Andreu Fuster fulmina Mateu Xurí i torna l’emoció a la ManaCup

Mateu Xurí i Aina Garcia. Aina Garcia i Mateu Xurí. Completada la 12a ronda, Andreu Fuster ha demostrat una vegada més que té la mida presa al Matador del Tauler, que va patir una derrota sense pal·liatius davant el Llumer de Ca les Biatrius. Aina Garcia, per part seva, no va tenir gaire problemes per derrotar Antònia Riera Salom.  Amb aquests dos resultats, Xurí i Garcia es confirmen com els dos grans dominadors d’aquesta ManaCup a la suïssa quan falten només tres rondes per completar-la. Tots dos han patit dues derrotes, però és cert que els separen encara més de 500 punts de diferencial. Sembla que guanyant les tres partides que falten Xurí hauria de ser campió. Ara, però, ja no té marge d’error. Mentrestant, sigilós i discret i venint de darrere, Andreu Fuster ja és en posicions de diploma olímpic i amb una mitjana superior als 450 punts per matx.

El tercer en discòrdia, però amb una victòria menys, és Antoni Riera, que va marcar quatre bingos i una nova partida cinc-centenària davant Joan Llodrà. La Ploma de la Verònica manté intactes les opcions de podi, però només un desastre dels dos que el precedeixen a la taula el podria encimbellar al campionat. 

Sis jugadors més estan en disposició de disputar el podi als tres primers classificats. El mateix Joan Llodrà és encara cincquè tot i la derrota d’aquesta darrera jornada. Xisco Truyols és quart tot i la dolorosa derrota davant l’esplendor competitiu de Bel Andreu, que es consolida en posicions de diploma olímpic i es mostra alhora com una de les jugadores més fiables i regulars d’aquesta edició de la ManaCup. 

Uns qualificatius igualment vàlids per a un altre dels jugadors revelació d’enguany. Antoni Alzamora, des de l’exili menorquí, i amb aparicions tan fugaces com efectives al niu mallorquí, manté una mitjana que s’encamina cap als 450 punts per partida i va derrotar amb una cinc-centenària Lluís Fuster, que serà el millor rookie de l’any.

També va reprendre la senda del triomf Pere Grimalt, que fregà els 500 punts davant Joan Gelabert. El Zelador Ros es col·loca novè i amb aspiracions intactes per fer l’assalt al diploma olímpic, o fins i tot al podi si li somriuen els faristols.

Però alerta, perquè els qui poden esdevenir vertaders àrbitres d’aquesta competició fascinant són els jugadors que ara mateix sumen set triomfs i que poden esdevenir rivals dels capdavanters de la taula en qualsevol moment. Aina Vicens, en partida de perfil baix, derrotà amb els punts del faristol una batalladora Bel Llull. Carles Llull, venint des de darrere, també acumula 7 triomfs, el darrer, davant Victòria Sancho en una partida gairebé nou-centenària. Una altra que es recupera d’un començament dubitatiu és Lina Riera. L’actual campiona s’imposà a Roger Cosso per un marge molt estret en una partida amb un sens fi d’emocions. També ben emocionant va ser l’enfrontament entre Miquela Grimalt i Sebastià Llodrà, que caigué del costat de la Missera Ambientòloga. Maribel Servera, campiona de la ManaCup el 2017, superà els 500 punts en la seva partida contra Patri Vitri i ja és dins els 20 primers classificats. Finalment, Jaume Rigo fregà també la fita dels 500 davant Maria Gayà i ja pot dir que aspira al diploma olímpic, si no defalleix en els pròxims enfrontaments.

A la zona mitjana de la taula, s’hi situa un nodrit grup d’onze jugadors amb sis victòries. Molts acumulen mitjanes superiors als 400ppp, com ara Jaume Vives, Esperança Martí, Maria Magdalena Matamalas, Maria Gayà, Roger Cosso, Bel Llull o Bernat Amer. Unes xifres que deixen ben clara l’enorme dificultat de prosperar a la classificació en aquesta edició suïssa de la ManaCup d’enguany. Entre les partides destacables d’aquest tram de taula, sens dubte la que va enfrontar la Dentista de Son Gener amb Carles Díez. Matamalas s’endugué el triomf per només tres punts de diferència en una partida gairebé nou-centenària. També ho són, i molt, de destacables, els 588 puntassos d’Esperança Martí, que es mostra en plena forma i ja és una rival temible per a qualsevol.

A la part baixa, són remarcables els triomfs de Rosa Barrientos davant Mateu Marcè, de Marosa Cons davant Francesc Vernet, i l’ajustadíssim 386-385 de Maria Antònia Llodrà per derrotar Antoni Casas. Remarcables són els gairebé 400 punts de Xavi Castelló per derrotar Lluc Cànovas i els 379 de Miquel Servera davant Mateu Mas. Pau Riera hagué de vinclar el genoll aquesta vegada davant Joana Maria Pasqual, amb un marge de només sis puntets. I alerta a Ton Castelló, que després d’iniciar la competició amb derrota s’enfilà en la seva segona partida oficial fins als 433 punts! Pasqual Sánchez sumà quatre nous escrables i, aquesta vegada sí, una nova victòria, ben ajustadeta, davant Marina Forteza. 

Classificacions parcials

Emocionantíssima la classificació de més scrabbles. La lidera un increïble Pasqual Sánchez, que tot i haver sumat només cinc victòries, ha signat ja 37 bingos, amb una mitjana de 3,08 per matx. El segueixen amb un menys Antoni Riera i Joan Gelabert. Mentre que amb 35 hi ha Aina Garcia i Mateu Xurí. Maribel Servera ja és sisena en aquesta taula amb 34.

A la millor partida, destaca com ja hem dit la pujada fins a la 8a posició d’Esperança Martí, amb 588 punts davant Margalida Rosselló. Lidera aquesta classificació des de la 1a jornada Joan Llodrà, amb 664 punts que semblen ara ja gairebé insuperables. Aina Garcia amb 642 és segona i Xisco Truyols amb 627 és tercer.

Poques novetats en la classificació de Millor Jugada. De fet, la més destacable és un BREGARÀS de 104 punts a càrrec de Lluc Cànovas, que esdevé la 14a millor jugada del campionat. Lidera aquesta taula Xisco Truyols amb un ESCORXES de 212 punts estratosfèrics. 

La partida conjunta més destacada d’aquesta ronda ha estat la que han disputat Maribel Servera i Patri Vitri, amb un còmput global de 966 punts, que és la 13a millor del campionat. Lideren Antoni Riera i Carles Díez, amb una mil·lènària de 1077 punts. Tres mil·lenàries més la segueixen: Xisco Truyols – Lluís Fuster (1.057), Joan Gelabert – Bernat Amer (1.056) i Aina Garcia – Xisco Truyols (1.044).

Resten ja només 3 rondes per tancar aquesta ManaCup, que pareix que vol ser la millor de la història. Dos jugadors (Mateu Xurí i Antoni Riera) aconsegueixen encara mantenir una mitjana de 500 punts per partida. A ells se n’hi han d’afegir 22 que superen els 400. 

22 jugadors fan dos o més bingos per partida. I un total de 27 han superat els 500 punts en una partida almenys una vegada. Fins a 22 participants han assolit alguna vegada una jugada centenària. I ja s’han jugat la tracalada de 44 partides de més de 900 punts.

I a partir d’ara, res més que emoció per decidir qui serà campió, quins dos l’acompanyaran en el podi i quins cinc jugadors sumaran també el diploma olímpic.

A jugar s’ha dit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s