Només Maria Moll i Antoni Riera poden seguir el ritme del líder Pere Grimalt

Disputades ja les rondes 4 i 5 d’aquesta setena ManaCup, Pere Grimalt continua com a líder intractable de la competició. El Zelador Ros es va imposar sense problemes a Antoni Alzamora i Xisco Truyols i consolida així la seva posició de privilegi a l’espera de nous embats.

El segueix a la taula la debutant Maria Moll, que mostra un nivell competitiu encomiable. La Llendera Portolana s’imposà amb solvència a Carles Díez, que ja és tot un top400 consolidat, i sobretot a Andreu Fuster, campió de dues Xàmpions i un jugador temible per a qualsevol adversari. Caldrà que seguim de molt a prop aquesta jugadora, que ara mateix es perfila com una de les candidates al títol. Les pròximes jornades seran determinants per valorar-ne l’evolució.

El tercer en el podi és Antoni Riera. La Ploma de la Verònica superà una partida complexa davant Joan Llodrà. Tot i els quatre bingos de Riera, el Conseller Republicà va ser sempre dins el matx i reservà opcions de triomf fins al final. La segona victòria del tercer classificat va ser davant Margalida Bonnín.

Venint des de darrere, després de la seva derrota inicial, Mateu Xurí ja és en posicions de diploma olímpic i amb el millor diferencial del campionat. El bicampió de la ManaCup es va imposar amb diferencial important a Andreu Fuster, mentre que hagué de patir d’allò més per doblegar Carles Díez. El Fill de na Ludi no va donar el seu braç a tòrcer, però no pogué donar valor als tres bingos que enflocà al Matador del Tauler, que només en va fer dos.

Qui es mostra molt sòlida en aquest inici de campionat és Aina Vicens. La Computadora Felanitxera, també en posicions de diploma olímpic, sempre treu gran rendiment de les seves puntuacions. Hagué de lluitar més del que s’esperava per doblegar una Marina Forteza que ha aprofitat l’aprenentatge de l’any passat i es comença a moure amb comoditat en xifres pròximes als 400 punts. En canvi, Vicens passà com una piconadora per damunt un desconcertat Sebastià Llodrà, que haurà d’esperar noves rondes per recuperar-se de la desfeta.

Ja hem parlat de la derrota de Xisco Truyols davant Pere Grimalt, un resultat que ja no podem considerar sorprenent després de la quarta posició del Zelador Ros a la darrera edició de la ManaCup. L’Educador de Ca’n Reüll, però, es va poder refer d’aquesta travelada davant l’actual campiona Aina Garcia, que patia així la primera derrota d’aquest campionat.

Qui sembla que ha recuperat la temperatura competitiva és Maribel Servera. Després d’una temporada descentrada, la Gran Nina sembla que torna tenir opcions de tot enguany. Cert és que caigué en rondes anteriors davant Esperança Martí, però se n’ha refet amb seguretat de joc i destresa davant Sebastià Llodrà i Marina Forteza. Aquesta darrera només comportà agenollar-se fins al final de la partida, que perdé per escassíssims 20 punts de marge. Tota una demostració que la igualtat i el nivell competitiu d’enguany és espectacular.

Bel Andreu ha estat fins ara el darrer dels diplomes olímpics, gràcies a les victòries incontestables davant Antònia Riera Salom i Antoni Llull. La Filòloga del Molí, però, és novena en aquests moments, atès que Roger Cosso ja ha disputat una de les seves partides i s’ha enfilat fins a la quarta posició de la classificació. El Pastisser de Sarrià es mostra de moment incommensurable.

Molt remarcable és també la victòria de Francesca Font davant Assumpció Esteva. La Traductora Soviètica tornà als 200 punts davant la Professora Campanera, que traspassava per primera vegada la complexa frontera dels 400.

I gran partida també de Margalida Cubells davant Xisca Nadal. La Sageta de la Reforma ja frega els 400 punts i demostra una progressió que l’ha de dur a fites encara més altes.

