Joan Llodrà continua líder, però Mateu Xurí ja li trepitja els talons

El Club Scrabble Manacor ha aconseguit tancar la segona de les quinze rondes de la sisena edició de la ManaCup i ho ha fet amb un confinament perimetral de prop d’un mes.

A la fi, però, les 24 partides s’han pogut disputar i avui mateix tendrà lloc el sorteig de la tercera ronda, que promet ser encara més acarnissada que les dues primeres.

Joan Llodrà continua com a líder de la classificació general amb una mitjana estratosfèrica de 578 punts per partida i un diferencial acumulat en dues partides de 650 punts. El Conseller Republicà s’imposà còmodament a Aina Vicens per un global de 492-302 en una partida sense història. La Computadora Felanitxera gaudirà de noves ocasions per retrobar la senda del triomf.

Qui tampoc no donà treva a la seva adversària fou Mateu Xurí. El Matador del Tauler s’imposà sense dificultats a Antònia Riera. La Tempesta de Petra es va mostrar més mansa que d’habitud i perdé per 486-279. Amb aquest resultat, Xurí ja es col·loca segon a la taula classificatòria i aspira ja a tot de cara a la tercera ronda.

Sens dubte qui es mostra molt fiable i es consolida com un dels outsiders d’aquesta ManaCup és Joan Gelabert. El Dimoni de l’ATIB passà la piconadora per damunt Sebastiana Mascaró. La Mestra Ballestera, que venia d’assolir els 500 punts davant Antoni Alzamora, tastà aquesta vegada la pròpia medecina i se n’anà amb un parcial de 552-279.

Però qui jugà la partida de més puntuació d’aquesta segona ronda va ser Maribel Servera. La Gran Nina, o les Grans Nines ara, es va imposar a un desconcertat Roger Cosso davant l’allau de peces als faristols de Servera. A la fi, 585-258, i Servera que ja és quarta. Cal dir que davant l’absència del bicampió Joan Pascual, els qui poden repetir triomf ara a la ManaCup són la mateixa Servera, Mateu Xurí i l’actual campiona, Lina Riera.

Cal destacar que els set primers classificats de la taula superen de moment els 500 punts de mitjana per partida. Entre aquest septet s’hi compta Pasqual Sánchez. El Fisioterapeuta Equí donà una de les sorpreses de la jornada i s’imposà sense pal·liatius a Andreu Fuster. El bicampió de la Xàmpions, tot i assolir els 400 punts, no pogué fer res davant Sánchez, que li clavà quatre bingos i una centenària preciosa amb EXPIRES.

Remarcable és també sens dubte la partidassa de Sebastià Llodrà davant Esperança Martí. 5 bingos per al Mestre Regidor i un parcial final de 483-382.

Però hi hagué més gestes. Marc Cànovas davant Joana Maria Pasqual; Joan Munar davant Antoni Bauçà i Lluís Fuster davant Francesc Vernet aconseguien els seus primers triomfs en partida oficial. Tres debutants que caldrà seguir amb lupa. Fuster, de fet, en la seva segona partida ja superà els 400 punts, mentre que tant Cànovas com Munar superaren els 300.

D’aquesta segona ronda cal destacar també el debut de Júlia Mérida. La Inquera Melòdica es va estrenar amb 188 punts davant Bernat Amer. De ben segur que ben aviat la veurem moure’s en xifres més altes, atès que mostrà bones maneres en la seva primera partida. Mérida supleix Kica Mas, que ha estat baixa i espera retornar a la competició en moments més vitencs.

Pel que fa a les classificacions parcials, el líder dels bingos és Pasqual Sánchez, amb un total de 9 i una brutal mitjana de 4,5 per matx. El segueixen Joan Llodrà amb 8 i Joan Gelabert, Sebastià Llodrà i Xisco Truyols amb 7.

Dos jugadors han superat la barrera dels 600 punts en una partida: Joan Llodrà (664) i Xisco Truyols (627). Per darrere, fins a 9 jugadors ja han superat alguna vegada la tanca dels 500.

La millor jugada continua liderada per Maria Magdalena Matamalas, amb un HESITAM de 118 punts. Antoni Riera s’incorpora al segon lloc d’aquesta classificació. La Ploma de la Verònica va signar un XAPESSIN de 114 punts davant Patri Vitri. També Rosa Barrientos entrà en la categoria de centenària amb un ESCAPIS de 104, però la victòria li escapà per un estret marge de deu punts davant Pere Grimalt.

Finalment, la millor partida jugada fins ara continua sent la Bernat Amer – Xisco Truyols (990). El millor matx de la segona ronda fou el Pasqual Sánchez – Andreu Fuster (918) que se situa a la tercera posició d’aquesta taula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s