Xavi Castelló fulmina el rècord històric de millor jugada amb un MANEJATS de 257 punts

La ManaCup ha entrat ja a la segona fase d’aquest campionat que enguany es disputa a 24 rondes. De fet, en acabar la ronda que ara està oberta haurem traspassat l’equador de la competició.

No hi ha dubte que el fet més rellevant d’aquestes darreres jornades ha estat l’espectacular millor jugada de Xavi Castelló. El Físic de la Terra Ferma va clavar un MANEJATS amb nònuple que li va reportar la barbaritat de 257 punts. No és sols la millor jugada del campionat fins ara (supera els 174 del REPOBLAR de Maria Gayà), sinó també de tota la història de la ManaCup. La millor jugada fins ara havia estat obra de Lina Riera, la temporada 18-19, amb un ENXAMPAR de 230 punts davant Mateu Mas. I tanmateix, aquests 257 puntassos no varen ser prou renda per assegurar la victòria de Castelló, que va acabar vinclant el genoll davant un sòlid Joan Gelabert. Partida per al Dimoni de l’ATIB, per 490-464.

La primera fase del campionat va acabar amb tres jugadors invictes. Mateu Xurí, Antoni Riera i Maribel Servera, per aquest ordre i tots tres amb mitjanes superiors als 500 punts per matx, lideraven una taula on els seguien amb 9 victòries i una sola derrota, i tots cinc en posició de diploma olímpic, aquests jugadors: Carles Llull, Esperança Martí, Bel Andreu, Andreu Fuster i Xisco Truyols.

En aquests moments ja s’ha jugat una ronda i mitja de la segona fase i les coses han variat substancialment. Antoni Riera és el nou líder de la competició i de moment, després de dotze partides jugades, únic jugador invicte. La Ploma de la Verònica ha derrotat primer Mateu Xurí i després Maribel Servera i s’enfilava així al capdamunt de la taula. Riera, actual campió, defensa el títol de manera immaculada, de moment.

Després de la derrota davant Antoni Riera, Mateu Xurí es va refer del sotrac i s’endugué la victòria en l’enfrontament amb Andreu Fuster, un altre clàssic d’altura a la ManaCup. Així, el Matador del Tauler se situa segon just per davant Maribel Servera, que és tercera, tots dos a una victòria del líder Riera.

Qui s’ha col·locat quart ha estat Carles Llull. El Dissenyador Llonguet va perdre a la ronda 11 davant Maribel Servera, però s’ha recuperat amb una victòria de mèrit davant Pere Grimalt. El segueixen també amb deu triomfs Esperança Martí, Andreu Fuster i Xisco Truyols. Maria Magdalena Matamalas, amb 9, tanca la llista dels diplomes olímpics per ara.

Entre els resultats remarcables d’aquestes dues darreres rondes hi ha la victòria de Lluís Fuster davant Joan Pascual o la de Carles Díez davant Maria Moll. Sebastiana Mascaró també s’imposà a Aina Vicens mentre que Joan Moragues arrasava davant Bernat Amer. De mèrit i notable va ser el triomf de Lluc Cànovas, amb partida de més de 400 punts, davant Rosa Barrientos. I ben enllustrat el retorn de Guillem Melis després de deu partides d’absència, traspassant també els 400 amb Nicolau Vidal.

A la dotzena, són molt remarcables les victòries d’Esperança Martí i Xisco Truyols davant Maria Magdalena Matamalas i Aina Garcia. Dos triomfs que els permeten de continuar dins la pomada pel podi. Sensacional fins ara és la temporada de Sebastià Llodrà, que suma ja nou victòries, després de doblegar Bel Llull. I recupera sensacions Lina Riera, que derrota Maria Moll per enfilar-se fins a les vuit victòries. Margalida Cubells fregava els 400 punts per imposar-se a Mateu Marcé i Francesca Font patia de valent per derrotar un crescut Joan Moragues.

Molt remarcables en aquesta segona fase són els debuts de Bel Fullana i Toni Clar. A la ronda 11, el suís els volgué aparellar. Bel Fullana s’imposà clarament en una partida de debut de nivell alt. L’Anglòfila Rafalona va fregar els 350 punts, una fita que no tots els debutants assoleixen. Per part seva, el Director Padelista sí que assoliria els 200 al segon matx, en aquest cas davant Cati Bauzà, que ja juga la seva segona ManaCup i va fregar els 400 punts.

A les classificacions parcials, Roger Cosso continua líderant el rècord de scrabbles, amb un total de 41, una mitjana de 3,41 per partida. El segueixen Xisco Truyols, amb 37, i Antoni Riera, amb 36.

Ja hem explicat que el nou líder en la millor jugada és Xavi Castelló (MANEJATS, 257), seguit de Maria Gayà (REPOBLAR, 176) i Maribel Servera (PAGARIEN, 167). Setze jugador han arribat a la jugada centenària almenys en una ocasió.

No hi ha moviments en la millor partida. Mateu Xurí va arribar als 630 punts davant Antònia Riera, mentre que Pere Grimalt ha assolit els 629 i Maribel Servera, els 627. Vuit jugadors ja han traspassat alguna vegada la frontera dels 600 punts. I un total de 28, més de la meitat, n’han fets 500 almenys una vegada.

La millor partida conjunta de la temporada, i de tota la història de la ManaCup, continua sent la que jugaren Xisco Truyols i Joan Gelabert (1.150), seguits de Maria Gayà i Antoni Riera (1.066) i Antoni Riera i Xisco Truyols (1.051). Fins ara s’han jugat sis partides mil·lenàries. I un total de 44 que han superat els 900 punts.

A l’espera de tancar aquesta dotzena ronda aquest cap de setmana, si tot va bé, se celebrarà el sorteig de la tretzena, per iniciar la segona meitat de les partides.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s