Emoció fins a la darrera tirada: Mateu Xurí, Aina Garcia, Antoni Riera i Xisco Truyols lluitaran per la sisena ManaCup

Aquesta ManaCup vol morir matant. Joan Gelabert i Mateu Xurí han disputat en aquesta ronda una partidassa. Fregant tots dos els 500 punts, i amb una suma total de 7 bingos, el Dimoni de l’ATIB va donar la sorpresa de la jornada, va derrotar Xurí i es postula per obtenir un merescut diploma olímpic. Els dos cracs canviaren fitxes a la primera tirada, i encetaren el matx amb dos bingos perhom. Descansaren una tirada (una vintena de punts per a cada un) i Gelabert prengué avantatge amb ATREGUIS, tercer scrabble per a ell. Xurí respongué amb una jugada estàndard de 30 punts que el mantenien dins el matx. Gelabert mantenia el pols del partit amb un ÇO de 25 i Xurí equilibrava el matx amb la seva tercera estocada, ara centenària: SENYARES (126). Però el Dimoni de l’ATIB no donava treva i responia de forma immediata amb un ENCAIXES de 88. Després vendria un sord intercanvi de cops que faria tombar la balança del costat de Gelabert, que tancà la partida i la guanyà per un ajustat 497-478. Sens dubte, un dels matxs més vistosos d’aquest campionat.

Per darrere Xurí, ni Aina Garcia ni Antoni Riera fallaren en els seus compromisos. La Màster Sènior jugà la millor partida del campionat (679) davant Carles Llull, que només va poder veure passar les fitxes de Garcia com una exhalació. A la Ploma de la Verònica li va costar més. Tot i els tres zeros acumulats per Antònia Riera, la Tempesta de Petra es mostrà competitiva com sempre i obligà el seu homònim a donar el millor de si per fer caure la partida del seu costat per un marge de 34 punts. Ara Garcia és segona i Riera és tercer. El quart en discòrdia és Xisco Truyols, que va frenar l’evolució d’Andreu Fuster cap al podi i ara és ell, l’Educador de Ca’n Reüll, qui manté vives les opcions no sols de podi, sinó també de campionat!

Un altre que és molt a prop del podi, i que ja té el diploma olímpic assegurat, és Pere Grimalt. El Zelador Ros s’imposà de forma folgada a Jaume Rigo. L’Amo del CUM ha fet una gran ManaCup i ja suma vuit victòries, però Grimalt aquesta vegada va fer valer la seva major experiència davant un Rigo voluntariós.

Els qui també s’han retrobat amb la victòria han estat Joan Llodrà i Bel Andreu. El Conseller Republicà derrotà una meritòria Rosa Barrientos, que fins ara ha acumulat set triomfs en aquest campionat, mentre que Bel Andreu s’imposava a Antoni Alzamora fregant els 500 punts. La Filòloga del Molí és ara mateix la darrera dels jugadors amb nou victòries i es troba en novena posició. Això vol dir que molt segurament per obtenir un diploma olímpic caldran deu victòries.

Un duel d’interès va ser el que enfrontava Esperança Martí i Lina Riera. Ambdues jugadores, clares top400 jugaven per dirimir quina de les dues podria esgotar les opcions de diploma. La partidassa de la Mestra Canyera va ser incontestable i els seus 580 punts l’han enfilada fins a la desena posició, encara amb qualque opció de diploma olímpic. Situacions semblants són les que viuen Carles Llull, malgrat haver sortit escaldat del duel amb Aina Garcia, i altres jugadors que han progressat durant aquesta ronda, com ara Maria Gayà, amb triomf cinc-centenari davant Aina Vicens; Maribel Servera, que també s’acostà als 500 davant Bel Llull; o Maria Magdalena Matamalas, que també superà els 500 davant Miquela Grimalt.

Qui ha recuperat sensacions aquesta ronda ha estat Lluís Fuster. L’Economista de les Llums frenà en sec la progressió de Jaume Vives, que arribava a la catorzena ronda amb un diferencial molt potent que l’acostava al diploma olímpic, si no perdia la ratxa. Però Fuster es va mostrar més consistent en el joc i finalment s’endugué la partida per continuar en la seva lluita amb Carles Llull per ser el millor debutant de la temporada. Mig puntet els separa.

