Maribel Servera passa als quarts de final de la Xàmpions amb una agònica victòria davant Bernat Amer

Aquesta Xàmpions ha tengut una segona ronda ben sucosa. Maribel Servera visqué una classificació agònica davant un Bernat Amer que ha esdevingut un autèntic matagegants. Després d’una primera partida de resultat ajustadíssim a favor de la Gran Nina, el Cantiner de Na Camel·la aconseguí, en una partida gairebé nou-centenària derrotar Servera. Només un zero a les acaballes de la partida de tornada salvà la Gran Nina d’una eliminació que hauria estat la gran sorpresa de la ronda.

Un altre duel igualadíssim i d’emocions fortes era el que enfrontava Joan Llodra i Aina Garcia. En partida de perfil baix, el Conseller Republicà s’imposava en el primer matx amb un marge esperançador de 71 punts. Tanmateix, la Màster Sènior tragué una altra vegada el geni competitiu i la piconadora per superar Llodrà de gairebé 200 punts.

Roger Cosso s’imposava a Bel Llull gràcies a una victòria inicial que li reportà 250 punts d’avantatge gairebé insalvables. Al segon matx, més igualades les coses, el Pastisser de Sarrià només guanyà de tres. L’eliminatòria, tanmateix, era seva.

Andreu Fuster, doble campió en aquesta competició, s’imposava amb solvència a Maria Gayà, que venia de fer una bona primera ronda. El Llumer de Ca les Biatrius continua aspirant a igualar Maribel Servera, que té tres campionats al seu poder.

Antoni Riera s’imposava en el duel fraternal a Lina Riera. La Ploma de la Verònica deixà l’eliminatòria gairebé sentenciada en el primer matx. El segon, molt més igualat, acabà decidint-se a les tirades finals. L’actual campió de la ManaCup accedia així als quarts de final.

Un altre que també trobà camí pla va ser Joan Gelabert. El Dimoni de l’ATIB no tengué problemes per superar un Andreu Fuster que ha tornat a la competició després d’alguns anys sabàtics. És la primera vegada que Gelabert accedeix als quarts de final de la Xàmpions. Més discreta, però igualment sòlida, Esperança Martí s’imposà per marges raonables a Sebastià Llodrà.

No va ser tan senzill per a Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll s’imposà per 280 punts de diferència en el primer matx a un perplex Xavi Castelló. El Físic de la Terra Ferma, però, demostrà que és tot un top400 consolidat i enflocà 533 punts a Truyols en el partit de tornada, insuficients, tanmateix, per fer córrer l’eliminatòria a favor seu.

No perdem de vista Lluís Fuster, que guanyà les dues partides a Maria Antònia Llodrà, una de les quals amb 589 punts estratosfèrics. Cal destacar també algunes victòries parcials de molt de mèrit. És el cas de Francesca Font, que aconseguí guanyar una de les dues partides a Pere Grimalt, o també Marga Gelabert, que guanyà la segona partida a Joan Pascual per dos miraculosos punts. No va guanyar cap de les dues partides, però hi va fer a prop, Eulàlia Ferriol, que sumà 384 punts davant els 406 de Carles Díez. Una cosa semblant li va passar a Paula Girart. La Jornalista Llorencina superà per primera vegada els 400 punts i quedà a només tres d’assolir la victòria davant un sorprès Jaume Rigo. Sebastiana Mascaró, de cada vegada més a prop de mitjanes de 400, aconseguí guanyar la primera de les dues partides a Margalida Bonnín, que acabà imposant-se, però, al comput global de l’eliminatòria. Rosa Barrientos, per part seva, no va ser tan indulgent amb Marga Font. La Lectora Portocolomera sucumbí davant la Mestra Lleonesa, tot i que en el segon matx ja va arribar als 361 punts.

Menció a banda mereix la partida de Maria Magdalena Matamalas davant Joana Maria Genovart. La Dentista de Son Gener arribà a uns estratosfèrics 694 punts, una xifra fins ara mai vista a la Xàmpions, tot i que sí que s’havia superat a la ManaCup. Evidentment, aquesta partida és la millor que s’ha jugada fins ara en aquesta Xàmpions, i serà molt difícil que la superi ningú. De fet, el segon classificat és Lluís Fuster, amb una partida de 589 i el tercer, Carles Díez, amb 586.

Després de les dues primeres rondes, qui liderava la classificació de Més Scrabbles tornava ser Joan Gelabert, amb un total de 16. La xifra, dita així, pareix poca cosa, però el Dimoni de l’ATIB acredita, després de quatre partides, quatre bingos per matx. El segueixen amb 12 Maria Magdalena Matamalas i Roger Cosso.

Moltes novetats hi ha en la classificació de la millor jugada. Un CULARIES de Xavi Castelló li ha reportat 140 punts, la millor jugada fins ara en aquesta Xàmpions. El segueixen el CRUIXIEN (131) de Xavi Castelló i l’ESCANYEN (119) de Lina Riera.

Després d’aquesta segona ronda, encara no hem vist cap partida mil·lenària. La millor, fins ara, l’han disputada Xisco Truyols i Xavi Castelló (975). Els segueixen Roger Cosso i Maria Magdalena Matamalas (961) i Sebastià Llodrà i Esperança Martí (961).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s