L’esperança és el darrer que es perd: Aina Garcia, campiona!

El Club Scrabble Manacor va recuperar sensacions de grup, de comunitat, de club, divendres passat. La pandèmia ens havia impedit de trobar-nos i recuperar el ritme de competició.

Els cinc primers classificats fins a la darrera jornada havien concertat les seves partides amb els adversaris el mateix dia, el mateix lloc i a la mateixa hora: a les 19h, a Ca’n Lliro. Totes les partides començaren puntuals, llevat de la que enfrontava el líder Mateu Xurí amb Esperança Parera. La Mestra Canyera ha fet una ManaCup en progressió ascendent i esperava a la taula central tota vestida de verd, elegant i preparada per donar la campanada. Antoni Riera, per part seva, encetà la seva partida puntual amb Andreu Fuster, que arribà a la cita amb un maletí. Aina Garcia, per part seva, començava també a rodar amb Joan Gelabert.

Amb menys opcions, Xisco Truyols i Pere Grimalt, també iniciaven el seu camí davant Antoni Alzamora i Maria Magdalena Matamalas.

A la fi, arribat Xurí a la gran finalíssima i amb totes les partides en joc començaren a surar sensacions dins Ca’n Lliro. A la tercera tirada, Esperança Martí ja duia cent punt d’avantatge a Mateu Xurí. Joan Llodrà, un dels múltiples espectadors de les cinc partides finals, s’acostava a la taula de Riera i Fuster i arengava el president: “Au venga, Toniet, que en Mateu ja perd de cent!”. “I jo també”, es lamentava la Ploma de la Verònica mentre mirava de trobar racons per col·locar un bingo que no tenia, i ja amb els dos escarrassos aprofitats per part del Llumer de Ca les Biatrius. 

En silenci, concentradíssima, Aina Garcia no es deturava, ans prosseguia el camí. Tant ella com el Dimoni de l’ATIB ja havien plantat deu tirades damunt el tauler, i l’avantatge per a la Màster Sènior era tan sols de cinc punts… Emoció a flor de pell! Xurí podia treure el geni i la màgia, Garcia podia esbucar-se davant la pressió d’una victòria imminent, i Riera es podia debatre entre l’ànsia per assolir el triomf en un campionat que no figura a la seva vitrina i el joc ferri d’un adversari solvent.

A la fi, però des del fons de l’avern escrablaire pujà decidida la resolució del campionat amb un EMERGIT que li feia treure el cap a la mar del lideratge que, fins aleshores havia tengut des de la tercera ronda, i sense contestació, Mateu Xurí. El Matador del Tauler anava tan enrere d’osques a la seva partida que amb els 60 punts d’ARRASADA tenia un desavantatge pròxim als cent punts. Una circumstància semblant a la que patia Antoni Riera, que tot i clavar un brillant ULLPRÈN, quedava massa lluny encara de la victòria. 

A la fi, Garcia administrà bé l’avantatge assolit amb EMERGIT, mentre que Esperança Martí esbucava qualsevol possibilitat de remuntada xuriniana amb un GABADES espectacular.

Aina Garcia, per tant, donava la gran sorpresa en imposar-se, amb 12 victòries i només tres derrotes, en una ManaCup liderada amb mà de ferro per Xurí, mentre que Antoni Riera tornava a quedar a les portes d’un campionat que no ha guanyat mai. 

A les altres dues partides, Pere Grimalt s’imposà amb solvència a Maria Magdalena Matamalas i assolia una meritòria quarta posició, gràcies també a la derrota sorprenent de Xisco Truyols davant Antoni Alzamora. 

Quadres d’honor

El podi final, per tant, l’han ocupat Aina Garcia (12-3, dif. 1.640), Mateu Xurí (11-4, dif. 1.721) i Antoni Riera (11-4, dif. 1.319). 

Els han acompanyat en posició de diploma olímpic, de la quarta a la vuitena posició, i per aquest ordre: Pere Grimalt, Xisco Truyols, Joan Llodrà, Andreu Fuster i Bel Andreu. Especialment remarcables són aquesta temporada tant el quart lloc del Zelador Ros com el vuitè de la Filòloga del Molí. 

