És una bomba? És un tsunami? És un talabastaix? No! És Xisco Truyols, el nou líder de la ManaCup

Intensíssima jornada la que hem viscut aquests darrers quinze dies a la competició regular del Club Scrabble Manacor. A la part de dalt del quadre els enfrontaments donaven molt de si, amb resultats imprevisibles de tot.

Mateu Xurí i Maribel Servera resolgueren en primera instància i sense gaire problemes els seus enfrontaments respectius amb Aina Garcia i Andreu Fuster. D’aquesta manera, el Matador del Tauler passava tota la pressió al fins ara líder Antoni Riera. La Ploma de la Verònica no sabé sortir de la seqüència inicial de faristols dolents i vinclà el genoll davant una apoteòsica Maria Moll. La Llendera Portolana tragué les corretjades i va deixar la Ploma de la Verònica perplexa i sense lideratge, que assumia temporalment Mateu Xurí, amb un marge de diferencial que semblava més que suficient sobre Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll era l’únic que podia fer davallar Xurí de l’altar escrablaire, però necessitava una diferència de gairebé 300 punts amb Carles Llull.

Sabeu què és, fer un Gelabert? Acabar la partida amb tres o més scrabbles, almenys una jugada centenària i una arrissada. El qui va encunyar aquest nom va ser Francesc Gelabert, l’elegant jugador del Prat de Llobregat, que va aconseguir tancar una partida amb aquests paràmetres. Idò alerta. Xisco Truyols va fer davant Carles Llull la tracalada de 680 punts, cinc bingos (tres dels quals foren jugades centenàries) i, a més, va tancar la partida amb una arrissada. A tot això hi podem sumar que la partida va ser mil·lenària. Ja tenim, idò, una nova fita per superar: més de 600 punts, partida conjunta mil·lenària, cinc o més scrabbles, tres jugades centenàries i arrissada final. Està ben clar: un Truyols en tota regla. Qui ho tornarà a aconseguir mai? No cal dir que amb aquesta bomba de rellotgeria l’Educador de Ca’n Reüll ha rebentat la competició i s’ha col·locat en primera posició. Antoni Riera ha estat líder durant cinc rondes consecutives. Veurem ara qui pot desbancar Truyols en les set partides que falten…

Remarcable ha estat en aquesta ronda també la victòria de Lina Riera davant Pere Grimalt, que li serveix per entrar en posicions de diploma olímpic per primera vegada aquesta temporada. Bon triomf també de Bel Llull davant Esperança Martí. La Mestra Comera demostra així que el seu diploma olímpic de l’any passat no va ser fruit de la casualitat…

La igualtat en aquesta zona de la taula és màxima. En són una bona mostra els triomfs ajustadíssims de Maria Magdalena Matamalas, Joan Llodrà i Maria Gayà davant Joan Gelabert, Xavi Castelló i Sebastià Llodrà respectivament.

També suà de valent el bicampió Joan Pascual per derrotar Jaume Vives en partida d’alta tensió. La Penya Forta de Son Servera no donà mai el braç a tòrcer i només nou punts el separaren de la victòria. L’Arquitecte de les Lletres, per part seva, cerca redreçar el mal inici i acostar-se definitivament a les places de diploma olímpic.

Un altre triomf de mèrit va ser el de Carles Díez, que es retrobava amb la victòria davant Roger Cosso i aproximant-se als 500 punts. També va ser meritòria la victòria de Francesca Font davant Joan Munar. La Professora Campanera, en la seva segona temporada al Club Scrabble Manacor ja suma vuit victòries i s’aproxima de cada vegada més als 400 punts per partida.

Una altra jugadora en franca progressió és Maria Josep Carrasco, que es va imposar a Aina Vicens per prop de cent punts d’avantatge. La Computadora Felanitxera no va poder fer res davant la millor gestió faristolera de Carrasco.

Molt notable va resultar també el triomf de Cati Bauzà davant Miquel Servera. La Llevantada d’Estels superà els 400 punts en la que va ser la seva tercera millor marca de la temporada. Una altra jugadora que s’avesa a guanyar és Bel Fullana, que va sumar el seu tercer triomf davant Joan Bonet.

A les classificacions parcials, Xisco Truyols encapçala el rècord de scrabbles, amb un total de 54 bingos, 3,18 per matx. El segueix, a només un de distància Roger Cosso. La tercera posició la manté Antoni Riera, amb 50 scrabbles i menys de tres per partida. Mateu Xurí, Bernat Amer i Jaume Vives n’han sumats quatre en aquesta ronda, un menys que el líder Truyols, que en va fer cinc.

El gran dominador d’aquest campionat és ara l’Educador de Ca’n Reüll, que també lidera la classificació de millor partida, amb els 681 que va fer davant Carles Llull. El segueixen Maria Moll, amb 634, i Mateu Xurí, amb 631. No hi ha dubte que els 562 punts de Bernat Amer davant Miquel Morey són dignes de menció. La millor marca del Cantiner de Na Camel·la fins ara en aquest campionat. També Guillem Melis, amb 457 millora la seva marca després de retornar recentment a la competició.

Intocable és Xavi Castelló amb la millor jugada: 257 puntassos per MANEJATS. Maria Gayà, que en va fer 118 amb REPENJAR, és segona en aquesta taula amb els 176 de REPOBLAR. I Maribel Servera, que en va sumar 110 amb ACANYARÀS, és la tercera gràcies als 167 de PAGARIEN. Espectaculars han estat les tres centenàries en una mateixa partida de Xisco Truyols: 100 per TAXISTA, 114 per QUITARES i 127 per AJUDARÉ.

La millor partida conjunta continua sent la que jugaren Xisco Truyols i Joan Gelabert (1.150). S’enfila el mateix Truyols fins a la segona posició amb la que ha jugat ara amb Carles Llull (1.079). La tercera millor partida de la temporada la signaren Maria Gayà i Antoni Riera (1.066).

Quan falten només set partides per cloure la competició, fins a 30 jugadors mantenen una mitjana superior als 400 punts per partida. 25 mantenen una mitjana de dos o més bingos per matx, i un total de 33 han superat els 500 almenys en una ocasió. 27 jugadors han signat almenys una vegada una jugada centenària.

I ara, més emoció: Xisco Truyols, Mateu Xurí i Antoni Riera lideren la taula amb 15 victòries cada un. Maribel Servera els aguaita a dues victòries de distància. Maria Moll, Carles Llull i Andreu Fuster són a tres victòries del lideratge, i Lina Riera tanca els diplomes olímpics amb 11,5 punts. El que passarà a partir d’ara només ho saben els déus de l’Scrabble!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s