Ell és l’Amo de les Garroves: tercera Xàmpions consecutiva per a Andreu Fuster!

Andreu Fuster i Antoni Riera disputaven dimarts passat a Ca’n Lliro la seva tercera final de Xàmpions. La Ploma de la Verònica va perdre la de la primera edició davant Bel Andreu. I una altra davant Maribel Servera, tricampiona d’aquesta competició. El Llumer de Ca les Biatrius, en canvi, ja tenia dues Xàmpions al sarró i cercava en aquesta final, el seu tercer trofeu.

A la partida de tornada, Riera va deixar viu un Fuster que va estar contra les cordes. Encetaren matx ambdós jugadors amb un canvi de fitxes, que va anar seguit de sengles bingos. A la tercera tirada, la Ploma de la Verònica prenia avantatge amb un segon bingo per al qual el Llumer no trobava resposta.

A partir d’aquí, Riera desplegà un joc sòlid sempre per sobre dels 30 punts, aprofitant les pedres que entraven als seus faristols. Fuster feia un zero que el deixava desconcertat amb ESCARNIN i entrava en una crisi de joc que el va arribar a fer estar a prop de 200 punts de l’actual campió de la ManaCup, que a més, afegia un tercer bingo a la seva nòmina. Tanmateix, Fuster pogué respondre amb un segon scrabble que el mantenia dins el matx, però a 140 punts de Riera. L’intercanvi de cops era considerable. La Ploma sense baixar mai de 30 punts, el Llumer sumant un tercer bingo. Fuster a les acaballes del matx, trobà un LIQUAREU de 84 punts que sumats als trenta de tancada per la penyora de la L·L geminada al faristol de Riera, deixava l’eliminatòria oberta, per bé que amb un avantatge significatiu de 75 punts per a la Ploma de la Verònica.

Faltava encara, la segona partida, que es jugaria havent sopat, a Ca’n Lliro, en la trobada final d’aquesta Xàmpions. L’inici mostrava que ambdós jugadors eren presa dels nervis i la pressió de la gran final. Dos zeros per a Fuster dins les quatre primeres tirades, en les quals sumà tan sols 22 punts. Riera, un zero i 36 punts. Misèria. Assentats als faristols, trobaren a la fi la via del bingo. ARRANGE i OBSCURÍ. I màxima igualtat. Fuster prenia avantatge a la gran partida final amb

ADINEREM, que no trobava resposta per part de la Ploma, ara errant amb cinc tirades consecutives per sota dels 25 punts. Després d’un JAÇ, i a l’espera de la tirada de Riera, Fuster prenia 119 punts d’avantatge i semblava que es feia seva la tercera Xàmpions. Un bingo minso amb EDITANT (62 punts) semblava encara insuficient per fer pensar que Riera pogués tenir possibilitats d’evitar la remuntada del Llumer, que en sumava 51 amb la X multiplicada. Intercanvi sor de cops. El sac es buida i s’esvaeixen les esperances de Riera, que obria amb RESIS el triple, a la recerca desesperada d’una via que el salvàs amb un bingo. Semblava que Fuster tenia el campionat a la mà només tancant… però en comptes de fer-ho, jugà curt i obrí una segona via, davant la sorpresa del públic assistent.

Acorraladíssim pel rellotge, Riera aprofità el forat que havia creat amb un DILUIRES que li donava 80 punts (418-411) i el campionat, o això semblava. Al rellotge de Riera quedaven només 13 segons. Al de Fuster, cinc minuts. El Llumer posà la computadora en marxa i després de més de quatre minuts de càbales i moviment de fitxes jugà un NUGARES que va ser bo i que va valer un campionat, el tercer per a Andreu Fuster que, definitivament, era nomenat l’Amo de les Garroves, i s’enfundava la gorra gentilment donada per la Cooperativa de Productors Mallorquins de Fruits Secs, patrocinadora d’aquesta gran final. El perdedor també s’endugué gorra, però amb la ventalla girada cap a darrere.