El millor jugador debutant d’enguany ha estat Carles Llull, el Dissenyador Llonguet ha obtingut 8 victòries amb una mitjana de 439 punts per matx. 

Molt remarcable és també el premi al jugador més cuitor i menys procrastinador a l’hora de jugar les seves partides, que ha estat, de forma indiscutible, per a Francesc Vernet. 

A les classificacions parcials, finalment, amb partida final jugada fora de termini, Pasqual Sánchez aconseguia consolidar la tracalada de 50 bingos, amb una mitjana de 3,33 per partida. El segon en aquesta taula ha estat Joan Gelabert, amb 46 i els tercers han estat la campiona Aina Garcia i Antoni Riera amb 44. En cinquena posició d’aquesta taula hi ha Mateu Xurí, amb 43. 

La millor partida del campionat l’ha jugada Aina Garcia, amb uns meritoris 679 punts davant Carles Llull a la 14a ronda. Aquesta classificació havia estat liderada sempre per Joan Llodrà, que ara ha quedat 2n, amb 664 punts davant Joan Munar a la 1a ronda. La tercera plaça ha estat per a Xisco Truyols, amb 627 davant Bernat Amer. Un total de 7 jugadors han superat almenys en una ocasió la xifra de 600 punts en una partida. Aina Garcia i Xisco Truyols, per exemple, ho han aconseguit tres vegades. Si el llindar el posam en els 500 punts trobarem que són un total de 28 jugadors, més de la meitat dels que han competit enguany, que han arribat a aquesta xifra almenys en una ocasió.

La millor jugada l’ha signada Xisco Truyols, amb un espectacular ESCORXES de 212 punts. L’han seguit en aquesta taula Antoni Riera, amb un RUBRICAM de 158, i Antoni Casas, amb un EXHUMAREU de 150. Un total de 28 jugadors han aconseguit almenys una vegada una jugada centenària. Mateu Xurí ha fet un total de 5 jugades centenàries, mentre que Xisco Truyols n’ha rubricades quatre. 

La millor partida conjunta l’han jugada Antoni Riera i Carles Díez (1.077). Els segueixen Xisco Truyols i Lluís Fuster (1.057) i Joan Gelabert i Bernat Amer (1.056). S’han jugat un total de quatre partides mil·lenàries, mentre que s’han arribat a jugar un total de 57 partides nou-centenàries. Hi ha nivell!

Balanç final

A la fi, un total de 25 jugadors han acabat amb una mitjana superior als 400 punts per partida, és a dir, més de la meitat dels 48 que han acabat la competició.

En començaren 48, dels quals 6 han resultat baixa i no han acabat la competició, però han estat substituïts per altres 6 jugadors, alguns dels quals continuaran competint aquesta temporada vinent.

La fórmula suïssa ha obligat els procrastinadors a mitigar la seva actitud. Així, el fet de no poder encetar ronda fins que s’haguessin jugat totes les partides ha fet que les darreres parelles que quedaven per jugar a cada ronda haguessin de fer via a jugar. Així i tot, cal dir que han estat molt poques les rondes en què s’hagi pogut celebrar el sorteig el dia fixat per l’organització un fet que ens agradaria poder corregir aquesta temporada. La ManaCup d’enguany, a més, ha hagut de superar totes les dificultats pandèmiques sobrevingudes, inclòs un confinament perimetral. El club i tots els jugadors estan d’enhorabona, i una mostra de la feina feta es veu ara amb l’èxit d’inscripció assolit per a la nova edició, la vuitena, que comença aquesta setmana mateix. 

En acabar la trobada de divendres passat a Ca’n Lliro, es va dur a terme el lliurament de premis i trofeus, i també en decisió assembleària s’aprovà la continuïtat en el sistema suís, però amb una petita variació per afavorir la socialització, un aspecte important del club que volem recuperar ara que sembla que finalment la pandèmia entra en recessió. Se sortejaran dues rondes cada vegada i, a més, hi haurà una trobada social cada mes. 

Però de tot això en parlarem en pròximes comunicacions! Ara, a preparar l’inici d’una ManaCup amb 60 participants!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s