Xisco Truyols i Antoni Riera continuen assetjant el líder Xurí, que no afluixa

Només els separen una victòria i 134 punts de diferencial. Mateu Xurí i Xisco Truyols. Xisco Truyols i Mateu Xurí. Ja vàrem dir que Joan Pascual podia esdevenir jutge de luxe d’aquesta ManaCup. El campió de les dues primeres edicions venia de la part mitjana de la taula i amb un enfilall important de triomfs s’havia col·locat a la rampa de sortida per obtenir el diploma olímpic. L’Arquitecte de les Lletres, efectivament, va posar en dificultats serioses un Xisco Truyols que s’aferra amb dents i ungles a la possibilitat del títol. L’Arquitecte obria el matx amb bingo (REITERA, 66). Truyols encetava amb perfil baix. 14 punts a la primera tirada i canvi a la segona. L’Arquitecte entrava a sac a la tercera amb una centenària (MOLUSCS, 102). 203-14. La tercera tirada de l’Educador de Ca’n Reüll havia de sumar si volia mantenir-se dins la partida i dins el campionat. I tragué el geni. CARLINS, ALIARIES i la centenària DESSOLAR (122). Tres bingos consecutius que deixaven la partida igualada. Pascual no havia perdut el temps i també havia fet DICTARÀ (65). Semblava que ara havia de venir l’intercanvi de cops i la suma progressiva de punts per a ambdós jugadors, però Truyols feia un quart bingo que li semblava donar la partida… Després de set tirades perhom, 343-392 per al de Ca’n Reüll, que hi afegia la suma de la X multiplicada… Tot semblava dat i beneït, però l’Arquitecte de les Lletres va treure l’esquadre per clavar un PUNYENT de 91 punts i sense bingo. Hi tornava a haver partida: 466-458 per a l’Arquitecte. Quedaven tres peces determinants dins el sac: la Q, per a Truyols; i la H, també. Pascual tengué la J, però ja no la pogué multiplicar per guanyar la partida. A la fi: Xisco Truyols, 564 – Joan Pascual, 540. Una nova milcentenària al compte de l’Educador de Ca’n Reüll. Era, possiblement, el darrer gran escull que hauria de superar Truyols en aquesta recta final, però ja s’ha vist que no se sap mai…

També superà amb nota el seu matx Mateu Xurí, que és una victòria més a prop del títol. El bicampió de la ManaCup derrotava Joan Llodrà en una partida d’inici fulgurant. Després de sengles canvis de fitxes inicials, Xurí encetava amb bingo que era replicat amb tres scrabbles consecutius pel Conseller Republicà, que volia ficar el coll dins els caríssims diplomes olímpics d’enguany, després de quedar-ne a les portes a l’edició passada. Xurí, però sabé compensar l’allau de joc de Llodrà amb un XAQUESSES (125) que el mantenia viu dins la partida. A partir de la quarta tirada, intercanvi sord de cops entre els dos jugadors, que tapaven forats alhora que cercaven el bingo que decantàs la balança cap al seu costat. Llodrà dominava per poc marge. Xurí retallava a cada tirada. Dues tirades de menys de vint punts del Conseller Republicà deixaven el matx en igualtat màxima: 378 per a Xurí, 375 per a Llodrà. Amb el sac molt més de mig buit, Xurí tengué temps encara de fer un nou bingo que deixava el matx pràcticament sentenciat, que Llodrà només podria salvar amb un nou scrabble que no arribà mai. El líder, més líder i més a prop d’esdevenir el primer a guanyar tres ManaCups.

