Esperança Martí, nova líder de la ManaCup, amb vuit victòries i només una derrota

Es  mostra,  de moment, intractable. La Mestra Canyera, que ha disputat nou de les deu partides de la primera fase, només ha vinclat el genoll davant el bicampió Mateu Xurí. Esperança Martí s’ha mostrat fins ara molt sòlida en el seu joc i manté una mitjana gens menyspreable de 464 punts per partida que la mantenen amb opcions de tot de cara a la segona fase. La Mestra Canyera acumula un diferencial de 1.035 punts, només 9 de diferència  respecte  de Bel Andreu. La Filòloga del Molí viu també un moment dolç i suma vuit victòries i només una derrota.

El tercer en discòrdia és l’actual campió, Antoni Riera, que les persegueix a la taula amb una victòria menys. Amb aquest mateix nombre de triomfs, i en quarta posició hi ha Maria Magdalena Matamalas. La Dentista de Son Gener, amb una impressionant mitjana de 470 punts per matx, va derrotar a la darrera trobada a Ca’n Lliro, Andreu Fuster. El Gran Mestre de Ca les Biatrius i actual campió de la Xàmpions, no va poder fer res davant l’allau de joc de Matamalas.

Precisament Fuster es  per ara el cinquè classificat a la taula, amb sis victòries, les mateixes que Mateu Xurí i Bel Llull, que després d’un inici dubitatiu, ja torna ser en posicions de diploma olímpic. Unes posicions que tanca, en vuitè lloc i cinc victòries Carles Llull. El Dissenyador Llonguet té fins a vuit perseguidors amb els mateixos triomfs que ell: Lluís Fuster, Joan Llodrà, Maribel Servera, Xisco Truyols, Carles Díez, Lina Riera, Antònia Riera i Jaume Rigo. 

Entre les partides més remarcables d’aquestes darreres setmanes tenim el triomf d’Esperança Martí davant Joan Bonet. La Mestra Canyera va arribar als 603 punts. La partidassa mil·lenària de Roger Cosso i Cati Sureda, amb victòria final per al Pastisser de Sarrià. Els 212 punts del debutant Nicolau Vidal davant tot un expert com Joan Llodrà. Els 429 punts de Joan Bonet precisament davant el debutant Nicolau Vidal. En Viudès de Mendia consolida formes de joc notables així com passen les setmanes.

Sensacionals els 563 punts del bicampió Joan Pascual davant Roger Cosso; l’Arquitecte cauria per primera vegada, però, a la partida amb Lina Riera; apoteòsica i agònica victòria de Cati Sureda davant Lina Riera per deu puntets de faristol al final del matx. Incommensurable mil·lenària d’Antoni Riera i Xisco Truyols, amb triomf per a la Ploma de la Verònica, que superava els  600 punts per segona vegada aquest campionat. Màgics 556 puntassos de Jaume Rigo davant Margalida Rosselló. I partida més que notable de Xavi Castelló davant Antoni Llull (470-429). 

També Aina Vicens i Mateu Xurí signaren una extraordinària mil·lenària, en què el Matador del Tauler s’enfilà fins als 578 punts. I Maribel Servera traspassà la frontera dels 600 en la seva partida amb Cati Bauçà. 

Però alerta, perquè la mil·lenària més brutal, la més històrica, la millor de sempre de la ManaCup la disputaren Xisco Truyols i Joan Gelabert. L’Educador de Ca’n Reüll s’enfilà fins als 622 punts, mentre que el Dimoni de l’ATIB en signà 528. Total: 1150, dos puntets més que els que sumaren el mateix Truyols i Maribel Servera a l’edició de l’any passat. A la partida s’hi computaren vuit bingos, cinc per a Truyols, tres per a Gelabert. Tot i que amb els  canvis inicials, Truyols cedí la iniciativa a Gelabert, que s’estrenà amb escrable, quatre bingos en les cinc primeres tirades de l’Educador de Ca’n Reüll deixaren la partida gairebé sentenciada, amb un Gelabert que va estar sempre a un bingo de distància. L’enhorabona a tots dos!

Molt notable també ha estat la victòria de Jaume Vives davant Maria Gayà. La Penya Forta de Son Servera va mostrar la seva millor cara i va fregar els 500 punts davant una desconcertada Mestra Castellera. Desconcertat també està Bernat Amer a la recerca del seu primer triomf, i més després de la derrota davant Lluc Cànovas, que estrenava en aquesta partida el seu marcador de victòries. Que ningú perdi de vista tampoc Joan Moragues. L’Enginyer Cuixa va obtenir un triomf de mèrit davant tota una jugadora experimentada com Victòria Sancho, i fins i tot s’ha acostat als 400 punts posant entre l’espasa i la paret Miquel Servera.

Classificacions parcials

El domini al rècord de Scrabbles és aclaparador per a Roger Cosso. El Pastisser de Sarrià ha anotat 25 bingos, amb una mitjana interestel·lar de 4,17 per matx. El segueixen amb 22 Bel Llull, i amb 21, Cati Sureda, que en suma 3 per matx, la segona millor mitjana de tot el campionat. 27 jugadors mantenen una mitjana de 2 o més bingos per partida.

Maribel Servera s’ha torbat a estrenar-se en la competició, i li ha costat entrar en rodatge. Una vegada que la maquinària s’ha posat en funcionament, però, ja mostra xifres que escarrufen. 627 punts davant Cati Bauzà la col·loquen com a líder en la classificació de les millors partides. La segueixen, amb 622 cada un, Carles Llull i Xisco Truyols. Antoni Riera, Esperança Martí i Andreu Fuster també han traspassat almenys una vegada la frontera dels 600 punts. Un total de 21 jugadors han superat almenys en una ocasió els 500 punts en una partida.

En el còmput de centenàries hi ha novetats importants. Maria Gayà continua liderant aquesta taula gràcies als 176 que li va donar el REPOBLAR davant Antoni Riera. Maribel Servera n’ha fets 167 amb PAGARIEN; i Lina Riera, tercera en aquest sector, 155 amb ENREIXE, davant Joan Pascual. Nou jugadors ja han signat jugades de més de 100 punts.

Pel que fa a les partides conjuntes, ja s’han disputat cinc partides mil·lenàries. Com dèiem més amunt, Xisco Truyols i Joan Gelabert (1.150) lideren aquesta taula, seguits de Maria Gayà i Antoni Riera (1.066) i d’Antoni Riera i Xisco Truyols (1.051). Fins ara s’han disputat 21 partides nou centenàries.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s