Bel Andreu rebenta el marcador davant Lluís Fuster i supera els 600 punts en una partida

La ManaCup no té aturall. Ja s’han disputat 11 de les 16 rondes previstes i els jugadors compleixen els seus compromisos competitius amb una fidelitat admirable. 

Antoni Riera ha consolidat el seu lideratge al capdavant de la classificació amb sengles triomfs davant Roger Cosso i Xisco Truyols. Davant el Pastisser de Sarrià, la Ploma de la Verònica tengué serioses dificultats que pogué superar en travessar l’equador de la partida. Més folgada fou la victòria davant l’Educador de Ca’n Reüll, que hagué de batallar infructuosament contra una successió infinita de mals faristols. Ara Riera és líder de la competició amb dues victòries de coll sobre la segona classificada, que és ara Maribel Servera. La Gran Nina de Manacor s’ha aconseguit col·locar just per darrere Riera, tot i la travelada que va patir davant un Jaume Rigo que ha esdevingut un autèntic matagegants i es manté en quarta posició tot i la derrota que li infligí Roger Cosso. Maribel Servera, per part seva, es va poder refer de la derrota davant l’Amo del Cum amb una victòria contundent davant Joan Pascual. Els dos components del BigFour disputaren un duel desigual en el qual Servera traspassà els 500 punts.

La tercera posició del podi la completa Mateu Xurí. El Matador del Tauler ha recuperat terreny després d’encadenar dos triomfs consecutius. El primer davant Joan Gelabert i el segon davant Pere Grimalt, que va posar en vertaderes dificultats el glosador viler.

Just per darrere Jaume Rigo, i ja en cinquena posició s’hi situa Roger Cosso, que ja hem dit que es va refer de la seva derrota davant la Ploma de la Verònica amb un triomf ple de serenor davant l’Amo del CUM.

La sisena posició està en mans ara mateix de l’actual campiona, Aina Garcia. La Màster Sènior ha sumat també dues victòries consecutives i relativament còmodes davant Aina Vicens i Maria Gayà, i això l’ha catapultada a posicions de diploma olímpic i també amb possibilitats d’optar encara a revalidar el títol a l’espera de qualque sopegada d’Antoni Riera.

Maria Moll continua el seu camí cap a convertir-se en la millor debutant de la temporada. Aquesta vegada, i jugant sempre per sobre dels quatre-cents punts, s’ha imposat amb solvència davant Joan Llodrà i Bel Llull, dos jugadors experimentats que no pogueren trobar encletxes per barrobinar el joc rocós de la Llendera Portolana. 

El darrer jugador que ocupa posicions de diploma olímpic és Andreu Fuster. Dues victòries d’una contundència important davant Maria Antònia Nadal i Carles Díez han retornat el Llumer de Ca les Biatrius a situació des de la qual encara pot aspirar a tot.

Fora dels diplomes olímpics, però també com a darrer jugador amb vuit victòries, hi ha Pere Grimalt. El Zelador Ros perdé el seu matx davant Mateu Xurí, però en canvi s’imposà a tot un altre BigFour com Joan Pascual. Grimalt, que va ser líder de la competició durant un bon grapat de jornades, té encara a tir tant el podi com fins i tot el títol. 

En aquestes dues rondes han debutat quatre jugadors amb resultats desiguals. Àngela Cortès, la Filòsofa Llongueta, és una jugadora experimentada que s’estrena ara a la ManaCup, i ha completat un ple de triomfs, el primer davant el també debutant absolut Jaume Amengual, que en la seva partida d’estrena arribà als 200 punts, i el segon davant el també experimentat Pasqual Sánchez.

Precisament, el Fisioterapeuta Equí superà els 500 punts en la seva partida d’estrena davant Joan Bonet. En Viudès de Mendia és bon aprenent i ja en el seu segon matx tastà la dolçor de la victòria davant Jordi Caldentey, en una partida igualadíssima on l’Esmolador de les Lletres, tot i caure derrotat, va obtenir el seu millor resultat d’enguany. 

