El líder Antoni Riera fa flaca davant Aina Garcia

Semblava que amb dues victòries  de coll sobre el segon classificat, Antoni Riera tenia, a falta de cinc jornades, el títol a tocar. Tanmateix, l’actual campiona Aina Garcia, amb un joc sòlid i fiable s’imposà de forma còmoda a un Riera desconegut. La Ploma de la Verònica es va mostrar lent en el joc i poc àgil davant els faristols, en un matx que després d’uns intercanvis inicials va ser sempre dominat per la Màster Sènior. Sí que va poder salvar Riera el seu matx davant Maria Moll i d’aquesta manera manté una partida d’avantatge davant el segon classificat que és ara el bicampió Mateu Xurí. El Matador del Tauler s’imposà primer de forma  ajustada a un incòmode Jaume Rigo i amb un marge més ampli a Maribel Servera en partida glosadora i conjugal. La Gran Nina no va poder fer res per remuntar un ALLIÇONE de 122 punts a l’inici del segon terç del matx. 

Alerta, molt alerta, caldrà anar amb el tercer en discòrdia en aquest esprint final de la ManaCup més multitudinària de la història. Andreu Fuster ha sumat també dues victòries en aquestes dues darreres partides. El Llumer de ca les Biatrius s’imposà de forma ajustadíssima a Aina Garcia, ara quarta classificada i clara optant al podi, i de manera més folgada a Roger Cosso. El Pastisser de Sarrià no va poder encadenar el segon triomf consecutiu després d’un triomf històric davant Maribel Servera. Cosso traspassà els 600 punts i signà una  targeta amb cinc bingos, un dels quals de 149 punts. Servera només pogué jugar per maquillar el resultat davant l’allau de joc i punts del Pastisser, que es manté cinquè amb opcions clares de diploma olímpic i fins i tot de podi.

La sisena a la taula és Maria Moll. La Llendera Portolana no s’atura de donar alegries i té gairebé assegurat el guardó com a millor debutant a la ManaCup. Moll hagué de tombar el coll davant el líder Riera, però s’imposà sense problemes a un Jaume Rigo que s’ha desinflat en aquestes dues darreres partides.

Però sens dubte la gran sorpresa d’aquestes dues rondes l’ha donada Bel Llull. La Mestra Comera s’ha situat setena i en posició de diploma olímpic en derrotar primer Joan Gelabert i després Xisco Truyols. Amb 9 victòries en 13 partides, Llull manté encara totes les opcions, fins i tot de podi. Un premi, sens dubte, a la constància i la seguretat en el joc de la Mestra Comera.

La vuitena  posició l’ocupa Pere Grimalt. Qui fou líder de la competició durant algunes jornades recupera posicions  de diploma olímpic després de derrotar primer Bel Andreu i després Joan Gelabert. 

Destacam també com a doble victòria de mèrit els triomfs de Lluís Fuster davant dos veterans com Carles Díez i Antoni Alzamora i que l’han situat novè, a les portes del diploma olímpic. O les dues partides de més de 500 punts de Joan Llodrà que deixen el Conseller Republicà més a prop del somni diplomat. Meritòria és també Marina Forteza, que en el seu segon any a la competició ja suma més triomfs que derrotes i és la primera jugadora a la classificació (22a) que no és top400, tot i que ja s’hi acosta perillosament!

Finalment remarcam els debuts de Joan Umbert (358 punts a la seva  segona partida oficial) i de David Monzonís. El Clown Badmintonista ha iniciat el camí cap a la consecució dels 200 punts. Una fita que estam segurs que ben aviat arribarà.

La lluita pel triomf final serà acarnissada, com també ho serà pel podi i pels diplomes olímpics. No és debades  que, ara mateix puguem dir que fins i tot el gruix de jugadors amb set triomfs podrien optar a un diploma olímpic… Parlam de 32 escrablaires, gairebé la meitat dels  que competeixen! 

