Maria Moll s’enfila fins als 634 punts en la seva partida davant Xavi Castelló

Avui acaba el termini per tenir disputades les partides corresponents a la 13a ronda de la ManaCup, que ja ha iniciat la capavallada cap al tram final de la temporada.

La competició de moment és dominada amb mà de ferro pel campió vigent. Antoni Riera, després de tretze partides disputades, és l’únic jugador que roman invicte. En aquesta ronda, en una partida molt travada es va imposar a Carles Llull. El Dissenyador Llonguet, com assenyalen les xifres del marcador final, tengué les seves opcions.

La Ploma de la Verònica mantendrà un marge d’una partida respecte del segon classificat. Formulam aquest vaticini en futur perquè del matx que han de disputar avui Maribel Servera i Mateu Xurí en sortirà el qui haurà d’esdevenir el màxim competidor de Riera a partir d’ara.

Amb onze victòries hi haurà només tres jugadors. D’una banda, el perdedor de l’esmentada partida entre Xurí i Servera, i per l’altra, Andreu Fuster, que va sortir victoriós davant Joan Llodrà en una partida que el Conseller Republicà va tenir a les mans fins al darrer moment.

En canvi, qui no donava cap opció a la seva adversària era Xisco Truyols. L’Educador de Ca’n Reüll també suma 11 victòries i es manté amb totes les opcions intactes després d’imposar-se per gairebé 200 punts de diferència a Esperança Martí.

Així ara per completar els llocs de diploma olímpic, els esmentats Carles Llull i Esperança Martí s’hi mantenen amb 10 victòries perhom, i s’hi afegeix Pere Grimalt. El Zelador Ros hagué de suar de valent per tombar una dinàmica Maria Magdalena Matamalas. De fet, la partida és digna de ser comentada. A l’inici de la partida Grimalt prengué avantatge en el marcador gràcies a un VINCLES que no tothom veu amb facilitat. Tres tirades més endavant, el Zelador Ros semblava col·locar-se amb franca facilitat com a futur guanyador del matx després del seu segon bingo. La Dentista de Son Gener, però, mostrava el seu caràcter competitiu i responia de forma immediata amb BENEÏES, molt apropiat per les dates d’aquests dies. Cap al final del matx, Matamalas insistia en l’ànsia de guanyar i agafava més de 40 punts d’avantatges amb SETINAR. Grimalt tenia guardada a la màniga la H, que li donava 52 punts molt ben multiplicada. I la Dentista ho donava tot amb un ADOPTEU final després del qual deixaria el sac buit. Grimalt només tenia l’arrissada per guanyar i la va trobar: MÚRRIES li donava 62 punts, 13 del faristol contrari i la victòria final. Apassionant.

Remarcables són les victòries de Lina Riera davant Carles Díez, Lluís Fuster davant Bel Llull i Jaume Vives davant Roger Cosso. És la zona mitjana de la taula, on tots els resultats són possibles i cada victòria val el seu pes en or. Però sens dubte la partida que en aquesta jornada hem de destacar ha estat la que ha enfrontat Maria Moll i Xavier Castelló. La Llendera Portolana firmava la millor partida d’enguany, amb un total de 634 punts. Fins a cinc bingos clavà Moll, amb un INDEXES inicial de 102 punts que ja feia albirar per on anirien les coses.

També destaca la victòria de Joan Munar davant Antoni Llull. L’Obrer del Much ja suma sis victòries i es manté molt còmode a la part central de la taula. De mèrit són també els triomfs de Victòria Sancho (que s’acostà als 500 punts) davant Maria Josep Carrasco, i de Francesca Font davant l’experimentada Aina Vicens.

Per part seva, Bernat Amer es retrobava amb la victòria amb una partida de 542 punts davant Joana Maria Pasqual, i la novellíssima Bel Fullana feia suar de valent un Guillem Melis que, tanmateix no donava a tòrcer el braç. Fullana, en la seva segona partida, tornà a superar els 300 punts. Un mèrit inqüestionable.

A les classificacions parcials, Roger Cosso continua liderant la classificació de Més Scrabbles, amb un total de 43, i una mitjana de 3,31 per partida. El segueixen Xisco Truyols, amb 40, i Antoni Riera, amb 38.

Com ja hem dit, la millor partida és ara en propietat de Maria Moll (634) seguida de Mateu Xurí (630) i Pere Grimalt (629). Ja hi ha 29 jugadors que almenys en una ocasió han superat els 500 punts.

Com a millor jugada, continua insuperable el MANEJATS (257) de Xavi Castelló, seguit de Maria Gayà (REPOBLATS, 176) i Maribel Servera (PAGARIEN, 167). La millor jugada de la 13a ronda ha estat l’INDEXES de Maria Moll (102). Fins a 17 jugadors han jugat ja qualque centenària.

Finalment, la millor partida conjunta continua sense novetats. La millor, la de Xisco Truyols i Joan Gelabert: 1.150. En aquesta ronda, la millor partida conjunta jugada ha estat la de Joan Gelabert i Joan Pascual (958), amb victòria final ajustada per al Dimoni de l’ATIB.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s