Sens dubte, l’espectacle en aquesta ronda l’ha posat Bel Andreu. La Filòloga del Molí ha esdevingut la tercera jugadora que ha superat els 600 punts en una partida. Qui veié passar el fibló filològic per davant fou Lluís Fuster, que aquesta vegada no pogué arribar als 300 punts. Només en aquest matx, Bel Andreu va signar quatre bingos. 

Alerta, però, amb un bon grapat de jugadors que també han signat les seves millors partides en aquestes dues rondes. Precisament el mateix Lluís Fuster en va enflocar 575 a Esperança Martí. Mateu Marcé en sumà 517 davant Francesca Font, mentre que Andreu Fuster arribà fins als 508 davant Maria Antònia Nadal. Molt remarcables són els 481 de Miquel Servera. El Llanterner de la Glosa s’imposà amb aquestes xifres a Xisca Nadal.

Davant Maria Magdalena Matamalas, Guillem Melis arribà als 400 punts per primera vegada aquesta temporada. Tot i els 435 punts assolits, però, hagué de vinclar el genoll davant la major experiència de la Dentista de Son Gener. 

Una altra que no s’atura de progressar és Antònia Galmés. La Doctora de Son Real amb només sis partides oficials d’experiència, ja ha aconseguit superar la difícil barrera dels 400 punts, en aquest cas amb 407 davant Assumpció Esteva. La Traductora Soviètica continua lluitant per consolidar-se dins el grup del top300.

Una lluita, aquesta, en la qual l’acompanya Olimpia Viguín. La Marinera Talaverana aconseguí un triomf de mèrit davant el debutant enguany també Joan Moragues i traspassà per primera vegada la franja dels 300 punts (349).

En qualsevol cas, la classificació de la Millor Partida continua liderada per Xisco Truyols (640) i Joan Gelabert (627).

Pel que fa al rècord d’scrabbles, Roger Cosso es mostra molt fiable en aquesta estadística i ja en suma 36, amb una mitjana de 3,27 per matx. El segueixen Joan Gelabert, amb 34; i Xisco Truyols amb 32. 

En aquestes dues rondes, tres jugadors han signat set bingos: el mateix Roger Cosso, Bel Andreu i Andreu Fuster; mentre que Xisco Truyols, Maribel Servera, Pau Riera, Mateu Xurí, Maria Moll, Miquel Servera, Xavi Castelló i Mateu Marcé n’han certificats sis. 

La Millor jugada d’enguany continua en mans d’Antoni Riera, amb la bicentenària (224) ABAIXATS. Només un altre jugador ha aconseguit una bicentenària enguany. És Mateu Mas, amb la sensacional DISSENYAT (212).

ja hi ha 21 jugadors que almenys en una ocasió han aconseguit traspassar els 100 punts en una jugada. En aquestes dues rondes s’hi han afegit Xisco Truyols amb un BEGUESSIN de 118; Lluís Fuster, que va fer exhalar la rosa a Esperança Martí amb un EXHALES de 114; Francesca Font que va fer cenyir-se al guió a Marc Capó amb un CENYIRAN de 106 puntassos; i Andreu Fuster, que va posar ordre davant Carles Díez amb un MAQUETÀS de 104.

En aquestes dues rondes, s’ha afegit una nova mil·lenària a les cinc ja certificades. Com se sap, Joan Pascual i Antoni Riera han jugat fins ara la millor partida conjunta, amb un total de 1.063 punts. Ara s’hi han afegit, en segona posició, Xisco Truyols i Maria Gayà, amb una partidassa de 1.026 punts. 

A banda de les sis mil·lenàries, s’han disputat un total de 29 partides més que han superat els 900 punts. Tota una demostració de força i qualitat per part dels nostres jugadors. 

I atenció a aquesta nova dada: 30 jugadors tenen una mitjana de més de 400 punts per partida. Es tracta d’una fita mai assolida al nostre club. Per fer-nos a una idea de la magnitud d’aquesta xifra, a la primera edició de la ManaCup només cinc dels vint participants traspassaren els 400 punts per partida. Enhorabona, idò, a tothom, i a continuar creixent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s