Xisco Truyols i Mateu Xurí, dos llops assedegats de sang de victòria

Sembla que la ManaCup comença a definir de bon de veres els seus candidats. Antoni Riera va liderar durant un bon grapat de setmanes la competició i semblava un líder intractable. De fet, després de caure davant Maria Moll, la Ploma de la Verònica també tombà el collet davant una incommensurable Esperança Martí. Aquestes dues derrotes consecutives han fet davallar Riera fins a la tercera plaça de la taula, situat just per darrere Xisco Truyols i Mateu Xurí, ambdós acumulen una sèrie de 17 victòries per tan sols dues derrotes i es mostren molt segurs en aquest final de temporada emocionantíssim.

Qui semblava que tenia qualque opció de podi era Maribel Servera, però la Gran Nina també vinclà el genoll davant Maria Moll. La Llendera Portolana ja s’ha col·locada sisena a la taula i manté totes les opcions de conservar el diploma olímpic de la temporada passada. De fet, ha estat l’única, Maria Moll, que ha aconseguit inquietar una mica Mateu Xurí a les darreres rondes. El Matador del Tauler només li va poder guanyar de vint puntets, en una partida de perfil baix.

Ajustadíssima va ser la victòria d’Aina Garcia davant Carles Llull per només quatre punts. La Màster Sènior, recentment esdevinguda Gran Mestra després del seu bon paper a Molins de Rei, és novena i manté totes les opcions de tornar ser diploma olímpic, si no falla a les pròximes cites.

Una situació similar la viu Esperança Martí. La Mestra Canyera ha guanyat les dues darreres partides i és ara mateix setena, un fet que demostrà que el seu paper al darrer mundial no va ser flor d’un dia. 

Que ningú perdi de vista Pere Grimalt. El Zelador Ros s’imposà per tan sols dos punts de diferència en un matx cardíac a Andreu Fuster. El Llumer de Ca les Biatrius, amb només dos bingos, es defensà amb valentia serenor davant un Pere Grimalt que no aconseguia matar la partida tot i que sempre hi va jugar amb lleuger avantatge.

Precisament Fuster caigué també davant Joan Pascual. Atenció al bicampió, que després de la ManaCup sabàtica de l’any passat sembla que comença a recuperar la forma i ja s’ha situat quinzè, a prop dels diplomes olímpics i també d’esdevenir autèntic jutge de luxe d’aquest final de ManaCup, atès que encara no ha jugat amb cap dels capdavanters de la taula. 

Remarcables són també les victòries de Jaume Vives  davant Xavi Castelló, de Sebastià Llodrà davant Roger Cosso, i de Bernat Amer davant Francesca Font. Margalida Rosselló i Cati Bauzà empataren, un resultat tan difícil de veure al joc dels nostres amors, mentre que Joan Munar no tenia compassió de Mateu Marcé i continua en el seu camí cap a consolidar els 400 punts per matx. Lluc Cànovas derrotava amb comoditat Miquel Morey i Guillem Melis s’imposava a Júlia Boqué. Miquela Grimalt, apoteòsica, fregava els 500 punts davant Miquel Servera, i Margalida Cubells superava per dos puntets de no res un Joan Bonet que continua mirant de consolidar-se dins el top300. Notable també és la victòria de Joan Moragues (362 punts) davant Andreu Pasqual. 

A les altres classificacions, Xisco Truyols, que n’ha sumats set a les dues darreres rondes, ja acumula 61 bingos, i és el líder destacat d’aquesta taula, amb tres més que Roger Cosso, que en té 58. El tercer és Antoni Riera, amb 56. Un total de 23 jugadors mantenen una mitjana igual o superior a dos bingos per matx.

A l’apartat de millor partida, millora Pasqual Sánchez, amb una targeta de 514 punts davant Bel Fullana, que una vegada més va superar els 300 punts. En aquesta taula, com a quasi totes, el gran dominador és Xisco Truyols, amb uns magnífics 681 punts davant Carles Llull. El segueixen Maria Moll, amb 634 i Mateu Xurí amb 630. Ja hi ha 34 jugadors que almenys en una ocasió han superat els 500 punts. 

A l’apartat de millor jugada remarcables són els 113 punts del PODREIXI d’Antoni Riera davant Joan Gelabert. I els 96 de Jaume Vives amb QUEIXO davant Xavi Castelló. Continuen liderant els MANEJATS (257) de Xavi Castelló, seguits de REPOBLAR de Maria Gayà (176) i PAGARIEN (167) de Maribel Servera.

Resten només cinc jornades per disputar i qualsevol llenegada ara ja és determinant. Estarem atents als esdeveniments!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s