Andreu Fuster trenca la imbatibilitat d’Antoni Riera després de 13 partides

La ManaCup entra al seu darrer terç amb tres jugadors destacats respecte de la resta. Es tracta del líder Antoni Riera, que després de 16 partides es manté en solitari al capdavant, amb una sola derrota, la que va patir a la ronda 14 davant un sòlid Andreu Fuster, que no va donar mai opcions a l’actual campió. La Ploma de la Verònica va acabar cedint el seu primer matx, un fet, però, que no l’ha destorbat de les seves intencions de repetir campionat, tot i l’agònica victòria en la mil·lenària partida davant Maria Magdalena Matamalas.

Ara mateix, els dos jugadors que mantenen totes les opcions de campionat quan falten encara vuit rondes per disputar són Mateu Xurí i Xisco Truyols. Xurí, amb una victòria menys que Riera, té exactament el mateix diferencial que el líder, un indicador clar que una sola llenegada per part de la Ploma de la Verònica podria encimbellar el Matador del Tauler cap al trampolí per a la seva tercera corona a la ManaCup. Xurí acumula quatre victòries en les darreres cinc partides. Només va vinclar el genoll precisament davant Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll,  amb les mateixes victòries que Xurí, suma cinc triomfs consecutius i ha esdevingut el vertader outsider d’aquesta ManaCup. Tot i les bones actuacions i bones mitjanes, Truyols no ha aconseguit mai arribar al podi de la competició insígnia del nostre club. Serà enguany? L’Educador de Ca’n Reüll es mostra molt solvent en el joc i va derrotar Maribel Servera en una  partida d’alt voltatge que es resolgué a les tirades finals. 

A dues partides de distància de Xurí i Truyols hi compareix, amb 12 triomfs i 4 derrotes la gran revelació del campionat d’enguany. Carles Llull, s’ha enfilat a aquesta quarta posició després d’una meritòria victòria davant Andreu Fuster, sens dubte un dels candidats el diploma olímpic, i fins i tot al podi o al triom final. Cal recordar que el Llumer de ca les Biatrius acumula tres Xàmpions d’Estiu al palmarés.

Precisament Andreu Fuster i Maribel Servera acompanyen Llull amb 12 victòries. A partir d’aquí arriba un grup de tres jugadors amb 11 triomfs. Aina Garcia, Pere Grimalt i Esperança Martí són en la lluita pel diploma olímpic. Després de caure davant Maribel Servera, la Màster Sènior es va refer de la sotragada amb un triomf de darrera hora davant Joan Llodrà. Per part seva, Pere Grimalt ha caigut algunes posicions a la taula després d’acumular dues derrotes consecutives davant Antoni Riera i Mateu Xurí. Esperança Martí, amb partida de 500 punts, derrotava folgadament Jaume Vives i es mantenia així en el grup dels privilegiats.

El resultat curiós de la jornada ha estat l’empat a 399 de Lina Riera i Bel Llull. Lady NY viu enguany una  bona temporada i flirteja amb el diploma olímpic, tot i que encara no ha aconseguit guaitar-hi cap vegada. Bel Llull, per part seva, es manté sòlida per fer l’assalt al diploma com ja va ocórrer l’any passat. 

A partir d’aquí ve un grup de sis jugadors amb deu triomfs que en qualsevol moment poden escalar posicions, tenint en compte que encara són vuit les jornades que resten per disputar. 

Pel que fa a les partides disputades, ja hem destacat la mil·lenària entre Antoni Riera i Maria Magdalena Matamalas, a la qual l’acompanya el matx que disputaren Antoni Llull i Antònia Riera Salom. El Rei dels Excelsos s’imposà finalment a la Tempesta de Petra en una partida on tots dos superaren els 500 punts. 

Remarcable és també la victòria de Xavi Castelló davant el bicampió Joan Pascual. El Físic de la Terra Ferma ja venia de derrotar amb més de 500 punts Roger Cosso. També destaquen els 470 punts de Miquel Morey davant Miquel Servera. Bernat Amer i Rosa Barrientos feren partidasses davant Cati Sureda i Andreu Pasqual i ambdós superaren els 500 punts. Una xifra que també traspassà àmpliament la feliçment retornada Miquela Grimalt, davant la novella Bel Fullana, que continua movent-se amb comoditat per sobre dels 300 punts. 

Pel que fa al rècord de Scrabbles, Xisco Truyols s’hi ha posat al capdavant amb un total de 49 bingos i una mitjana de 3,06 per matx. Just darrere, a un scrabble de distància, Antoni Riera. El tercer en aquesta classificació, i amb una partida menys, és Roger Cosso. 

Poc moviment a la classificació de la millor partida. Maria Moll lidera amb 634 punts, seguida de Mateu Xurí (630) i Pere Grimalt (629). Nou jugadors han superat almenys una vegada els 600 punts. I ja n’hi ha 33 que han traspassat la tanca dels 500 almenys en una ocasió. 

En la classificació de la millor jugada, l’espectacular bicentenària de Xavi Castelló (MANEJATS, 257), millor jugada de la història de la ManaCup, continua intractable al capdamunt, seguida per REPOBLAR (176) de Maria Gayà i PAGARIEN (167) de Maribel Servera. Ja hi ha 24 jugadors que han pogut apuntar, almenys una ocasió, una jugada centenària. 

Ja hem parlat de les dues noves mil·lenàries d’aquesta ronda. Ja són nou en total durant aquest campionat. Xisco Truyols i Joan Gelabert jugaren la millor partida conjunta de la història de la ManaCup (1.150). Maria Gayà i Antoni Riera (1.066) i el mateix Truyols amb Riera (1.051) són segons i tercers respectivament en aquesta taula. 

Quan falten només vuit rondes per tancar la competició, un total de 29 jugadors mantenen una mitjana superior als 400 punts per partida. Que estiguin a l’aguait, idò, tots els qui vulguin el campionat, el podi o un diploma olímpic. Tothom haurà de suar sang. 

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s