Mateu Xurí acaba la primera fase com a líder amb Roger Cosso trepitjant-li els talons

Tot i que resten encara tres partides per tancar-la, la primera fase de la X ManaCup està pràcticament liquidada.

Mateu Xurí n’ha estat el gran dominador, amb una mitjana de més de 550 punts per matx i una sola derrota, davant Aina Vicens, fa ja molts de mesos.

La segona plaça ha estat en aquest “campionat d’hivern” per a Roger Cosso, que ha perdut només una partida davant Pere Grimalt, però també en va empatar una amb Lluc Cànovas. Gran temporada del Pastisser de Sarrià, que supera els 500 punts i els tres bingos per matx. Destaquen les seves victòries davant Antoni Riera i Joan Pascual, en aquest final de fase.

Tres jugadors han quedat a tres victòries: Xisco Truyols, Andreu Fuster i Maribel Servera. La Gran Nina s’ha mostrat en un gran estat de forma en aquestes darreres setmanes, amb una victòria en partida mil·lenària davant Joan Llodrà.

Tanquen les places de diploma olímpic, per aquest ordre, Carles Llull, Lina Riera i Aina Vicens. La Computadora Felanitxera és sens dubte la gran revelació de la temporada, amb victòries de mèrit davant el líder Mateu Xurí o també Joan Pascual.

D’entre les darreres partides jugades en aquesta primera fase destaca la victòria de Maria Ferrer davant Gerard Castro. La Cameta d’Aranya aconseguia el seu primer triomf i a més traspassava la complexa barrera dels 300 punts.

Extraordinària és també la gesta de Joan Manuel Rivas, que va traspassar els 400 punts i aconseguí la victòria davant un experimentat Antoni Alzamora. Bravo pel Capità Barraques.

Maria Josep Carrasco s’imposava a un desconegut Antoni Riera per un diferencial ajustat. La Ploma de la Verònica ha perdut 7 de les 20 partides disputades i és lluny del diploma olímpic.

Bel Fullana traspassava també la tanca dels 400 punts davant Lluc Cànovas i sumava així la seva cinquena victòria de la temporada. La Lletrera Rafalona manté una mitjana de 318 punts per matx.

Ajustadíssima, i decidida per només un punt va ser la partida que disputaren Joan Pascual i Maria Magdalena Matamalas. Victòria per a l’Arquitecte de les Lletres, que acaba la primera fase en una meritòria 14a posició

Espectacular ha estat també el registre d’Antònia Riera davant Antoni Llull. La Tempesta de Petra va fregar els 600 punts, amb tres bingos i gràcies sobretot a un esplèndid LEVITANT de 149 puntassos. Riera, alhora, va perdre davant Catalina Vallbona. La Calongina Blanca tanca la primera fase com a millor debutant d’enguany.

Antoni Llull, per part seva, traspassà els 500 punts i signà una partida mil·lènària per derrotar un aclaparat Xisco Truyols, que s’ha mostrat molt sòlid durant tota la temporada i és clar aspirant al títol.

Bona victòria de Mateu Marcé davant la sempre difícil Bel Llull. El Fènix s’ha mostrat molt sòlid en aquest tram final de la primera fase.

Triomf de mèrit també per a Sebastià Llodrà davant Lina Riera. Lady NY només ha perdut quatre partides aquesta temporada, i aquesta ha estat la darrera. Només 21 punts els separaren. De fet, Lina Riera venia de guanyar Andreu Fuster, un dels rivals més aspres que hom pot trobar a la competició.

Sensacional va ser també la partida de Joana Maria Pasqual davant Marga Gelabert. Per sobre dels 400 punts, la Filla d’en Frau va ser un mur insuperable per a la Lletrista Florida.

Bona partida també del debutant Marc Velasco per sobre dels 400 punts davant l’experimentat Bernat Amer. El Capoll de Ripoll ha aconseguit acumulara 5 victòries i una mitjana pròxima als 350 punts per matx.

Finalment, és molt remarcable la primera victòria de la temporada de Maria Bel Pascual, que va fregar els 500 punts davant una Miquela Grimalt astorada davant el desplegament de joc de la vilafranquera.

Pel que fa a les classificacions parcials, Mateu Xurí és el líder de scrabbles, amb un total de 74 i 3,52 per matx, seguit de Roger Cosso (73) i Xisco Truyols (72).

La millor partida l’ha signada Antoni Riera (726), seguit de Roger Cosso (722) i Mateu Xurí (661).

Maria Antònia Llodrà és la líder de la millor jugada amb un meravellós ESCAMADA (167). La segueixen Maria Gayà amb BECARIEN (158) i Antònia Riera amb LEVITANT (149).

Finalment, la millor partida conjunta continua sent la primera que es va disputar en aquest campionat. Carles Díez i Guillem Melis acumularen un total de 1.055.

Deixa un comentari