Dies abans, Xisco Truyols i Aina Garcia, habituals a les primeres posicions de totes les competicions darrerament, s’havien disputat un lloc al podi. La primera partida caigué del costat de la Màster Sènior, que no pogué fer res davant un incommensurable Educador de Ca’n Reüll, que sumava més de 1.000 punts entre les dues partides (ho ha aconseguit en quatre de les cinc eliminatòries) i un nou podi al seu palmarès.

Remarcable també va ser la doble victòria d’Esperança Martí davant Joan Gelabert. El Dimoni de l’ATIB cedí en sengles partides de perfil alt davant una Mestra Canyera que ha acabat setena i que demostra que està preparada per assaltar el diploma olímpic també a la ManaCup.

Qui també traspassà els 1.000 punts entre els dos matxs va ser Joan Llodrà. El Conseller Republicà s’imposà amb facilitat a un desconcertat Xavi Castelló, que tanmateix ha aconseguit tancar la seva participació en aquesta Xàmpions com a top400.

Menció a banda mereix la campiona del quadre baix. Maria Magdalena Matamalas, tot i cedir una partida davant Margalida Bonnín, s’endugué l’eliminatòria per acabar finalment a la dessetena posició i com a jugadora amb millors nombres d’aquesta competició. Vuit victòries, dues derrotes (només igualada per Joan Llodrà, pel campió Fuster i pel subcampió Riera). 493 punts per partida, només superada per Xisco Truyols, amb uns impressionants 508 ppp. I un diferencial de 1.274 punts, inabastable per cap altre rival.

Brutals també han estat els 1.094 punts assolits per Joan Pascual davant Lluís Fuster, i encara més els 1.144 de Carles Díez davant Rosa Barrientos. Acaben en bona forma l’Arquitecte de les Lletres i el Fill de na Ludi.

Finalment per acabar el repàs d’aquesta ronda final cal fer menció especial de la debutant Marga Font. La Lectora Portocolomera acaba la Xàmpions amb cinc victòries i cinc derrotes i una notable mitjana de 340 punts per partida. Estam segurs que aviat la tornarem veure entre nosaltres.

Un desig que també tenim per les llorencines Paula Girart i Joana Maria Genovart i per la marianda Eulàlia Ferriol. D’elles tres, Girart ha estat la que ha aconseguit una interessant mitjana de 345 ppp.

Aquesta Xàmpions ha acabat amb un total de 21 jugadors per sobre del top400, una dada d’un mèrit aclaparador.

Classificacions parcials

Pel que fa a la classificació de Més Scrabbles, Xisco Truyols i Andreu Fuster han acabat com a líders d’aquesta taula, amb 35 scrabbles perhom, una mitjana excel·lent de 3,5 bingos per matx. Amb 31 els ha seguit en tercera posició Joan Gelabert. Setze jugadors, la meitat del total, han sostingut una mitjana de dos bingos per matx.

La millor partida l’ha jugada Maria Magdalena Matamalas. La Dentista de Son Gener va signar 694 punts davant Joana Maria Genovart. L’han seguida Xisco Truyols amb 635, i Andreu Fuster amb 630. Devuit jugadors han superat la barrera dels 500 punts almenys una vegada durant aquesta Xàmpions.

Qui ha fet la millor tirada de la competició ha estat Maribel Servera amb un PENTINEM de 158 puntassos. Xavi Castelló en sumà 140 amb CULARIES, i Maria Antònia Llodrà també 140 amb ESPAIARÉ. Fins a dotze jugadors han signat almenys una vegada una jugada centenària.

La millor partida conjunta, que a més és la millor partida conjunta de la història del nostre club, la jugaren als quarts de final Andreu Fuster i Maribel Servera, amb un espectacular matx de 1.181 punts, que caigué del costat del Llumer de ca les Biatrius. Xisco Truyols i Antoni Riera, a les semifinals en sumaren 1.080. I Esperança Martí i també Xisco Truyols en feren 1.004. En total, quatre mil·lenàries s’han signat durant la competició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s