Primera derrota de Mateu Xurí davant Aina Garcia

La ManaCup d’enguany, disputada segons el sistema suís i a quinze rondes, és més apassionant que mai. Sens dubte, la gran partida de la vuitena ronda va ser la que disputaren Mateu Xurí i Aina Garcia. El Matador del Tauler arribava invicte al matx i amb ganes de prendre distància al capdavant de la classificació. Tanmateix, però, Xurí hagué de tòrcer el coll davant la solvència de la Màster Sènior, que s’ha mostrat molt sòlida en aquesta primera meitat de campionat. Tant, que en novena ronda també va esclovellar un Xisco Truyols que es mou en barems de top500 i que no va poder fer res davant l’empenta desbocada de Garcia. L’Educador de Ca’n Reüll i la nova colíder de la classificació al costat de Mateu Xurí jugaren la tercera millor partida conjunta d’aquest campionat, amb una suma total de 1.044 punts. Garcia, a més, va arribar als 642, segona millor partida individual fins ara.

Xurí, per part seva, es va veure les cares amb Antoni Riera en vuitena ronda. La Ploma de la Verònica venia de derrotar per un ampli avantatge Bel Andreu en el duel de filòlegs. Però Riera visqué davant el Matador del Tauler una de les seves pitjors partides dels darrers anys, sense arribar tan sols als 300 punts. Xurí obtingué una victòria còmoda que el consolida al capdavant de la taula.

Joan Llodrà, que havia estat líder de la competició, va posar en adob Maribel Servera, que veu perillar les seves opcions de campionat i ja no es pot permetre cap badada més si vol fregar posicions de podi. El Conseller Republicà, per part seva, manté un ritme competitiu sostingut i no davalla de la zona noble de la taula.

Molt bon rendiment en aquestes dues rondes de Guillem Melis, amb sengles victòries davant Francesc Vernet i Jaume Rigo. També Esperança Martí amb victòries davant Marosa Cons i Carles Díez; i Lina Riera, davant Rosa Barrientos i Antoni Casas, recuperen sensacions amb dos triomfs consecutius. Unes emocions semblants deu viure també Margalida Rosselló, que ha derrotat consecutivament Marina Forteza i Bernat Amer per enfilar-se fins a les quatre victòries.

Però sens dubte el jugador que cal destacar en aquestes dues jornades és el debutant Lluís Fuster. L’Economista de les Llums derrotà Antoni Casas fregant els 500 punts i ja en vuitena ronda va fer donar la sang a Roger Cosso. El Pastisser de Sarrià va posar tota la carn damunt la graella, però qui tancà la partida al seu favor va ser el petit dels germans Fuster, que ocupa ara posicions de diploma olímpic.

Remarcable també ha estat el debut aquestes jornades de Lluc Cànovas, amb triomf en vuitena jornada davant un Toni Bauçà que continua batallant per superar els 200 punts; i de Pau Riera, que suma dues victòries en dues partides jugades. Benvinguts tots dos!

Classificacions parcials

En la classificació de jugadors amb més scrabbles la lluita és aferrissada. Ara mateix, i amb una mitjana de 3,13 bingos per partida, un total de 25, Aina Garcia, Mateu Xurí i Pasqual Sánchez lideren aquesta taula. A un sol scrabble de diferència, els segueixen amb 24 Antoni Riera i Joan Gelabert.

Precisament el Dimoni de l’ATIB va signar davant Antònia Riera Salom una centenària de 140 punts (ESTRIPÀS) que li va servir per esqueixar la partida a favor seu. És la tercera millor jugada del campionat, només superada per la bicentenària ESCORXES (212), de Xisco Truyols, i l’elegant RUBRICAM (158) d’Antoni Riera. Lina Riera ha pujat fins a la setena posició d’aquesta taula amb un XIFRARES (113) davant Rosa Barrientos.

Ja hem esmentat l’estratosfèrica partida d’Aina Garcia (642) davant Xisco Truyols, que és la 2a millor del campionat. Però també és digna de menció la de 611 que va signar Pere Grimalt davant Roger Cosso. El Zelador Ros continua dins la zona noble de la taula. La millor partida d’aquesta ManaCup continua en mans de Joan Llodrà, que va enflocar 664 punts a Joan Munar el dia del seu debut.

Finalment, pel que fa als matxs conjunts, Antoni Riera i Carles Díez (1.077), Joan Gelabert i Bernat Amer (1.056) i ara també Aina Garcia i Xisco Truyols (1.044), han signat fins ara les úniques tres mil·lenàries d’aquest campionat.

Una classificació encesa

Era mal de fer predir que aquest sistema suís duria tantes alegries a la classificació. Superat l’equador de la competició, lideren la taula amb 7 victòries i 1 derrota Mateu Xurí i Aina Garcia. Els segueixen, amb una derrota més, cinc jugadors: Joan Llodrà, Xisco Truyols, Antoni Riera, Sebastià Llodrà i Pere Grimalt. Poc s’ha dit encara el gran campionat que rubrica fins ara el Mestre Regidor, que es mou amb comoditat dins posicions de diploma olímpic. El vuitè, amb 5,5 punts, és la revelació del campionat, Lluís Fuster.

Ja amb tres derrotes, però encara amb opcions clares de podi, si no tenen pus llenegades, hi ha vuit jugadors més: Joan Gelabert, Andreu Fuster, Maribel Servera, Maria Gayà, Bel Andreu, Antoni Alzamora, Esperança Martí i Bel Llull.

El ritme competitiu desgasta i la competència és ferotge. Cal tenir present només una dada: jugades ja vuit partides, tres jugadors es mantenen en quotes de top500 (Mateu Xurí, Xisco Truyols i Antoni Riera), però és que, a més, n’hi ha devuit que són top400.

La novena ronda promet emocions infinites. Qui se la voldrà perdre?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s