No oblidem que ara mateix hi ha 31 jugadors amb una mitjana superior als 400 punts per partida, un fet que fa que qualsevol resultat sigui imprevisible. 

En aquestes dues rondes, qui ha prosperat de bon de veres a la classificació del rècord d’scrabbles  ha estat Roger Cosso, que n’ha sumats 7 en dues partides, els mateixos que Maria Gayà, que arriba a final de temporada en un estat de forma encomiable. Fins a 9 jugadors han aconseguit signar sis bingos en aquestes dues rondes: Joan Gelabert, Andreu Fuster, Joan Pascual, Aina Garcia, Maria Moll, Miquel Servera, Cati Sureda, Bel Llull i Pasqual Sánchez. Així, aquesta classificació resta ara liderada, de forma destacada, per Roger Cosso, amb 43 bingos i una estratosfèrica mitjana de 3,31 bingos per matx. El segueixen Joan Gelabert, amb 40, i Andreu Fuster i Xisco Truyols amb 37. 

No hi ha novetats importants a la taula de les millors partides. Xisco Truyols continua liderant-la amb un matx de 640 punts, seguit de Joan Gelabert amb 627; i Bel Andreu amb 614. Molt remarcable és l’arribada a la categoria de sis-centenari de Roger Cosso (606 punts davant Maribel Servera), i encara més la de la debutant a la ManaCup Àngela Cortès, que en va signar 593 davant Assumpció Esteva. Mateu Marcé, per part seva, superava per segona vegada el llindar dels 500 punts, ara davant Cati Sureda, amb un millor matx de 549 punts. Andreu Fuster, Joan Llodrà, Carles Díez, Antònia Riera Salom i Bel Llull també han signat millors partides de més de 500 punts en aquestes dues rondes, en una demostració de l’increment del nivell d’exigència a les rondes finals. Remarcables també són els més de 450 punts de Joan Munar i Júlia Boqué. Tant l’Obrer del Much com la Viatgera Santjoanera demostren jornada a jornada que creixen com a jugadors. Dins la franja dels 300 són altament destacables l’entrada fulgurant de Joan Umbert (358 punts de l’Informàtic Camel·lo en la seva segona partida oficial) i la de Joan Bonet (348 davant el també novell Joan Moragues). 

Fins a nou jugades centenàries s’han sumat a la llista de les millors tirades. Un REBOTATS (149) de Roger Cosso per doblegar Maribel Servera, que en va sortir rebotada i va ser alliçonada per Mateu Xurí (ALLIÇONE, 125); un FAIXADA de 122, de Lina Riera davant Francesc Vernet; un immaculat NETEJARÀ de 119 punts de Pau Riera davant Francesca Font; un fantasiós NOVEL·LADES de Marina Forteza que li va atorgar 119 punts davant Miquel Morey; un extraterrestre TERRAQÜIS d’Àngela Cortès davant Assumpció Esteva; els  101 punts d’un ACURÇAM tan viu com útil per part de Carles Llull; i dues centenàries clavades: les  MARINES de Maria Gayà i l’ESTANYEM de Pasqual Sánchez. Aquesta taula continua liderada per Antoni Riera (ABAIXATS, 221), seguit de Mateu Mas (DISSENYAT, 212) i Pere Grimalt (ENCAVALL, 194). 

Dues noves mil·lenàries s’han sumat en aquestes dues rondes a les sis que ja s’havien aconseguit fins ara. Partidassa de Carles Díez (542) i Joan Pascual (480) per sumar un total de 1.022 puntassos en el que és la tercera millor partida conjunta de la temporada. L’altre matx interestel·lar el disputaren Roger Cosso (604) i Maribel Servera (413), per un total de 1.019 punts. Fins a nou partides més s’han sumat a les nou-centenàries ja existents, un total de 43! Lideren aquesta taula encara Antoni Riera i Joan Pascual (1.063), seguits de Xisco Truyols i Maria Gayà (1.026).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s