Maribel Servera s’afegeix a Llodrà i Xurí en la lluita pel títol

Està a punt d’acabar la tercera ronda d’aquesta inusual ManaCup pseudoconfinada, suïssa i coronavírica. Aquesta jornada haurà servit per definir quins són els sis jugadors que continuen invictes al capdavant de la classificació, que continua liderada per un intractable Joan Llodrà. El Conseller Republicà confirmà el seu gran estat de forma davant Xisco Truyols. Tot i que l’Educador de Ca’n Reüll no va donar mai el braç a tòrcer i va forçar una partida gairebé mil·lenària, l’estat de gràcia de Llodrà, amb quatre bingos i un còmput final superior als 500 punts li va ser suficient per guanyar la partida i mantenir un excel·lent diferencial.

Just per darrere, i cada vegada més a prop, hi ha Mateu Xurí. El Matador del Tauler fregà els 600 punts davant Sebastià Llodrà. Tres bingos perhom, però matx de forma clara per a Xurí, que continua a la segona posició, però ara a tan sols 10 punts de diferencial del líder Llodrà.

Qui sembla que també ha vengut per quedar en aquesta lluita és Maribel Servera. La Gran Nina va tenir una partida incòmoda davant Joan Gelabert. El Dimoni de l’ATIB encetà el matx amb dos scrabbles, que reberen resposta immediata per part de Servera. Tanmateix, el bon joc de peces i un tercer bingo donaren avantatge folgat a la Gran Nina, que arribà a fregar els 200 punts de diferència. Però no és or tot el que lluu, i Gelabert va iniciar un esprint final amb un ESTIRAREN DE 80 punts i una arrissada (REGARIEN) de 80. Victòria final per a Servera per 28 punts de marge. Ara la Gran Nina és la tercera en discòrdia però amb un diferencial llunyà del dels dos grans dominadors de la competició.

Sens dubte un dels resultats transcendents de la jornada ha estat la victòria d’Aina Garcia davant Antoni Riera. Encetaren amb sengles bingos, però ben aviat la Màster Sènior prengué avantatge i domini de la partida, on arribà a gaudir de més de cent punts d’avantatge. No obstant això, la Ploma de la Verònica respongué amb dos bingos gairebé consecutius a la segona meitat de la partida, que reberen la resposta d’un contundent i gebrador TUNDRES (88), que deixava Riera gairebé sense marge de maniobra, que va tombar el coll per 15 escassos punts. Garcia és ara cinquena a la taula i una dels sis jugadors que romanen invictes a la competició.

També de moment intractable és Bel Andreu, que s’imposà amb relativa comoditat a Bel Llull, una altra jugadora amb un començament fulgurant de temporada. Tres bingos, un dels quals centenaris, i una major càrrega de peces ben multiplicades permeteren a la Filòloga del Molí dur-se’n el triomf i encimbellar-se fins a la quarta posició de la taula.

El sisè jugador, i també sisè classificat amb ple de victòries és Pere Grimalt. El Zelador Ros s’acostà als 450 punts per derrotar Pasqual Sánchez. Les peces de Grimalt varen ser més feixugues que els tres bingos aconseguits pel Fisioterapeuta Equí, que tancà amb una arrissada que només va servir per maquillar el resultat.

Entre les altres partides, destaca la primera victòria de la temporada per a Joana Maria Pascual davant la debutant Marina Forteza, que continua amb la seva adaptació al ritme de joc. O el triomf de Francesc Vernet davant Mateu Marcé. El Jubilat del Swing ballà al seu aire davant el Fènix Manacorí. Margalida Rosselló també s’enduia el seu primer triomf davant Maria Antònia Llodrà. La de Ca’n Terès enfornà dos bingos definitius a la Senyora dels Rius.

Remarcable és també l’ajustadíssim triomf de Patri Vitri davant Carles Llull. Només cinc punts separaren el marcador final de la Traductora d’Argent, que va aguantar el temporal de quatre bingos del Dissenyador Llonguet, que perdé la partida pel darrer faristol.

Molt alerta hauran d’anar els competidors a les evolucions de dos debutants. Marc Cànovas s’imposà per escassos 12 punts de coll a Guillem Melis, mentre que Lluís Fuster guanyava de 18 a Jaume Rigo. Tant l’Esclafit de Tortova com l’Economista dels Llums han guanyat dos dels tres matxs disputats i lluitaran per ser el millor debutant de la temporada.

Una altra de les sorpreses d’aquesta tercera ronda ha estat la derrota de l’actual campiona Lina Riera davant Carles Díez per un marge pròxim als cent punts. El Fill de na Ludi és també dins els vint primers classificats, una condició que comparteix amb Rosa Barrientos. La Mestra Lleonesa no tengué compassió de Maria Magdalena Matamalas, que ha de vinclar el genoll davant la fiabilitat de Barrientos.

Classificacions parcials

Pel que fa a les classificacions parcials, tres jugadors dominen el rècord de més scrabbles. Joan Llodrà i Pasqual Sánchez n’han aconseguits 12, amb una mitjana de 4 per matx, i Joan Gelabert és tercer en aquesta categoria amb un bingo menys.

La millor jugada continua sent de la Dentista de Son Gener. Matamalas lidera amb un HESITAM de 118 punts. La segueixen Antoni Riera amb XAPESSIN (114) i Carles Llull ALEJARES (106). Centenàries de mèrit en aquesta tercera ronda han estat l’OBRAVES (104) d’Antoni Alzamora, que va servir per arrissar i remuntar en una partida d’infart davant Esperança Martí; l’ENROQUES (102) de Bel Andreu davant Bel Llull; i l’AL·LITERIN (102) de Mateu Xuír davant Sebastià Llodrà.

La millor partida continua sent la de Joan Llodrà davant Joan Munar, amb 664 punts. Fins ara, 11 jugadors han superat almenys en una ocasió la barrera dels 500 punts en un sol matx.

Pel que fa a la millor partida conjunta, continua liderada per Bernat Amer – Xisco Truyols (990) però ara flanquejada per la impressionant Joan Llodrà – Xisco Truyols (986) i la brutal Sebastià Llodrà – Mateu Xurí (984). Esperam encara l’arribada de la primera mil·lenària.

El nivell de la competició és tan elevat que una vegada disputades les tres primeres rondes encara resten set jugadors amb una mitjana superior als 500 punts per partida. Mai guanyar una ManaCup haurà estat tan complicat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s