Entre els qui computen set triomfs, destaquen les victòries obtingudes per Pasqual Sánchez davant Bernat Amer; Carles Díez davant Patri Vitri; i Sebastià Llodrà davant Marosa Cons.

Per part seva, Antoni Casas sembla recuperar antigues sensacions i amb una partida de més de 450 punts s’imposava a Margalida Rosselló per obtenir la seva sisena victòria, el mateix nombre de triomfs del qual pot presumir Joana Maria Pasqual, després d’una sòlida partida davant Joana Gelabert.

Molt alerta haurem d’anar amb Guillem Melis. El Fuster de les Lletres tornà a acostar-se als 500 davant Mateu Marcé i demostra partida a partida que ja és un jugador temible per a qualsevol. Però sens dubte la partida més emocionant de la jornada la varen disputar Maria Antònia Llodrà i Pau Riera. La Senyora dels Rius va imposar-se al Glosador Selvatgí tan sols per cinc punts en un matx en què tots dos superaren els 400.

Gran partida de Francesc Vernet davant Miquel Servera, i victòria també folgada de Mateu Mas davant Marina Forteza. Més ajustada va ser la victòria de Xavi Castelló davant un Joan Munar que continua flirtejant amb els 300 punts. Finalment, Lluc Cànovas obtenia el seu tercer triomf davant Ton Castelló.

Classificacions parcials

De forma espectacular, el 20è classificat a la taula, Pasqual Sánchez, lidera amb 45 bingos la classificació de Més Scrabbles. Ara mateix sembla que només Joan Gelabert, amb 44, a la darrera ronda podria superar-lo. Els segueixen empatats a la tercera posició amb 42 els tres colíders de la general, Mateu Xurí, Aina Garcia i Antoni Riera, que no pareix que els puguin aglapir, ja. Un total de 21 jugadors mantenen una mitjana de dos bingos per partida o més.

Ja hem anunciat que hi ha canvis en la classificació de la millor partida. Aina Garcià, amb 679 puntassos davant Carles Llull, ha desbancat de la 1a posició Joan Llodrà, que liderava aquesta taula des de la primera jornada. Sis jugadors han fet almenys una partida de 600 punts o més. I un total de 28 han arribat alguna vegada als 500.

La gran jugada d’aquesta ronda la signada Antoni Casas, amb 150 punts davant Margalida Rosselló per un fabulós EXHUMAREU, que és la tercera millor jugada del campionat. La millor continua sent la bicentenària ESCORXES (212) de Xisco Truyols, seguit d’Antoni Riera amb RUBRICAM (158).

Finalment, hem de tornar a destacar la partida jugada per Joan Gelabert i Mateu Xurí, que amb 975 punts conjunts, és la 14a millor d’aquest campionat. En aquesta taula, continuen al capdavant Antoni Riera i Carles Díez, amb 1.077; seguits de Xisco Truyols i Lluís Fuster, amb 1.057, i Joan Gelabert i Bernat Amer, amb 1.056.

Tot per decidir

Arribam a la darrera ronda d’aquesta sisena ManaCup amb tot per decidir. Parteix amb avantatge Mateu Xurí, que suma un diferencial important que li asseguraria pràcticament el triomf si guanya la darrera ronda. 310 punts el separen d’Aina Garcia i 418 d’Antoni Riera. Si Xurí perdés, però, i guanyassin Garcia, Riera, o fins i tot Truyols, la disputa per la primera plaça seria molt més aferrissada perquè el diferencial entre aquests tres jugadors no és de més de 200 punts.

Més estabilitzat està Pere Grimalt, que no sembla tenir ja opcions de podi perquè hauria d’eixugar un diferencial de més de 1.000 punts amb Riera. Però sí que en canvi pareix molt difícil que perdi el diploma olímpic, perquè tots els jugadors que du per darrere només tenen nou victòries.

Joan Llodrà, Andreu Fuster, Joan Gelabert, Bel Andreu, Esperança Martí, Carles Llull, Maria Gayà, Maria Magdalena Matamalas, Antoni Alzamora, Antònia Riera, Maribel Servera i Jaume Rigo, per aquest ordre, es disputaran els tres diplomes olímpics restants. 12 jugadors per tres honors.

Trobada grupal final

El club fa feina aquests dies perquè almenys les quatre o cinc partides més decisives es puguin disputar en el mateix lloc, el mateix dia i a la mateixa hora. Tot d’una que tenguem una data, l’anunciarem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s