Joan Llodrà, primer líder de la ManaCup a la suïssa

Quart classificat a la darrera edició, Joan Llodrà s’ha convertit ara en el primer líder de la setena edició de la ManaCup, que és la primera que es disputa segons el sistema suís i a 15 rondes.

El Conseller Republicà s’enfrontava en primera ronda amb el debutant Joan Munar. L’Obrer Muchal, neòfit en el tauler i també en el joc, va fer el que va poder davant la solvència de l’experimentat Llodrà, que va saber treure profit de les pedres que li queien als faristols. A la fi, Joan Llodrà assolí l’exorbitant marca de 664 punts, mentre que Munar traspassava els 200 en la seva primera cita amb el tauler, una xifra que estam segurs que ben aviat millorarà.

Obriren el campionat Jaume Rigo i Maribel Servera, amb victòria còmoda per a la Gran Nina, davant l’Amo del CUM, que aspira a millorar el seu excel·lent debut de l’any passat.

Aina Vicens, per part seva, també s’imposava amb comoditat a un altre debutant, Antoni Bauçà. El Santjoaner de Mel-i-Sucre fregà els 200 punts davant la Computadora Felanitxera, que lluitarà de ben segur per acostar-se al diploma olímpic.

Esperança Martí, flamant podi a la darrera Xàmpions, s’imposava a un altre debutant, Marc Cànovas. Tanmateix, l’Esclafit de Tortova va demostrar que arriba per donar guerra, i en la seva primera partida oficial ja arribava als 300 punts, una fita que no està a l’abast de qualsevol debutant. La Mestra Canyera aprofità la seva major experiència en competició per endur-se’n el matx.

També hagué de tombar el coll Marina Forteza, una altra debutant, davant Carles Llull. El Dissenyador Llonguet superà la barrera dels 500 punts pels 288 obtinguts per la Periodista Artanenca. La dada no passa debades. De ben segur que Forteza agafarà rodatge en les partides vinents per superar la sempre complexa xifra dels 300 punts quan hom comença.

Qui sí que els va superar va ser Lluís Fuster. L’Economista dels Llums va debutar en competició oficial davant Aina Garcia. Sens dubte, la major experiència de la Màster Sènior era un escull insalvable per a un debutant com Fuster, que tanmateix s’enfilà fins als 317 punts, la millor marca dels 5 debutants en aquesta ManaCup fins ara.

Entre les sorpreses de la jornada hi ha la derrota de la vigent campiona Lina Riera davant Bel Llull. La Mestra Comera, sempre fiable i temible en el tauler, va arribar fins als 444 punts, una fita que per poc no va igualar Lady NY, que amb 423 ha quedat com la millor de les perdedores.

Sens dubte, però, la gran revelació d’aquesta primera jornada ha estat Sebastiana Mascaró. La Mestra Ballestera, amb tres bingos i una millor jugada de 93 punts (HIVERNA) va passar com una piconadora per damunt Antoni Alzamora. El Joier Tranquil haurà d’esperar per sumar el seu primer triomf.

Finalment, remarcable és també la victòria de Rosa Barrientos davant Jaume Vives. La Penya Forta de Son Servera no va fer una mala partida, però la Mestra Lleonesa va demostrar que sap defensar-se damunt el tauler i arribà fins a la marca gens menyspreable de 451 punts.

Classificacions parcials

El rècord de scrabbles queda, després d’aquesta primera jornada, en mans de tres jugadors. Xisco Truyols, que ja va acabar primer en aquesta modalitat a la darrera Xàmpions, lidera amb un total de cinc bingos, acompanyat de Joan Llodrà, líder absolut de la competició, i de Pasqual Sánchez, que també va enflocar cinc margalides a Mateu Marcé. Cal dir que la meitat dels jugadors han aconseguit en aquesta primera partida dos o més scrabbles.

La millor partida, com ja s’ha dit, la va fer el líder Joan Llodrà, amb 664 punts, seguit de Xisco Truyols (627) i Pasqual Sánchez (579). Fins a 9 jugadors han aconseguit traspassar ja la barrera dels 500 punts. I un total de 23 són top400.

Quatre centenàries s’inscrigueren al registre de millors jugades. I totes quatre precioses. Maria Magdalena Matamalas sumava un HESITAM (118) que no deixa lloc a dubte de la competitivitat de la Dentista de Son Gener. Carles Llull, amb ALEJARES (106), demostrava que no ha vengut a fer volar coloms. Joan Llodrà mossega fort amb QUEIXALA (102). I Joana Maria Pasqual es casava amb la glòria amb un HIMENEU (102) ple d’amor.

Finalment, hem de remarcar que d’entre les 24 partides disputades no n’hi ha haguda cap de mil·lenària, per bé que algunes parelles s’hi han acostat de valent, com els líders Xisco Truyols i Bernat Amer (990), o el duel de Gelaberts, Joan i Joana, amb 946. La tercera nou-centenària d’aquesta primera ronda, amb 900 clavats, l’han signada Pasqual Sánchez i Mateu Marcé.

Podeu consultar totes les estadístiques en aquest enllaç: https://sites.google.com/view/manacup20-21/manacup-20-21?authuser=0

Una nova ronda

Ja està sortejada la segona ronda, que ofereix enfrontaments de primer nivell, com ara els Mateu Xurí – Antònia Riera Salom, Maribel Servera – Roger Cosso o Maria Magdalena Matamalas – Aina Garcia, o el duel de debutants Antoni Bauçà – Joan Munar. Els jugadors tenen fins dia 9 de novembre per resoldre les seves partides. De moment, la procrastinació brilla per la seva absència en el nostre club! Enhorabona a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s