Marga Gelabert lidera la taula de Més Scrabbles en l’inici de temporada

La IX ManaCup ha començat amb el mateix líder amb què va acabar la darrera. De moment, amb tres victòries en tres partides jugades i un diferencial acumulat, el primer classificat és Antoni Riera, actual campió de la competició.

L’acompanyen, amb les mateixes victòries però amb diferencials més baixos, Carles Llull (amb quatre partides jugades i una derrota), Andreu Fuster (que continua invicte amb 3 de 3 i una mitjana de 482 ppp), Esperança Marti (també invicta amb 3 de 3 i una mitjana de 446 ppp), Maria Magdalena Matamalas (3 de 3 també i 467 ppp, inclosa una victòria meritòria de la Dentista de Son Gener davant el Dissenyador Llonguet) i Marga Gelabert. La Lletrista Florida mereix una menció a banda. Després de disputar les darreres rondes de la darrera edició, Gelabert enceta la temporada ara des del principi i ho ha fet, també, des de l’excel·lència. Tres victòries i una derrota, precisament davant Carles Llull, i líder indiscutible de la classificació de Més Scrabbles, que domina folgadament amb un total d’onze bingos, per davant veteraníssims com Antoni Riera i Lina Riera, amb nou; i Roger Cosso, Aina Garcia i Maria Gayà, amb 8, la mateixa xifra de la debutant Maria Josep Carrasco, que també n’ha signats vuit.

Davant Maria Antònia Llodrà, la Lletrista Florida s’enfilà fins als 494 punts, una marca que li permet sostenir-se en el complex rang dels top400.

Qui també ha començat amb molt bon peu és Joan Llodrà. El Conseller Republicà, amb 536 punts per partida, té per ara la millor mitjana del campionat i demostra que vol recuperar quant i més posicions de diploma olímpic, després del petit sotrac de la darrera temporada.

Parlant de sotracs, la campiona de la penúltima edició, Aina Garcia, perdia en partida de perfil baix davant la sempre incòmoda Maria Moll, cinquena i millor debutant a la darrera ManaCup i que ara torna a aspirar a diploma olímpic i, qui sap, si a podi. Moll, però, no ha pogut mantenir regularitat, en perdre de forma clara davant un altre diploma olímpic com Maria Gayà.

Són destacables a la taula els invictes amb dos triomfs: Pere Grimalt, Bel Andreu, Xisco Truyols, Lluís Fuster (que ha aconseguit derrotar Lina Riera), Joan Gelabert i Joan Munar. Alerta a l’Obrer del Much, que ha encetat ManaCup derrotant tot un veterà com Sebastià Llodrà i, a més, instal·lant-se a la planta noble dels top400.

Les victòries de Margalida Cubells davant Joana Maria Pasqual amb una partida de 419 punts; i de Clara Zambrana davant Margalida Bonnín amb 425, demostren que no hi ha rival petit i que després d’un temps d’adaptació qualsevol pot posar en dificultats jugadors veterans i contrastats com la Periodista Petrera o la Filla d’en Frau.

Més enllà de la classificació de Més Scrabbles, que ja hem comentat, només s’ha pogut signar un partida centenària. Es tracta d’un hàbil REVINGUI de 102 punts, aconseguit per Maria Josep Carrasco el dia del debut a la competició. Un AXIAL de 99, obra de Jaume Rigo; i un COMPUTÀS de 95, signat per Joan Munar, completarien el podi d’aquesta taula.

La primera sis-centenària de la temporada l’ha feta el líder Antoni Riera, amb 602 punts davant Bel Llull. Fins a 13 jugadors més han assolit partides de més de 500 punts. Roger Cosso, amb 566 davant Maria Josep Carrasco, és segon; i el tercer, amb 556 davant Antònia Riera Salom, és Xisco Truyols.

De moment no s’ha signat cap partida mil·lenària, i només tres de nou-centenàries. La primera, la de 982 punts de Roger Cosso i Maria Josep Carrasco. Antònia Riera Salom i Xisco Truyols en feren 915, mentre que Carles Díez i Joan Gelabert en sumaren 907.

Fins ara la jugadora més cuitora a resoldre les seves partides, amb 43 punts, és Marosa Cons. La Tramudança Lletrera ja ha disputat 5 de les 10 partides que tenim compromeses en aquesta primera fase.

Cal dir que si tenim en compte que s’haurien d’haver jugat ja tres partides, fins ara només 19 jugadors poden dir que van al dia. Esperem que els 35 procrastinadors restants puguin rescabalar aviat. Hi ha tres jugadors, per exemple, que encara no han encetat el seu camí en aquesta IX ManaCup! Endavant les atxes, idò!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s