Joan Gelabert, primer líder de la VIII ManaCup

Es varen fer bons els pronòstics. Joan Gelabert s’estrenava en aquesta ManaCup davant la debutant Cati Bauzà. La Llevantada d’Estels veié passar fulgurants per davant seu cinc bingos com cinc estrelles lluents. El Dimoni de l’ATIB va ser l’únic jugador que ha superat els 600 punts en aquesta primera ronda aleatòria i ha esdevingut líder amb un diferencial de 460 punts a favor. Bauzà juga ara per traspassar la frontera dels 200, que la té a tocar.

El segueix a la taula Jaume Rigo. L’Amo del CUM, un aspirant en tota regla al diploma olímpic, també afrontava un duel desigual amb la debutant Àngela Cuesta. La Infermera Carrionera encaixà un diferencial de 380 punts en contra que situen finalment Rigo a la segona posició de la taula. No són lluny els 200 punts per a Àngela Cuesta. Estam segurs que hi arribarà més aviat que de pressa.

El tercer lloc en el podi és per a Aina Garcia. L’actual campiona ha començat en forma i davant una jugadora experimentada com Cati Sureda aconseguí marcar cinc scrabbles i 332 punts de diferencial, amb una partida de gairebé 600 punts. Garcia marca territori i demostra ja a la primera jornada que aspira una altra vegada a tot. 

Caldrà anar molt alerta amb Lluís Fuster. En Lluís dels Llums disputava un duel a priori igualat amb Xavi Castelló. El Físic de la Terra Ferma, però, hagué de vinclar el genoll aquesta vegada davant un Fuster incommensurable que s’enfilà per damunt els 550 punts i acumulant un diferencial de 251 se situa en quarta posició a la taula. 

Bellíssim ha estat el retorn a la competició de Margalida Bonnín. Després d’un any sabaticomaternal, la Periodista Petrera tornava als taulers amb una adversària debutant. Maria Magdalena Sureda s’acostà als 200 punts i Bonnín n’acumulà més de 200 de diferencial que li han servit per col·locar-se cinquena a la taula. Sureda vol arribar als 200 punts i lluitarà per aconseguir-ho a la segona ronda.

Un debut semblant el tengué Jaume Vives, que amb 406 punts davant Olimpia Viguín s’ha situat a la setena posició. Especialment esperançador és el debut de la Marinera Talaverana, que en la seva primera partida oficial ja traspassà els 200 punts. 

Caldrà anar alerta amb Maria Magdalena Matamalas. La Dentista de Son Gener acabà la temporada en un estat de forma formidable i sembla que enguany enceta de la mateixa manera. De moment, 480 punts davant Mateu Mas i setena classificada, a l’espera de grans jornades. 

Finalment, el vuitè diploma olímpic en aquesta jornada inaugural seria ara per a Pere Grimalt. El Zelador Ros demostra que la quarta posició de la darrera edició no és casualitat i superà els 500 punts en la seva partida d’estrena davant la sempre incòmoda Maria Antònia Llodrà, que no va poder fer res davant l’empenta de Grimalt. 

Moltes d’aquestes partides es jugaren a la primera trobada presencial d’aquesta temporada disputada a Ca’n Lliro en dissabte dematí i que comptà amb la participació de més de 30 jugadors dels 62 que ara mateix prenen part a la competició. 

Entre els altres debutants d’enguany a la competició cal destacar també Antoni Llull i Maria Moll. Tant el Rei dels Excelsos com la Llendera Portolana aspiren a aconseguir el títol de rookie de l’any. Ambdós jugadors procedeixen del Club Scrabble Palma i la seva experiència prèvia els dona moltes possibilitats d’assolir aquesta distinció. Tanmateix, suaren de valent per superar els respectius compromisos. En partides apassionants s’imposaren a Antònia Riera Salom i Margalida Rosselló respectivament. Cal dir, no obstant això, que Maria Moll ho va fer superant els 400 punts, mentre que a Llull n’hi calgueren poc més de 300.

