué fer fins al final la Gran Nina que no fos maquillar una mica el resultat i deixar encara la porta oberta al triomf a la segona mànega de la final.

Ben aviat es va veure, però, que Andreu Fuster havia arribat per repetir victòria davant una altra BigFour. Tres tirades i dos bingos, per un de sol de Servera. Un RIURIES a mitjan partida la deixava 20 punts per davall de Fuster. El miracle semblava encara possible, però només el podia obrar una genialitat de la Gran Nina. A la fi, una X ben guardada tombà també el segon round del costat del Llumer, que s’enduia la seva segona Xàmpions davant la tricampiona Servera.

Mentrestant, Roger Cosso i Esperança Martí, grans animadors sens dubte del campionat, disputaven l’eliminatòria per decidir qui ocuparia el tercer lloc del podi. En partida de perfil baix, la Mestra Canyera s’imposava per un centenar de punts a la primera partida i deixava encarrilada l’eliminatòria. A la segona mànega, molt més animada, i en partida nou-centenària, Martí es tornava a imposar, ara per un marge més estret de 50 punts. A la fi, segon podi per al palmarès de la Mestra Canyera, després del que obtingué a Petra 2019.

Altres matxs d’interès foren el que enfrontà Mateu Xurí i Antoni Riera, amb victòria senzilla per al Matador del Tauler després, això sí, de dues partides nou-centenàries. També després de dues grans partides i un gran campionat, Bel Llull es proclamava setena en derrotar una regular Miquela Grimalt, que ha tancat aquesta Xàmpions amb una excel·lent mitjana de 2,8 bingos per partida.

Classificacions parcials

És absolutament remarcable que Andreu Fuster, el campió, hagi acabat la competició sense cedir ni una sola partida. Deu de deu. Aquesta circumstància la encimbellat, a més, a la 8a posició del Barruf, i amb la categoria de Gran Mestre, qualificació que comparteix amb altres dos jugadors del nostre club, Mateu Xurí i Antoni Riera. La Xàmpions d’enguany ha acabat amb un total de 22 jugadors per sobre de la mitjana de 400 punts per partida. D’aquests, Xisco Truyols és l’únic que tanca les deu partides amb més de 500 punts de mitjana. Estratosfèric.

Absolutament espectacular ha estat la mitjana de bingos aconseguida per Xisco Truyols. El Llumer de Ca les Biatrius ha assolit l’esfereïdora mitjana de 3,6 scrabbles per partida, amb un total de 36. Només la regularitat d’Andreu Fuster han pogut aturar un Truyols que es presenta com a candidat al podi per a la ManaCup 2020-2021. L’han seguit en aquesta classificació Roger Cosso, amb 31, i el mateix Andreu Fuster, amb 29. Un total de 18 jugadors han superat els 2 bingos per partida.

També Xisco Truyols amb una partida de 678 punts ha encapçalat la classificació de millor partida, seguit de Joan Gelabert, amb 640 (el Dimoni de l’ATIB ha anat de menys a més a la Xàmpions); i Maria Gayà, amb 632. 23 dels 32 jugadors han superat almenys una vegada la barrera dels 500 punts en una partida.

La millor jugada finalment l’ha feta Lina Riera, amb un preciós DESTENYIT, de 132 punts, que reconcilia Lady NY amb el seu dígraf preferit. Per darrere ella han quedat Roger Cosso, amb un ENXAMPI de 128, i Mateu Xurí, amb un inquietant INSOMNES de 122. Fins a 18 jugadors han assolit almenys una vegada una jugada centenària en les deu partides disputades.

Finalment cal remarcar que s’han disputat sis partides conjuntes mil·lenàries. Joan Gelabert i Cati Sureda són els titulars del matx amb més puntuació conjunta, amb un total de 1.048 punts. Els segueixen Maribel Servera i Roger Cosso (1.028) i els mateixos Roger Cosso i Cati Sureda (1.025). Per entrar dins les vint primeres partides conjuntes ha calgut ser nou-centenari, un merit més del nostre club.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s