Antoni Riera, nou líder en solitari de la ManaCup

Primer va ser Joan Gelabert, inicial i efímer capdavanter de la classificació a la primera ronda. Després arribà Pere Grimalt, que va dominar invicte i amb mà de ferro la ManaCup fins a la ronda 7. Ara, però, el Zelador Ros ha passat el relleu a Antoni Riera, que amb una sola derrota se situa líder en solitari de la competició just en el moment que hem travessat l’equador del campionat. 

La Ploma de la Verònica va superar en una partida agònica Jaume Rigo. L’amo del CUM, que va refer-se després de la sotragada davant Pere Grimalt, no va veure un ALBIRAM que li hauria servit per arrissar, guanyar la partida i situar-se líder de la competició.

En l’altra partida, Antoni Riera jugava un dels matxs més esperats de la competició. Maribel Servera, amb mitjanes superiors als 450 punts per partida, i amb un diferencial potent, la Gran Nina arriba al duel de dos BigFours essent tercera a la taula. La partida no va decebre ningú. Quatre bingos perhom i una jugada quasi centenària per a cada jugador certificaren una mil·lenària en la qual la iniciativa va ser sempre per a Servera. Un EMPODERA nul va canviar la tendència del matx i el resultat final, que situa Riera líder de la competició.

Això no hauria estat possible sense la derrota ja esmentada de Pere Grimalt davant Jaume Rigo i també enfront de Maribel Servera. Aquesta vegada la Gran Nina no va donar el braç a tòrcer. Quatre bingos li serviren per jugar la seva millor partida de la temporada i fregar els 600 punts.

Quart a la taula és Roger Cosso. El Pastisser de Sarrià es mostra intractable enguany i, a més de ser un dels millor binguers de la competició (29 scrabbles l’avalen) només ha vinclat el genoll en dues ocasions. De forma incontestable, i amb un excel·lent matx de 582 punts, s’imposà a Margalida Bonnín, que ha vist aturada en aquestes dues rondes la seva excel·lent progressió. L’altra victòria, d’enorme transcendència, la va sumar davant Aina Garcia. 

El primer jugador amb tres derrotes és Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll va superar Joan Pascual de forma folgada, amb més de 150 punts de coll. En canvi, hagué de tombar el coll davant Joan Gelabert. El Dimoni de l’Atib, que ja suma 29 bingos aquesta temporada, és desè a la taula i manté intactes les opcions de triomf final. 

Ja hem esmentat la derrota de Joan Pascual davant Truyols. L’Arquitecte de les Lletres, però, va poder rescabalar el terreny perdut en l’altre duel de BigFours d’aquestes dues rondes. De fet, el Mateu Xurí – Joan Pascual enfrontava els dos únics jugadors que fins ara han pogut repetir victòria final a la ManaCup. Aquesta vegada no hi hagué color i Pascual, amb eficàcia germànica, s’imposà al Matador del Tauler. Joan Pascual és ara setè i Mateu Xurí, tanca les posicions de diploma olímpic en vuitena posició. 

En aquestes dues rondes hem de destacar també el debut de dos nous jugadors que prometen partides felices. Marga Gelabert, per exemple, ha iniciat el seu camí a la ManaCup amb dues victòries contundents. La Lletrista Florida s’ha imposat a Àngela Cuesta i Joan Moragues i ja pot dir que és la primera debutant de la nostra història que esdevé top400. Per part seva, Moragues, després de la derrota davant la solvent Gelabert, obtenia la seva primera victòria davant Jordi Caldentey. De fet, l’Enginyer Cuixa va aconseguir traspassar per primera vegada els 300 punts en la seva segona partida oficial, un mèrit del qual no tothom pot bravejar.

Altres resultats destacables són la victòria de Joana Maria Pasqual davant Esperança Martí, el triomf ajustadíssim de Maria Magdalena Matamalas davant Antoni Alzamora, el triomf incontestable de Francesca Font davant Lluc Cànovas, o la de Clara Zambrana davant Miquel Servera. 

Classificacions parcials

Ja hem esmentat els dos líders a la classificació de Més Scrabbles. Roger Cosso i Joan Gelabert, amb 29 bingos i una mitjana de 3,29 scrabbles per matx, lideren aquesta taula just per davant Antoni Riera, que els segueix  amb 27. En aquestes dues rondes, Lina Riera i Maribel Servera han estat les més anotadores, amb vuit bingos perhom, seguides de Joan Pascual, amb 7, i d’un grup de 6 jugadors amb 6: Roger Cosso, Cati Sureda, Joan Gelabert, Aina Vicens, Andreu Fuster i Maria Gayà.

La classificació de millor partida la continuen liderant Xisco Truyols (640), Joan Gelabert (627) i Antoni Riera (594). En aquestes dues rondes fins a 16 jugadors han pogut millorar la seva millor partida fins ara. Estratosfèrics han estat els 593 de Pau Riera davant el company glosador Miquel Servera; o els 582 de Roger Cosso davant Margalida Bonnín. Cal esmentar com a especialment meritoris els 480 de la debutant enguany Francesca Font, que fa  passes de gegant per esdevenir top400 ben aviat; o els 429 de Joan Munar, que tot i perdre davant Cati Sureda, superava per primera vegada la barrera dels 400, una circumstància semblant a la que visqué Júlia Boqué davant Antònia Galmés. Precisament la Doctora de Son Real, ja s’hi acostava, als 400, amb els 376 davant Olímpia Viguín.

Pel que fa a les millors Jugades, Antoni Riera, amb ABAIXATS (221) continua liderant aquesta taula, seguit pel DISSENYAT (212) de Mateu Mas i l’ENCAVALL de Pere Grimalt (194). Fins a cinc centenàries s’han escripturat aquestes dues rondes. CALÇADES (134) d’Antoni Alzamora; CARRONYES (108) de Joan Gelabert; VENJARES (107) de Lluís Fuster; SENYÀVEM (106) de Maria Antònia Nadal; i AL·LEGANT (102) Victòria Sancho. 

Pel que fa a les partides conjuntes, continuen liderant Joan Pascual – Antoni Riera (1.063), amb la companyia d’una nova mil·lenària: Maribel Servera – Antoni Riera (1.020). Les terceres en aquesta taula són Maribel Servera – Aina Vicens (1.010). Cin nou-centenàries s’han afegit a la planta noble d’aquesta taula: Andreu Fuster – Maria Gayà (967), Pere Grimalt – Maribel Servera (964), Aina Garcia – Carles Díez (921), Joan Pascual – Xisco Truyols (919) i Andreu Fuster – Lina Riera (911).

Les rondes 10 i 11 ja han començat a rodar. Podem dir que hi ha encara 18 jugadors que tenen tres derrotes o menys que aspiren al campionat, i un total de 32  que encara poden aspirar al podi. Un total de 44 tendrien encara possibilitats d’obtenir un diploma olímpic. Continua la festa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s