Andreu Fuster liquida Aina Garcia i deixa Mateu Xurí a una passa de la seva tercera ManaCup

S’ha convertit en el vertader jutge d’aquesta ManaCup. Andreu Fuster, venint de la part mitjana de la classificació, ha anat escalant posicions i això l’ha duit a jugar, en dues rondes consecutives, amb els dos més ferms candidats a la victòria final. Primer fulminà Mateu Xurí i ara ha liquidat també Aina Garcia. Aquest resultat, combinat amb el triomf del Matador del Tauler davant Aina Vicens (amb una partida noucentenària que resulta ser la desena millor conjunta del campionat) deixa Xurí a les portes de la seva tercera ManaCup. Si tenim en compte el diferencial del glosador, guanyant una de les dues rondes que queden ja es podria proclamar campió. Igualment, una sola derrota d’Aina Garcia o Antoni Riera, també catapultarien Xurí cap al campionat. Amb el triom davant Garcia, Andreu Fuster, a més, es postula clarament per al diploma olímpic i qui sap si per al podi.

De fet, la Ploma de la Verònica va mostrar un bon estat de forma davant Antoni Alzamora. El Joier Tranquil va tenir un bon inici de partida, però el joc i els faristols es torceren de la banda de Riera, que es va endur la victòria sense problemes.

La sorpresa majúscula de la jornada ha estat la victòria de Pere Grimalt davant Maribel Servera. El Zelador Ros, gràcies a una centenària (PEIXARÀS, 122, setena millor jugada del campionat) espectacular s’enfilà per sobre dels 500 punts i no donà opció a la Gran Nina, que ho tendrà molt difícil per assolir el diploma olímpic si no guanya les dues partides que li resten.

També a la part alta de la taula, una altra de les sorpreses va ser el triomf de Jaume Rigo davant Joan Llodrà. El Conseller Republicà hagué de cedir davant el joc rigorós i ordenat de l’Amo del CUM, que ja suma 8 victòries i aspira, sens dubte, al diploma olímpic. 

Qui també aspira al diploma, o qui sap si al podi, és Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll s’endugué un triomf incontestable davant Lina Riera. L’actual campiona no va poder revertir els mals faristols davant un Truyols incommensurable. Lady NY haurà de guanyar les dues partides que li queden i treure la calculadora si vol ser diploma olímpic. Qui tampoc troba mesura en la millora del seu joc és Antònia Riera Salom. La Tempesta de Petra ja suma vuit triomfs i arriba en el seu millor estat de forma als dos assalts finals. Aquesta vegada la seva víctima va ser Lluís Fuster. 

Un altre que ve des de la part mitjana de la taula i que ho fa amb força és Carles Llull. El Dissenyador Llonguet va frenar la ratxa de Bel Andreu i, fregant els 500 punts, sumà el vuitè triomf d’aquesta ManaCup. Cal recordar que Llull, tot i ser un jugador veterà, debuta en aquesta competició, i a hores d’ara ja ha passat davant a Lluís Fuster com a millor rookie de la temporada.

Joan Gelabert, que després d’un inici fulgurant havia perdut posicions, sembla haver recuperat ritme competitiu. Ho va fer a costa de Miquela Grimalt per situar-se a les portes del diploma olímpic, un guardó pel qual lluitarà en aquestes dues darreres rondes. 

Hi ha hagut també lloc per a partides meravellosament emocionants. Xavi Castelló, en partida de perfil baix, derrotava per només sis punts Joana Maria Pasqual. Marosa Cons derrotava per tan sols nou de diferència Guillem Melis. En aquesta partida, Cons, amb COMETRÀS (141) va fer la millor jugada de la ronda que, a més, és la tercera millor de tot el campionat. A Rosa Barrientos li bastaven cinc puntets de marge per superar Victòria Sancho. Però el resultat més ajustat va ser el que va donar la victòria a Mateu Marcé davant Marina Forteza. Un puntet va decantar la balança a favor del Fènix Manacorí.

