Pere Grimalt: nònuple, top500 i líder de la ManaCup

Tres partides sense baixar dels cinc-cents punts l’han fet mereixedor del lideratge de la ManaCup després de la segona tongada de partides. Després d’acabar quart a la passada edició, el Zelador Ros es troba ja en condicions d’aspirar a tot, i així ho ha demostrat ara també davant Maria Magdalena Matamalas i Jaume Vives. Va ser precisament davant la Penya Forta de Son Servera que Grimalt va sumar la seva millor jugada fins ara, un preciós ENCAVALL de 194 punts.

També manté una mitjana superior als 500 punts per matx el segon classificat, Xisco Truyols. Després de la victòria agònica davant Mateu Xurí a la primera ronda, l’Educador de Ca’n Reüll tengué més bona vida ara davant Jordi Caldentey i Victòria Sancho. Davant l’Esmolador de Paraules, Truyols aconseguí fixar un diferencial de més de 400 punts. Tota una fita.

I qui ocupa el tercer caixó del podi és Antoni Alzamora. Ja l’any passat va fer una grandíssima temporada i fregà el diploma olímpic, però ara el Joier Tranquil es troba en posicions d’absolut privilegi. Amb una mitjana que just just supera els 400 punts demostra que sap treure rendiment del joc i aquestes dues jornades s’ha imposat també a Victòria Sancho i Jordi Caldentey.

En canvi, molt ha hagut de lluitar l’actual campiona Aina Garcia per mantenir-se invicta en aquesta segona tongada de partides. Fregant els 500 punts en ambdós resultats, la Màster Sènior s’ha imposat per marges estrets a Lluís Fuster i Joan Gelabert.

Sempre competititva, la que ha tengut un inici fulgurant de competició ha estat Esperança Martí. La Mestra Canyera ha donat una de les sorpreses de la jornada i ha derrotat tota una bigfour com Maribel Servera. La Gran Nina hagué de lluitar contra faristols negres i contra una Esperança Martí que va saber aprofitar en tot moment el joc que li arribava. Es manté en posicions de diploma olímpic.

No s’ha fet gens coneixedor l’any sabàtic, escrablairement parlant, que es va prendre Margalida Bonnín. Tres partides i tres victòries per a la Periodista Petrera, que s’imposà amb partides de 400 punts llargs i per un estret marge a dos jugadors que no donen mai el braç a tòrcer, com són Jaume Vives i Maria Magdalena Matamalas. Davant la Dentista de Son Gener, Bonnín remuntà cap al final de la partida amb un magistral EXHORTAR de 99. Davant Vives, varen ser 140 amb REMUNTEU.

Joan Llodrà és el setè classificat. Tengué, davant Bernat Amer i Pau Riera, partides menys còmodes del que caldria esperar, però aconseguí endur-se el triomf en ambdós matxs per continuar aspirant al diploma olímpic, una distinció de la qual no ha davallat en les 7 edicions anteriors de la ManaCup.

Antoni Riera tanca el floret dels vuit primers classificats que, si la cosa acabàs com està, obtindrien el diploma olímpic. La Ploma de la Verònica hagué de suar sang per superar Lina Riera en el duel de germans. Lady NY prengué un avantatge de més de 100 punts gràcies a tres bingos en les quatre primeres tirades. La resposta del germà gran va ser virulenta, amb un ABAIXATS de 221. Un quart bingo a Lina Riera no va ser suficient en una partida amb final d’infart que caigué del costat d’Antoni Riera.

Ja fora de les posicions de diploma olímpic, Maria Moll (que ara mateix seria la millor debutant, després de derrotar en duel conjugal Antoni Llull), Carles Díez (amb victòria agònica davant Carles Llull) i Andreu Fuster (sempre amb partides a l’entorn dels 450 punts) completen els 11 jugadors invictes després de les tres primeres rondes.

Molt remarcable és la 19a posició de Marina Forteza. La Periodista Artanenca suma dues victòries davant les debutants Xisca Nadal i Francesca Font, una de les quals amb especial mèrit, ja que va aconseguir superar els 500 punts i tres bingos.