Un altre jugador que es troba en un estat de forma temible és Xavi Castelló. El Físic de la Terra Ferma va clavar 548 punts en la seva partida davant Bernat Amer, que només va poder veure passar per davant com una exhalació les fitxes del lleidatà.

També obtenia el seu primer triomf, i fregant els 400 punts, Lluc Cànovas. El Fibló de Tortova, havia obtingut un empat al primer matx del campionat i ara, primer davant Cati Bauzà i després davant Rosa Barrientos ha sumat dues victòries consecutives que l’ubiquen a la zona mitjana de la taula.

També sumà la seva primera victòria Àngela Cuesta. La Infermera Carrionera es mou en cara habitualment en dimensions inferiors als 300 punts, però en una de les darreres partides disputades en aquestes dues rondes va aconseguir el triomf davant Toni Nadal.

Notable és també la victòria per sobre dels 500 punts de Jaume Vives davant Mateu Mas. La Penya Forta de Son Servera es mostra irregular en el tauler, però quan esmola el ganivet és un rival temible.

En molt bon estat de forma s’ha mostrat Mateu Marcé, amb partides a l’entorn dels 450 punts i demostrant que aspira a acabar la temporada com un nou top400, una fita no sempre senzilla d’assolir.

També és una victòria de valor el triomf de Pau Riera, un jugador encara amb poca experiència, davant la molt batallada Maria Magdalena Matamalas. La Dentista de Son Gener no va poder fer res davant el trebolí de joc del Glosador Selvatgí.

Finalment, també la debutant Júlia Boqué obtenia el primer triomf de la temporada davant Xisca Nadal, amb puntuació superior ja als 300 punts.

Classificacions parcials

Qui va acabar com a líder de la classificació particular de rècord d’scrabbles després de les rondes 4 i 5 va ser Joan Gelabert, amb un total de 17 bingos, a raó de 3,4 per matx. Ara, però, ja ha estat ultrapassat per dos fiblons que caldrà tenir molt en compte. Roger Cosso ja en té 19 i Pau Riera, 18, ambdós amb una partida més que el Dimoni de l’ATIB, per això. Només 18 jugadors aconsegueixen mantenir una mitjana de 2 bingos per partida o més.

En canvi, ja són 22 els qui han passat en alguna ocasió dels 500 punts. Lideren la taula de les millors partides Xisco Truyols, amb una targeta de 640 davant Jordi Caldentey; Joan Gelabert, que s’enfilà als 627 davant Cati Bauzà; i Antoni Riera, amb 594 davant Joan Pascual. Espectaculars són els 583 de Bel Andreu davant Antoni Llull; i també els 575 de Mateu Xurí davant Miquel Servera o els 571 de Maribel Servera amb Sebastià Llodrà. Cal dir que ja només queden 5 jugadors que lluiten per assolir els 300 punts en una partida.

Pel que fa a la millor jugada, poques novetats. Continua liderant Antoni Riera amb ABAIXATS, de 221 punts; seguit per Mateu Mas amb DISSENYAT, 212; i Pere Grimalt amb ENCAVALL, 194.

Entre les centenàries incorporades en aquestes dues rondes recalcam els 122 punts que va certificar Bel Llull amb DANYÀSSEU davant Antoni Llull.

Finalment, sabem que no hi ha noves mil·lenàries en el còmput global de les partides conjuntes. La més destacada, la que disputaren Roger Cosso i Xavi Castelló, amb un total de 936 punts, que resulta ser la vuitena millor partida jugada fins ara. Cal dir, no obstant això, que el Pastisser de Sarrià ja ha jugat una de les dues partides pendents corresponents a les rondes 6 i 7 i que amb Antoni Alzamora han signat la tercera mil·lenària de la temporada (1.003 punts).

Ara els jugadors ja estan en plena disputa de les jornades 6 i 7, de les quals se n’han jugades 11. Esperam ben aviat poder explicar noves informacions d’aquesta ManaCup tan espectacular com impressionant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s