Dels tres capdavanters, sens dubte qui va patir més va ser Antoni Riera. Després de les tres primeres tirades i una centenària de Jaume Vives (XAMAVES, 101), La Ploma de la Verònica vinclava el genoll provisionalment per 149-32. Però és que dues tirades després Vives augmentava la diferència amb CORRIES i es col·locava 234-82, superat el primer terç de partida. Calia una resposta contundent, i Riera la trobà. Tres bingos consecutius, un dels quals centenari (SALARÍEU, 131), el situaven 70 punts per davant en el marcador. Travessat l’equador del matx, semblava que la Ploma de la Verònica tenia la cosa controlada. Una Q ben multiplicada, i una NY jugada de forma excel·lent situaven Vives a només 35 punts de Riera… que tenia la L·L geminada en el darrer faristol i, per part seva, la pogué descarregar i així endur-se’n la partida per l’estret marge de 500-477. Partides que fan afició!

Qui es va retrobar amb la victòria de forma molt alegre va ser Maria Magdalena Matamalas. La Dentista de Son Gener s’imposà de forma folgada a Maribel Servera, que amb aquesta derrota baixava a la cinquena posició en favor de Pere Grimalt, que no tengué dificultats per derrotar Lluís Fuster. Maria Magdalena Matamalas sumà 570 punts davant Servera i acumula aquesta temporada una excel·lentíssima mitjana de 473 punts per partida, la cinquena millor de tots els jugadors.

Per part seva, Andreu Fuster es retrobava amb la victòria després de sis derrotes consecutives. El Llumer de ca les Biatrius hagué de suar sang, però, per vèncer una Maria Moll que no va poder aprofitar l’oportunitat per superar a la taula Maribel Servera. I qui també treia faves d’olla davant Aina Garcia era Esperança Martí, amb una partidassa per sobre dels 500 punts. A la taula, la Mestra Canyera és setena i la Màster Sènior, vuitena.

571 puntassos va fer Carles Llull davant Lina Riera, mentre que Bel Llull patia fins a l’infinit en duel de Bels davant la Filòloga del Molí. Llull manté vives les opcions d’entrar al diploma olímpic com l’any passat.

Molt notable va ser el triomf de Francesca Font (396) davant Maria Gayà (383). L’experimentada manacorina hagué de tombar el collet davant la Professora Campanera, que és 23a a la taula i ja acumula més victòries que derrotes, encara cercant arribar a la mitjana dels 400 punts per matx.

Molt bona victòria també de Margalida Rosselló davant Bernat Amer. La de Ca’n Terès es mostra de cada vegada com una jugadora més fiable i ja frega també els 400 punts per partida.

Antònia Riera Salom signava el primer nònuple de la seva carrera davant Cati Bauçà, amb un RIGUERES (149) que ha resultat ser la cinquena millor jugada d’enguany.

Joan Munar s’acostava una vegada més als 500 punts davant Lluc Cànovas i refermava així la intenció preclara d’esdevenir top400.

Gran partida també de Rosa Barrientos davant la solvent Miquela Grimalt. La Mestra Lleonesa tancava amb una targeta molt meritòria de 458 punts i demostrava que quan està inspirada no té por de ningú.

Nova victòria de Bel Fullana, ara ja fregant els 400 punts davant Clara Zambrana. Fullana, que ha disputat només 11 partides oficials, manté una mitjana molt notable pròxima als 350 punts per partida.

Finalment, molt remarcables victòries per sobre dels 400 punts de Margalida Cubells i Joan Moragues davant Andreu Pasqual i Joan Bonet respectivament.

No hi ha novetats a les taules parcials. Així com estan les coses ara, i tenint en compte que els premis no són acumulables, Roger Cosso s’enduria el premi pel rècord de bingos, amb un total de 65, dos menys que el líder Xisco Truyols, que tendria premi al podi. El premi a la millor partida seria per a Maria Moll (634). La Llendera Portolana és la tercera en aquesta taula, per darrere Xisco Truyols i Mateu Xurí, tots dos en posició de podi. Finalment, intocable des de fa moltes jornades, Xavi Castelló s’enduria el guardó per la millor jugada amb el magnífic MANEJATS de 257 punts.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s