Andreu Fuster i Maribel Servera disputen la millor partida de la història del Club Scrabble Manacor

Tots els rècords hi són per ser batuts. Els 8,90 metres de Bob Beamon als Jocs Olímpics de Mêxic el 1968 varen romandre 23 anys incòlumes fins a l’arribada de Mike Powell, que el superà per cinc centímetres el 1991. I de fet, dins l’atletisme masculí, aquest és encara el rècord més longeu. 

La setmana passada, Andreu Fuster i Maribel Servera destrossaren l’anterior marca de partida conjunta del nostre club. Precisament, a la darrera ManaCup, Xisco Truyols i la mateixa Gran Nina de Manacor havien signat una partida estratosfèrica de 1.141 punts.

Contemplem-la. El Llumer de ca les Biatrius, obria el primer matx de l’eliminatòria de quarts de finals d’aquesta Xàmpions amb dos bingos. Al punt, a la seva segona tirada, Maribel Servera prenia la iniciativa del matx amb un PENTINEM de 158 que li donava la iniciativa al matx. 

A la tirada següent, Fuster prenia aire, i Servera continuava el seu atac amb ENLLAUNO. 108 punts de diferència a favor de la Gran Nina. Un GITARIEN de 72 per part de Fuster semblava tornar a igualar les coses, però Servera responia amb un CAGÀSSEU de 74. Entre els dos jugadors havien fet vuit tirades i sis bingos. Semblava que el matx havia d’entrar en un estat de letargia, però el Llumer va encendre tots els focs aquell dia. RENYARÀS li donava 113 punts, que tenien la resposta immediata de la Gran Nina, amb un senzill XO de 62. Fuster no es donava per vençut. Un HESITARÉ de 84 punts, combinat amb l’únic zero de la partida protagonitzat per Servera, retornava la inicitaiva en el marcador al Llumer, que encara tenia aire per DESAFIAR (78) Servera amb un nou bingo. 498 punts en set tirades. I tanmateix, Servera no donava el braç a tòrcer i acceptava el desafiament amb un DISSETÈ que la deixava a només 30 puntets de l’hexabinguer Fuster. Després, intercanvi sord de peces multiplicades a la baixa i triomf final del Llumer de Ca les Biatrius per 627 a 554. Un total conjunt de 1.181 punts, una barbaritat que sembla que ha de quedar inscrita eternament al llibre dels nostres rècords. El segon matx, sense tanta història, però igualment emocionant, va caure de la banda de Fuster, que obtenia plaça per a les semifinals. És informació important saber que Servera ha guanyat en tres ocasions la Xàmpions d’Estiu, mentre que Fuster ha estat el campió dues vegades. De fet, dels quatre semifinalistes és l’únic que podria repetir campionat. 

Aina Garcia, per part seva, infligí una derrota sense pal·litaius a Joan Gelabert, amb dues partides de més de 500 punts. Gelabert no va poder fer res davant el trebolí de joc de la Màster Sènior, que aspira una vegada més al podi en una de les grans competicions del club.

Més emocionant va resultar l’eliminatòria que enfrontava Roger Cosso i Antoni Riera. En un primer matx molt travat i tàctic, Cosso aconseguí imposar-se per 30 punts de diferència a la Ploma de la Verònica, que mira de refer-se encara del desastre del Ciutat de Manacor. Riera, en el segon matx, però, tragué les seves millors armes i destruí qualsevol possibilitat de triomf per al Pastisser de Sarrià, que perdé de 240 de diferència. 

El darrer semifinalista serà Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll va derrotar Esperança Martí en el primer matx amb una sis-centenària gairebé impossible de remuntar. De fet, a la partida de tornada, molt més igualada, la Mestra Canyera va estar a punt d’imposar-se, encara que sense possibilitats reals d’assolir la remuntada.

En el segon quadre, Lina Riera s’imposà a Bernat Amer gràcies a una primera partida  molt inspirada, en què fregà els 600 punts. A la segona partida, el Cantiner de Na Camel·la s’endugué el triomf, encara que per un marge insuficient per rescabalar el terreny perdut a la primera. 

En el tercer quadre, emocionantíssima va ser l’eliminatòria que enfrontà Joan Pascual i Pere Grimalt. L’Arquitecte de les Lletres guanyà el primer matx per només tres punts de diferència, mentre que en el segon el marge va ser de només 17. Per vint puntets, idò, Pascual salvava l’eliminatòria. 

Espectacular ha estat també Margalida Bonnín, amb sengles partides de més de 500 punts davant Rosa Barrientos, que només va veure passar els esquitxos del fibló montsònic de Bonnín.

Altres jugadors que han firmat dues centenàries en aquesta ronda han estat Joan Llodrà davant Bel Llull, o Xavier Castelló davant Andreu Pasqual. 

Al quadre baix, molt notable és el doble triomf de la Paula Girart davant Marga Gelabert. La Jornalista Llorencina va signar una partida de 472 punts d’un mèrit inqüestionable. 

Pel que fa a les  classificacions parcials, Maria Magdalena Matamalas és la nova líder en l’apartat de Més Scrabbles. La Dentista de Son Gener signà una targeta de sis bingos en el seu segon matx davant Jaume Rigo. Així, Matamalas és líder amb 21, seguida de Xisco Truyols, Andreu Fuster i Joan Gelabert, amb 20 cada un. 

També és Matamalas la qui ha jugat la millor partida fins ara, amb uns inabastables 694 punts. S’hi han afegit els 624 d’Andreu Fuster i els 607 de Xisco Truyols. En quarta posició i ja fora de les partides sis-centenàries, els segueix Aina Garcia amb un matx de 593.

Moltes jugades centenàries s’han fet en aquesta ronda. Lidera ara Maribel Servera amb un PENTINEM de 158, seguida de Xavi Castelló (CULARIES, 140). El tercer en aquesta llista és Carles Díez (CRUIXIEN, 131) i la quarta Lina Riera (ESCANYEN, 119). Fins a 9 jugadors han aconseguit tancar una jugada centenària en les sis partides disputades fins ara. 

Pel que fa a les  partides conjuntes, lidera la ja esmentada Andreu Fuster – Maribel Servera (1.181), seguida d’una altra mil·lenària jugada en aquesta ronda: Esperança Martí – Xisco Truyols (1.004). El tercer millor matx conjunt també l’ha jugat Xisco Truyols, però ara amb Xavier Castelló (975), i sense arribar a 1.000 punts. Fins ara s’han disputat 18 partides nou-centenàries. 

Avui vespre a Sant Llorenç es disputaran 10 de les 16 eliminatòries d’aquesta ronda. Activitat frenètica i allau d’emoció i màgia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s