La resta de debutants absoluts tengueren estrenes desiguals. Molt remarcable ha estat la partida d’Assumpció Esteva. La Traductora Soviètica tenia un debut complex davant tot un diploma olímpic com Andreu Fuster, i tanmateix fregà els 400 punts i caigué amb un meritori diferencial negatiu de només 68 punts. Ja poden anar alerta els pròxims rivals d’aquesta jugadora sorprenent.

Una altra debutant absoluta que ultrapassà els 300 punts en la seva estrena va ser Clara Zambrana. La Interiorista Mollera treu fruit als seus entrenaments i superà amb solvència inèdita Margalida Cubells. La Sageta de la Reforma era també debutant, i es prepara per arribar aviat als 200 punts, una xifra que estam segurs que fregarà en pròxims duels. 

Una altra jugadora debutant que lluitarà per assolir aquests 200 punts és Xisca Nadal, que es va estrenar amb 165 punts davant Francesc Vernet. La Font de les Llunes hagué de vinclar el genoll davant el Jubilat del Swing, que va aprofitar la seva major experiència per sumar el primer triomf de la temporada.

També haurem de seguir de prop les evolucions de Júlia Boqué. La Viatgera Santjoanera fregà els 300 punts en el seu debut davant un experimentat Carles Llull. El Dissenyador Llonguet, millor rookie de la temporada passada, arribà als 100 punts de diferencial davant Boqué, però s’hagué d’esforçar de valent per endur-se’n la victòria. 

En unes estadístiques semblants es mogué Francesca Font. La Professora Campanera s’incorporava al nostre campionat com una vertadera incògnita i certament ha demostrat que pot arribar aviat als 300 punts en una partida. 244 en va fer davant Esperança Martí, tota una prova de foc en el seu debut. No la perdrem de vista.

Però de tots els resultats dels debutants i no debutants, sens dubte el més espectacular va ser el que rubricaren Lluc Cànovas i Marc Capó. El Vicari Ferrioler s’estrenava superant els 200 punts en un matx i, a més, aconseguia tancar un empat final gràcies al descompte per temps que s’hagué d’aplicar el Fibló de Tortova. 

A la darrera partida de la ronda, Jordi Caldentey s’enfrontava amb el debutant Toni Nadal. A la fi, l’Esmolador de Paraules s’ha enduit el triomf en un matx ajustadíssim davant en Duro de la Música.

Classificacions parcials

Després d’aquesta primera ronda, Joan Gelabert i Aina Garcia lideren la classificació de rècord d’scrabbles, amb 5 bingos perhom. Els segueixen Lluís Fuster i Maribel Servera, que n’han signats quatre. Un total de 18 jugadors es mouen en xifres de dos o més scrabbles per matx. 

Només un jugador ha traspassat la formidable barrera dels 600 punts en un matx. Es tracta de Joan Gelabert. El segueixen a la taulas Aina Garcia, amb 593, i Lluís Fuster, amb 559. Un total de 7 jugadors han superat ja la franja dels 500 punts en un matx. I fins a 22 es mouen dins la difícil marca del top400.

Tan sols dos participants han signat jugades centenàries. Maria Magdalena Matamalas pogué certificar un preciós ENDEGAU de 105 punts, mentre que Joan Gelabert escrigué al full d’anotacions un ENTORXAR de 101. La tercera millor jugada, encara no centenària, és un CLAVAREN de 98, obra d’Antònia Riera Salom. 

Aquesta primera ronda no tan sols no ha deixat partides mil·lenàries, sinó que n’ha deixada només una de nou-centenària. Es tracta de la que jugarren Antoni Riera i Bel Llull, que plegats sumaren un total de 920 punts, la millor partida conjunta del campionat per ara. Els segueixen en el podi de les millors partides conjuntes Antònia Riera Salom i Maria Moll (896) i Mateu Xurí i Xisco Truyols (893).

Tot està preparat perquè comenci la disputa de les rondes 2 i 3. Motors en marxa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s