També caldrà seguir de prop les evolucions de Xavi Castelló i Clara Zambrana. El Físic de la Terra Ferma s’imposà per tres ínfims punts de diferència a Cati Sureda per sumar així dos triomfs, els mateixos que acumula la Ineriorista Mollera, que va donar la sorpresa de la jornada en imposar-se a Lina Riera després de col·locar un al·lucinant PIXARES de 128 punts que li permeté superar la complexa barrera dels 400 i endur-se una victòria totalment inesperada.

En duel de debutants, Assumpció Esteva, sense arribar als 300 punts, aconseguí el seu primer triomf davant Júlia Boqué. Remarcables també són les actuacions de Francesca Font. La Professora Campanera ha superat els tres-cents punts tant a la ronda 2 com a la 3. En una d’aquestes dues partides, s’imposà a tota una veterana com Joana Maria Pasqual. Alerta mosques amb aquesta escrablaire de call vermell.

Una altra debutant que també traspassà els 300 punts i que també doblegà un jugador amb un parell de temporades d’experiència és Maria Magdalena Sureda. La Guia Teulera liquidà Mateu Mas gràcies a un ESTRIPAU de 80 punts quan restaven poques fitxes dins el faristol. L’estocada va ser definitiva i Sureda ja coneix el significat de la paraula victòria.

Més just que la pell del nas. Així guanyà Joan Munar el seu matx davant Maria Antònia Nadal. L’Obrer Muchal signà un bingo que li va ser suficient per fer vinclar els genolls a la Reneboda de l’Apòstol.

Sense arribar encara als 300 punts, Olímpia Viguín ha aconseguit també el seu primer triomf en aquesta ManaCup. Ho va fer precisament davant Maria Magdalena Sureda i amb una millor jugada de 45 punts (PEÇA) que de ben segur ben aviat millorarà.

Finalment, la darrera debutant amb victòria ha estat Cati Bauzà. La Llevantada d’Estels traspassà els 300 punts davant Àngela Cuesta, que també arribava a aquesta xifra per primera vegada. Partida meritòria de les dues debutants que caigué del costat de la petrera gràcies al bingo miriàpode CENTPEUS.

Classificacions parcials

Lidera la taula de rècord d’scrabbles l’actual campiona Aina Garcia, amb un total de 12, és a dir, 4 per matx. La segueixen a tan sols un de diferència Xisco Truyols i Joan Gelabert. Un total de 50 jugadors han fet almenys un bingo en els tres matxs disputats fins ara, mentre que n’hi ha 19 que es mouen en la notable mitjana de dos bingos per matx.

Precisament amb 640 punts Xisco Truyols és també qui lidera l’estadística de millor partida jugada fins ara. El segueixen Joan Gelabert amb una de 627 davant Cati Bauzà i Antoni Riera amb una de 594 davant el retornat Joan Pascual. 18 jugadors han signat almenys una partida de 500 punts. Per la part baixa tots han superat almenys una vegada els 200. En queden encara 7 que lluiten per arribar ben aviat als 300 punts.

Lidera la taula de la millor jugada Antoni Riera, amb un estratosfèric ABAIXATS de 221 punts. Es tracta de la segona millor jugada de tota la història de la ManaCup. Però no és l’única bicentenària d’enguany. Mateu Mas marcà un preciós DISSENYAT de 212 en l’altre duel conjugal de la tongada d’aquestes rondes 2 i 3 davant Maria Antònia Llodrà. El ja esmentat ENCAVALL de Pere Grimalt, de 194, completa el podi de les millors jugades. Un total de 10 jugadors ja han fet una jugada centenària en almenys una ocasió, entre els quals destaca el REBAIXES de Margalida Rosselló (107) davant Marc Capó.

Finalment, el duel de BigFour que ens va preparar la ronda 2 entre Joan Pascual i Antoni Riera ha resultat ser la millor partida conjunta d’enguany i, a més, la primera mil·lenària. Un total de 8 bingos, cinc per a la Ploma de la Verònica, tres per a l’Arquitecte de les Lletres configuraren un total de 1.057 punts. Els segueixen en aquesta taula Roger Cosso i Bernat Amer, que sumaren 957 punts en un triomf de mèrit per al Casiner de Na Camel·la i el gran matx entre Mateu Mas i Maria Antònia Llodrà, de 952 punts, dels quals 566 foren per al Fill del Batle Mas. En aquests moments ja s’han jugat 9 partides nou-centenàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s