La millor partida individual d’aquesta ronda l’ha signada Pasqual Sánchez: 594 punts davant Margalida Rosselló, i que és la setena millor partida individual fins ara. A més, el Fisioterapeuta Equí va enfilar quatre bingos més al seu collar d’scrabbles. 

Altres partides de mèrit i que mereixen atenció són la victòria de Jaume Vives davant Roger Cosso o la de Maria Magdalena Matamalas davant Sebastià Llodrà. La Penya Forta de Son Servera i la Dentista de Son Gener ja acumulen set triomfs i si firmen un bon final de temporada podrien optar fins i tot al diploma olímpic. Una opció, aquesta, que encara contemplen tant Esperança Martí com Bel Llull i Maria Gayà, després de les seves victòries davant Bernat Amer, Joana Gelabert i Patri Vitri respectivament. 

Gran partida de Miquel Servera davant Lluc Cànovas, fregant els 500 punts i demostrant que és un jugador temible. Mateu Mas s’imposava amb comoditat davant un Joan Munar que cerca la forma d’estabilitzar-se en els 300 punts per matx. Pau Riera s’imposava per un estret marge a Ton Castellò i sumava ja el seu quart triomf en cinc partides. Mentre que Antoni Casas guanyava i es retrobava amb els 400 punts en el matx contra Francesc Vernet. Una condició similar a la de Carles Díez, que també en signà 425 davant Maria Antònia Llodrà.

Amb tretze rondes jugades, Mateu Xurí i Antoni Riera aconsegueixen mantenir una mitjana superior als 500 punts per partida. Per darrere, una llarguíssima llista de 24 jugadors més que superen els 400, pràcticament la meitat dels que han pres part en aquesta ManaCup són top500 o top400. Al·lucinant. 

Classificacions parcials

Amb una estratosfèrica mitjana de 3,15 bingos per partida, lidera la taula de Més Scrabbles Pasqual Sánchez, que en suma ja 41. El segueix a només un de distància, Joan Gelabert. Empatats a la tercera posició, amb 39, Mateu Xurí i Antoni Riera. Aina Garcia és la cinquena d’aquest quadre d’honor, amb 37. 22 jugadors mantenen una mitjana de dos o mes bingos per matx.

La millor partida continua sent per a Joan Llodrà amb uns inabastables 664 punts assolits a la primera ronda del campionat davant Joan Munar. En aquesta ronda, la millor partida jugada ha estat la de Pasqual Sánchez davant Margalida Rosselló, amb 594. 27 jugadors han superat almenys una vegada la barrera dels 500 punts.

Com ja hem dit, la tercera millor jugada del campionat s’ha rubricat en aquesta tretzena ronda i l’ha signada Marosa Cons (COMETRÀS, 141). Aquesta taula la continua liderant Xisco Truyols amb 212 (ESCORXES), seguit d’Antoni Riera (158, RUBRICAM). Amb PEIXARÀS (122) Pere Grimalt s’enfila fins a la 7a posició d’aquesta classificació. Un total de 23 jugadors han assolit almenys una vegada una jugada centenària. 

Finalment, Mateu Xurí i Aina Vicens, amb 982 punts, han jugat la desena millor partida conjunta d’aquest campionat, que continua liderat en aquest àmbit per quatre partides mil·lenàries, la millor de les quals la disputaren (1.077) Antoni Riera i Carles Díez.

Matemàticament, sis jugadors encara podrien guanyar la ManaCup. 13 podrien fer podi. I un total de 32 podrien assolir el diploma olímpic, si s’hi pogués arribar amb vuit victòries, cosa molt complicada, si tenim en compte que encara resten dues rondes per disputar i que sembla gairebé segur que caldran 9 triomfs per obtenir el diploma. Si fos així, hi opten encara 23 jugadors.

Ara… a esperar resultats de la catorzena ronda i celebrar si ja tenim campió! O no…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s