Pere Grimalt frena l’ímpetu d’Aina Garcia

Ja s’ha disputat la novena ronda de l’emocionantíssima primera ManaCup segons el sistema suís. Com ja és d’habitud, moltes sorpreses i molts de jugadors que van creixent en joc i en prestacions competitives.

En una de les partides més transcendents de la jornada, Pere Grimalt s’imposava per la mínima i contra pronòstic a la colíder Aina Garcia. La Màster Sènior havia perdut fins aleshores només un matx, però no en una partida de perfil baix vinclà el genoll davant el Zelador Ros, que es mostra com un dels jugadors més regulars de la temporada. Per part seva, Garcia es manté en quarta posició, ara a una sola victòria encara de Xurí.

L’altre gran matx era el que enfrontava Mateu Xurí i Joan Llodrà. La victòria de Xurí per un marge pròxim als cent punts l’encimbella al capdamunt de la classificació i en solitari, atesa la derrota d’Aina Garcia. El Conseller Republicà, per part seva, assumia la tercera derrota i, després d’haver estat líder de la competició,  apura així les seves opcions de triomf final, encara intactes, però depenent de dues derrotes de Xurí.

 Ara mateix acompanyen Xurí en el podi Antoni Riera i Xisco Truyols. La Ploma de la Verònica tengué una victòria plàcida davant un Sebastià Llodrà que fa una temporada magnífica i es mou tostemps en posicions pròximes al diploma olímpic. Molt més complicat ho tengué Xisco Truyols, que va haver de treure tot el suc dels seus faristols per imposar-se a Lluís Fuster en una partida mil·lenària que ha esdevingut la segona millor del campionat d’enguany. L’Economista de les Llums fregà els 500 i atesos els 567 de l’Educador de Ca’n Reüll, completaren una estratosfèrica partida conjunta de 1.057 punts.

Qui també s’imposà en partida de més de 500 punts va ser Jaume Rigo a Carles Llull, el Dissenyador Llonguet poc va poder fer davant l’Amo del CUM, que ja suma cinc victòries i una mitjana molt pròxima als 400 punts per partida. 

Un altre que ha començat amb bon peu és Lluc Cànovas.El Fibló de Tortova ha sumat el seu segon triomf en tres partides, en aquest cas davant Joan Munar i superant àmpliament els 300 punts. 

Qui s’acostà als 400 davant Francesc Vernet va ser Marina Forteza. La Periodista Artanenca es mostra fiable davant el tauler i la seva progressió fa pensar que a final de temporada pugui tenir una mitjana pròxima als 400 punts per matx. Una circumstància, aquesta darrera, que té més que consolidada Jaume Vives. La Penya Forta de Son Servera tombà amb solvència el Bomber Coveter amb un matx pròxim als 500 punts que l’ubica a la primera meitat de la taula classificatòria.  

Una altra cinc-centenària ha estat Joana Gelabert. L’Arquitecta Prima també reforça les seves estadístiques, aquesta vegada amb un resultat contundent davant Mateu Marcé. Gelabert ja suma quatre victòries i s’aproxima als 400 punts per partida.

Roger Cosso també va fregar els 500 punts i ho va fer per aturar en sec la progressió de Margalida Rosselló. La de Ca’n Terès havia arribat a les quatre victòries però no pogué davant la major experiència del Pastisser de Sarrià, que ja ronda dins els 20 primers i amb ganes de pujar. 

També suma ja quatre victòries Bernat Amer, que va sorprendre Maria Magdalena Matamalas. La Dentista de Son Gener no acaba d’emprendre el vol enguany, però de ben segur que la sort i els faristols es giraran a favor seu en aquest final de temporada. Amer, per part seva, forma part del selecte grup dels top400, i ha esdevingut un rival temible per a qualsevol. 

Partida molt ajustada entre Antònia Riera Salom i Carles Díez. Amb xifres que rondaren els 400 punts, la victòria es decantà finalment cap a la Tempesta de Petra, que ja acumula cinc victòries i aspirarà al diploma olímpic en aquesta ronda següent. 

Sens dubte, una de les partides més espectaculars d’aquesta ronda ha estat la que han disputat Miquela Grimalt i Pasqual Sánchez. La Missera Ambientalista arrodoní una partida de 500 punts clavats, que li vengueren molt justs per tombar els 487 del Fisioterapeuta Equí. En total, 987 punts, la setena millor partida d’enguany. Molta d’atenció a Grimalt, que, venint de darrere, ja és 17a i aspira a assolir el top400 i una de les deu primeres places del campionat. Sánchez es mostra una mica irregular pel que fa al balanç de victòries i derrotes, però supera amb escreix els 400 punts per matx. 

No va ser una partida còmoda per a cap de les dues, però finalment Maribel Servera va fer bo el pronòstic i s’imposà per una cinquantena de punts a Maria Gayà, que igualment aguanta bé dins els 15 primers llocs i amb una mitjana per partida de més de 400 punts. Per part seva, la Gran Nina, tot i que ja acumula tres derrotes, es manté novena i encara té opcions de tot. 

