Andreu Fuster salva amb una arrissada una partida que perdia de 120 punts davant Joan Pascual

Era, sens dubte, l’aparellament més atractiu de la primera ronda de la Xàmpions d’Estiu. Andreu Fuster, dues vegades campió de la Xàmpions, s’enfrontava a Joan Pascual, doble campió de ManaCup i Ciutat de Manacor. I cap dels dos va donar el braç a tòrcer. Després del doble enfrontament empataren amb un còmput global de 859 punts. Va ser necessària, per tant, una tercera partida per dirimir el vencedor d’aquest duel d’astres. Després de les cinc primeres tirades, el matx de desempat prometia emoció, però dos zeros del Llumer i quatre pedres ben multiplicades de l’Arquitecte posaren una distància en el marcador que pareixia insalvable. La partida semblava morí amb 41 punts assolits amb la Q per part de Pascual, que amb la seva darrera tirada marcava 120 punts d’avantatge. Però el Llumer de Ca les Biatrius va treure el geni dels millors dies i arrissà amb un RETINYS que li reportava 99 punts. La carambola dels faristols va fer la resta i Fuster ja és als quarts de final.

Molt igualada va ser també l’eliminatòria que enfrontava Xavi Castelló i Jaume Rigo. Només l’arrissada final del Físic de la Terra Ferma va poder tombar l’Amo del CUM.

Molt solvent Joan Gelabert davant Francesca Font, amb un còmput global de més de 1.000 punts, l’únic que ho ha aconseguit en aquesta primera ronda, juntament amb Xisco Truyols, que s’imposà sense problemes a Margalida Bonnín.

Igualadíssima va ser també l’eliminatòria entre Bel Llull i Pere Grimalt. El Zelador Ros es va endur per un marge molt ajustat la primera partida, però la Mestra Comera, fregant els 500 punts, va guanyar la segona i també l’eliminatòria, reafirmant així el seu gran estat de forma.

Aina Garcia s’imposava amb tranquil·litat a Rosa Barrientos, i Bernat Amer també obtenia dos triomfs davant la llorencina Paula Girart.

Lina Riera hagué de treure les millors eines per derrotar una voluntariosa Maria Antònia Llodrà. La Senyora dels Rius guanyà el primer matx amb uns meritoris 446 punts, però Lady NY li remuntà a la segona fregant els 500.

Una altra eliminatòria d’infart va ser la que va enfrontar Roger Cosso i Maria Magdalena Matamalas. Ha estat, aquest, l’únic enfrontament en què els dos contrincants han superat els 900 punts de còmput total. El Pastisser de Sarrià hagué de fer més de 500 punts per endur-se el primer matx, i tot i que en el segon la Dentista de Son Gener va endur-se la victòria, qui va passar ronda va ser Cosso, amb un minso marge de 41 puntets.

Molta d’atenció haurem de posar a l’evolució de Sebastiana Mascaró. La Mestra Ballestera va caure davant tota una veterana Maria Gayà, diploma olímpic a la darrera ManaCup, però va aconseguir endur-se un dels dos partits, i jugant sempre per damunt els 300.

Andreu Pasqual tornava a la competició després d’alguns anys d’absència i ho feia davant Joana Maria Genovart. La llorencina no va poder fer res davant la major experiència de Pasqual, que fins i tot fregà els 400 punts en un dels dos matxs.

Tampoc no tengué dificultats Maribel Servera per imposar-se a la debutant Eulàlia Ferriol. Sempre per damunt els 450, la Gran Nina superava la Marianda del Forn amb bones sensacions.

Més bones foren encara les sensacions per a Marga Font. La Lectora Portocolomera s’imposava en la seva partida de debut a tot un clàssic com Sebastià Llodrà. El Mestre Regidor tragué però les armes en el segon matx on, tanmateix, Font superà per primera vegada els 300 punts.

Esperança Martí s’enduia també un altre dels enfrontaments a priori més igualats. Carles Díez no va donar mai el braç a tòrcer i obligà la Mestra Canyera a moure’s per sobre dels 400 punts per poder-se endur l’eliminatòria.

També es va moure en aquestes mateixes xifres Joan Llodrà. El Conseller Republicà s’imposava amb solvència davant una creixent Marga Gelabert, que va arribar als 300 punts en el segon matx.

Finalment, Antoni Riera, tot i començar perdent en els dos partits, s’endugué l’eliminatòria amb dues victòries de mèrit davant un lluitador Lluís Fuster.

Classificacions parcials

Després de la primera ronda, lidera el rècord de bingos Joan Gelabert, tot un expert en aquest aspecte del joc, amb 8 scrabbles, quatre per partida. El segueix amb 7 Maribel Servera. I amb 6 els van darrere Bel Llull, Lina Riera, Roger Cosso, Joan Pascual i Xisco Truyols.

La millor partida, de 582, també l’ha jugada fins ara Joan Gelabert. Xisco Truyols, amb 560, i Roger Cosso, amb 507, completen el podi i el grup de jugadors que fins ara han arribat a 500 punts en aquesta Xàmpions.

L’única centenària de la primera ronda l’ha aconseguida Bel Llull, amb un meritori HONRARES de 110 punts.

Finalment, cal remarcar que en aquesta primera ronda s’han aconseguit ja tres partides nou-centenàries. La millor, la que varen jugar Roger Cosso i Maria Magdalena Matamalas (961 punts en total). Esperança Martí i Carles Díez en feren 953, i Pere Grimalt i Bel Llull, 901.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s