Alerta també amb Patri Vitri, que aturà la progressió de Guillem Melis després de dues victòries consecutives. La Traductora d’Argent ja suma cinc triomfs i podrà aspirar a arribar a la planta noble de la taula si consolida una mitjana una mica superior. De moment, és 24a amb 5 victòries, uns barems dels quals no gaire gent pot bravejar. 

Una de les notícies positives de la jornada, tot i la nova derrota, és l’arribada als 200 punts d’Antoni Bauçà. El Santjoaner de Mel-i-Sucre va arribar als 203 punts davant una Joana Maria Pasqual que ja suma tres triomfs. 

Partida ajustadíssima la que disputaren l’actual campiona Lina Riera i Aina Vicens. La Computadora Felanitxera es mostra molt fiable enguany i suma 5,5 que la situen a tocar de la planta alta de la taula. Lady NY, en canvi, ja acumula cinc derrotes i està destinada a remuntar en aquest tram final de campionat. 

Davant Pau Riera, Mateu Mas arribà per primera vegada aquesta temporada als 400 punts i frenà de sobte l’entrada en tromba en el campionat de Pau Riera, que sumava dos triomfs en les seves dues primeres partides. Ara Mas ja en suma tres i aspira a repetir quadri-centenària.

Qui ha vengut per quedar definitivament sembla que és Andreu Fuster. En un començament de temporada dubtós, l’actual campió de la Xàmpions no semblava trobar-se en el millor estat de forma. Aquesta ronda, però, ha superat els 500 punts davant una batalladora Bel Llull. El Llumer de ca les Biatrius ja està en posicions de diploma olímpic i amb opcions fins i tot al triomf final, si no pateix cap altra travelada en el que resta de campionat. 

Partida de perfil baix i ajustadíssima la que varen jugar Marosa Cons i Victòria Sancho. La Viatgera Calabonera es mostra molt fiable en la distància curta, i amb diferencials baixos aconsegueix tombar la partida cap al seu costat. Només sis punts la separaren de Cons. La concarrina suma quatre triomfs, mentre que la calabonera ja ha arribat a les cinc victòries. 

Un altre resultat sorprenent, sobretot per la contundència, ha estat la victòria sense pal·liatius d’Antoni Alzamora davant Joan Gelabert. El Joier Tranquil firmà la seva millor partida de l’any, amb 570 puntassos, que deixaren el Dimoni de l’Atib amb una cama a l’aire. Molt de compte amb Alzamora, que suma sis triomfs, és top400 i ocupa posició de diploma olímpic. 

Rosa Maria Barrientos ha apilat quatre trioms ja, després de derrotar Maria Antònia Llodrà. La Senyora dels Rius no donà el braç a tòrcer, però la Mestra Lleonesa es mostrà ferma en el seu joc i sabé aprofitar millor els seus faristols.

I per tancar ronda, un Esperança Martí – Bel Andreu que s’ha decantat del costat de la Filòloga del Molí, que superant els 450 punts ha afegit una nova victòria al seu balanç, un dels millors en les seves participacions a la ManaCup.

Classificacions parcials

Pel que fa a la classificació general cal destacar, com ja s’ha dit, la primera posició en solitari de Mateu Xurí, amb vuit triomfs. El segueixen, per aquest ordre, i amb set victòries, Antoni Riera, Xisco Truyols, Aina Garcia i Pere Grimalt. Amb sis, i ja a partir de la sisena posició: Joan Llodrà, Andreu Fuster, Antoni Alzamora, Maribel Servera, Bel Andreu i Sebastià Llodrà. Aquests serien, a priori, els jugadors que, a hores d’ara, sembla que podrien optar encara al triomf final. 

Tres jugadors mantenen mitjanes superiors als 500 punts per partida: Mateu Xurí, Antoni Riera i Xisco Truyols. A banda, 19 jugadors més superen els 400 punts per matx, per un total de 22 top400, tota una fita!

A la categoria de Més Scrabbles, canvi de líder. L’encapçala Pasqual Sánchez, amb un total de 29 bingos, 3,22 per matx, seguit de Mateu Xurí i Antoni Riera, que en tenen 28. Aina Garcia és quarta empatada a 26 amb Joan Gelabert i Xisco Truyols. Fins a 19 jugadors tenen una mitjana de dos o més bingos per matx.

Poques novetats a la classificació de la Millor Partida, encara encapçalada per Joan Llodrà amb un matx de 664. Les novetats més interessants les han aportades Andreu Fuster, que s’enfila fins a la 8a posició amb 585 punts davant Bel Llull; i Antoni Alzamora, que ara ja és desè amb 570 davant Joan Gelabert. Un total de 24 jugadors han superat fins ara com a mínim en una ocasió els 500 punts en una partida. 

Finalment, ja hem remarcat la partidassa Xisco Truyols – Lluís Fuster (1.057), només superada per una altra mil·lenària (Antoni Riera – Carles Díez, 1.077). Joan Gelabert – Bernat Amer (1.056) i Aina Garcia – Xisco Truyols (1.044) són les altres dues mil·lenàries assolides fins ara. De les 210 partides disputades fins ara, 36 han sumat 900 punts o més. 

La desena ronda aparella a la suïssa uns contrincants igualadíssims que fan imprevisible qualsevol resultat. Que continuï l’espectacle!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s